Op zondag 7 mei vond de Wings for Life World Run plaats. Dit is een hardloopwedstrijd waarbij al het inschrijfgeld naar dwarlaesie-onderzoek gaat. Overal ter wereld startten duizenden mensen op exact hetzelfde moment met maar één doel: rennen voor diegenen die dat niet kunnen. Het bijzondere aan deze race is dat de deelnemers niet een van tevoren bepaalde afstand rennen. Een zogeheten Catcher Car begint een half uur na de start met rijden en achtervolgt de renners. Zodra een deelnemer ingehaald wordt, valt hij of zij meteen af en zo wordt de gelopen afstand bepaald. Er wordt dus niet naar een finish gelopen, maar juist weg van de finish die de deelnemers achtervolgt.

Namens Project MARCH hebben wij ook een team opgericht om ons steentje bij te dragen aan dit goede doel. Het bijzondere was dat Ruben als eerste persoon ter wereld ook deelnam aan de race in zijn eigen exoskelet om zo aan de rest van de wereld te laten zien dat lopen voor mensen met een dwarslaesie al wel mogelijk is, maar dat we zeker nog een lange weg te gaan hebben voordat deze technologie helemaal geoptimaliseerd is en daarmee ook voor iedereen toegankelijk zal zijn. Tijdens deze race heeft Ruben een afstand van 1 kilometer weten af te leggen, totdat hij ingehaald werd door de Cather Car. Dit is op zich al een hele prestatie, maar wij beloven u: volgend jaar loopt hij nóg verder! 

Om een indruk te krijgen van de gehele Wings for Life World Run en om Ruben te zien lopen voor alle anderen die dat op dit moment nog niet kunnen is er een aftermovie van dit evenement gemaakt: