Data Analyst

Het exoskelet genereert tijdens het gebruik allerlei data, van motoroutput tot beeldsensordata. Vind jij het leuk om aan de hand van informatie al puzzelend op zoek te gaan naar optimalisaties voor het exoskelet? Dan is de functie Data Analyst iets voor jou! Jij zult je bezighouden met het genereren van relevante informatie tijdens het gebruik. Daarna zul jij stappen zetten om deze data overzichtelijk te maken zodat je vervolgens met je teamgenoten op zoek kan gaan naar concrete verbeteringen. Ten slotte zul jij een belangrijke rol spelen in aanloop naar de wedstrijd, als geen ander zul jij weten hoe het team het meeste uit het exoskelet kan halen om uiteindelijk naar de overwinning te lopen!

Jouw eerste taak als Data Analyst is het opzetten van methodes om zoveel mogelijk nuttige data uit het exoskelet te halen. Concreet betekent dit dat je bezig bent met het schrijven en testen van software rondom het exoskelet. Verder is er de mogelijkheid om tests uit te voeren met sensoren zoals accelerometers of beeldsensoren. Misschien ontdek je wel dat de toevoeging van een nieuwe sensor het gebruik significant kan verbeteren.

Uiteindelijk zul je ook wat moeten doen met de verkregen data, hier komt de verwerking voor error detectie of product optimalisaties bij kijken. Samen met je teamgenoten zul je op zoek gaan naar concrete punten. Misschien komen jullie er wel gezamenlijk achter dat een onderdeel zwaar overgedemensioneerd is of dat er met een verbetering aan het looppatroon tijd valt te winnen bij het traplopen. Hier komt jouw creativiteit naar voren, er valt samen met het nieuwe team nog veel te sturen in deze functie!

Gewenste vaardigheden en ervaring

 • Pré: Eind bachelor of master (Technische) Informatica of vergelijkbaar (Data Science & Technology, Technische Wiskunde)

 • Kennis van statistiek

 • Ervaring met data-analyse

 • Creatieve, gestructureerde en analytische werkwijzen

 • Ervaring met programmeren

  • C/C++

  • Andere programmeertalen (bijv. Python) ook een pré

 • Communicatieve vaardigheden

 • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies

Project MARCH