Fixture Engineer

Als geen ander weet jij hoe de mens in elkaar zit. Aankomend jaar zul je binnen de functie Fixture Engineer ervoor zorgen dat deze kennis wordt toegepast in het exoskelet. Door de piloot goed op te meten en veel prototypes te maken zorg jij ervoor dat het exoskelet perfect aansluit op de piloot! 

Als Fixture Engineer ontwerp jij de fysieke contactpunten van het exoskelet met de piloot. Als geen ander weet jij hoe de mens in elkaar zit en deze kennis weet jij te gebruiken om het exoskelet fysiek zo goed mogelijk aan te laten sluiten. Omdat onze piloot een dwarslaesie heeft is hij/zij gevoelig voor decubitus. Hoe wordt de piloot goed vastgemaakt en hoe zorg je ervoor dat hierbij geen decubitus ontstaat? Hierdoor zit jij op de grens van mens en techniek. Je dagen zullen afgewisseld worden door het ontwerpen van contactpunten, door deze in bijvoorbeeld in een CAD programma te zetten, en het testen van de nieuwe contactpunten bij de piloot. Kortom jij bent samen met de Interaction Engineer en Movement Engineer de link tussen mens en machine.

Gewenste vaardigheden en ervaring

  • Pré: opleiding (HBO/WO) Orthopedische technologie, Ergotherapie, Klinische Technologie, Bewegingswetenschappen of vergelijkbaar

  • Pré: Kennis hebben over dwarslaesies en de symptomen/klachten die hierbij komen kijken

  • Pré: Ervaring met het ontwerpen van contactpunten met de mens

  • Interesse in de anatomie van de mens

  • Communicatieve vaardigheden

  • Goed zijn in het bedenken van nieuwe design oplossingen, out-of-the-box denken

  • In staat om te ontwerpen op interactie tussen mens en techniek

  • Ervaring met het doen en opzetten van gebruikersonderzoek en gebruikerstesten

  • Ervaring met werken in groepen, projecten en/of commissies

  • Pré: ervaring met 3D printen en CAD programma's

RB & MAG