Joint Engineer

Als Joint Engineer word jij samen met de Frame Engineers expert op het mechanische aspect van het exoskelet. Jullie zullen veel samenwerken met andere teamleden om een zo geïntegreerd mogelijk ontwerp neer te zetten van de verschillende onderdelen. Hierbij zul jij je als Joint Engineer vooral focussen op de gewrichten van het exoskelet die uit onderdelen bestaan waar precisie een grote rol speelt: heup, knie en enkel. Met jouw overzichtelijke manier van werken en enthousiasme voor (motorische) aandrijvingen en transmissies zorg jij ervoor dat de gewrichten zo klein en efficiënt mogelijk worden! Herken jij jezelf hierin? Dan is dit de perfecte functie voor jou!

 Jij bent verantwoordelijk voor een zo goed mogelijk functionerend ontwerp van het mechanische deel van het exoskelet. Volgend jaar zullen jullie na gaan denken hoe je het MARCH exoskelet zo goed mogelijk verbeterd in aanloop naar de Cybathlon van 2020. Gaan jullie voor een volledig nieuw concept van een bepaald onderdeel of besluiten jullie om een bestaand onderdeel nóg beter te maken?

Als Joint Engineer focus jij op de gewrichten in de heup, knie en enkels. Ook wil je graag dat de uiteindelijke beweging samen komt met de natuurlijke beweging van de mens. Een goede analyse van de loopbeweging zal met het team worden uitgevoerd en het is jouw taak dit om te zetten naar motorische aandrijving en transmissies. Je vindt het dan ook ontzettend leuk om je te verdiepen in al deze verschillende onderdelen. 

Er zitten in de gewrichten veel kleine onderdelen. Het is dus van groot belang om goed gestructureerd te werk te gaan en snel faalmechanismen te kunnen herkennen. Dit zul je gaan doen door veel testen op te stellen en door alles ook in CAD programma's te zetten. Hierbij zul je veel contact hebben met de producenten en andere partners om de gewrichten helemaal te kunnen optimaliseren!

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master in Werktuigbouwkunde, Lucht & Ruimtevaarttechniek of vergelijkbaar

  • Bekend met 2D of 3D ontwerp en productie CAD programmas (bijv. Solid Works, CATIA)

  • Vaardig met reken- en analyse programma's (Matlab / Python / Excel /LabView etc.)

  • Goed basis begrip van dynamica, mechatronica en faalmechanismen

  • Geïnteresseerd in de bewegingsleer van de mens

  • Gestructureerde en analytische manier van werken

  • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren

  • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies

RB & MAG