Electrical Engineer

Als Electrical Engineer zul jij je dit jaar bezig houden met alle elektrische onderdelen van het exoskelet. Waar je het ene moment de schematics van een Printed Circuit Board aan het ontwerpen bent, zul je het volgende moment bezig zijn met het werken aan het implementeren van een nieuw stukje electronica of het solderen van een testopstelling. Bij het hele ontwerp van het exoskelet wordt jij betrokken, want overal is er wel elektronica nodig. Als extra uitdaging probeer je het ook nog zo veilig mogelijk voor de piloot te maken. Met een brede kennis omtrent elektronica en een dosis doorzettingsvermogen komt dit helemaal goed!

Allereerst horen bij jouw verantwoordelijkheden de onderdelen die behoren tot de 'Power' van het exoskelet. Je bent verantwoordelijk voor de batterij en hoe de energie van de batterij om de juiste manier verspreid wordt binnen het exoskelet. Hoe ga jij ervoor zorgen dat het exoskelet zo lang mogelijk kan blijven lopen? Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle elektronische safety features binnen het exoskelet. Het ontwerpen van de schematics en het lay-outen van het zogenoemde Power Distribution Board vereist veel overleg met andere teamleden, daarom is het belangrijk dat je het leuk vindt om veel samen te werken.

Daarnaast zorg jij er ook voor dat alle elektronica in elkaar met verbinding staan. Door te puzzelen met de Frame en Design engineers moet jij ervoor zorgen dat alle PCB's, sensoren, en kabels op de goede plek vast zitten en van de vereiste formaten zijn. Als laatste zul je bezig zijn met het maken van testopstellingen om je creaties te testen voor ze het exoskelet in gaan!

Gewenste vaardigheden en ervaring

  • Pré: Eind bachelor of master in Electrical Engineering of vergelijkbaar (bijv. Embedded Systems)

  • Communicatieve vaardigheden

  • Goed in het houden van overzicht en interfaces herkennen

  • Creatieve, gestructureerde en analytische werkwijzen

  • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren

  • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies

  • Kennis van elektrische circuits.

  • Ervaring met PCB design in bijv. Altium is een bonus

RB & MAGOpen