Vandaag vroegen wij Karel Luyben, Rector Magnificus van de TU Delft, antwoord te geven op de vraag: "Waarom geloof jij in het exoskelet?" Lees hieronder zijn antwoord en bekijk de meerwaarde van de exoskelet technologie vanuit zijn perspectief.

#WhyMARCH „Omdat techniek in de maatschappij het verschil gaat maken“


"Als Rector Magnificus zet ik me ervoor in dat wij als Technische Universiteit Delft hoge kwaliteit onderzoek en onderwijs leveren maar ook impact hebben. Met impact bedoel ik dat we met onze wetenschap een wezenlijke bijdrage leveren aan de samenleving. 
De combinatie van onderzoek en onderwijs leidt niet alleen tot nieuwe inzichten en toepassingen, maar kan ook leiden tot economische activiteiten. Tot nieuwe bedrijvigheid van ondernemingen die oplossingen en producten in de markt zetten. Daarvan zijn er vele mooie voorbeelden. Zo ook het non-profit studententeam Project MARCH, dat zich inzet voor het teruggeven van volledige mobiliteit aan dwarslaesie patiënten door middel van een exoskelet. Een baanbrekende en veelbelovende technologie. Dit fantastische project is erop gericht dat dwarslaesiepatiënten in de toekomst net zoals ieder ander kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het leveren van een directe bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van leven door middel van techniek, daar sta ik volledig achter."