Project Manager

Bij de ontwikkeling van een exoskelet komt veel kijken. In begin mei zal jullie exoskelet klaar zijn om mee te doen aan de vier-jaarlijkse Cybathlon race. Als Project Manager begeleid jij het gehele team om het exoskelet op tijd af te leveren. Jij bent er voor verantwoordelijk dat er een planning komt en zorgt dat er goede keuzes aan de hand van deze planning gemaakt worden. Dit bereik je door een efficiënte werkomgeving te scheppen waarin zowel de engineers als de ondersteunende functies zoals PR & Acquisitie maximaal kunnen presteren. Een Project Manager beschikt over een hoge dosis verantwoordelijkheidsgevoel, zelfvertrouwen om moeilijke keuzes te maken, sterke sociale skills en een gestructureerde manier van werken. 

De Project Manager van Project MARCH is onderdeel van het managementteam, als eindverantwoordelijke voor de planning. Als Project Manager werk jij nauw samen met de overige leden van het management. Het is jullie taak om vooruit te kijken en mogelijke problemen snel te voorzien en op te lossen. Binnen het management is het de taak van Project Manager om er extra op toe te zien dat deadlines worden behaald. 

Als Project Manager is het jouw hoofdtaak een effectieve planning te verzorgen en deze te monitoren. Hiervoor is het belangrijk dat je de productietijdslijn met interne & externe resources coördineert. Om hierop overzicht te houden gebruik je de geschikte projectmanagement-technieken om de voortgang van het project te tracken.

De Project Manager coördineert en overziet de dagelijkse activiteiten van het team. Je faciliteert de verschillende scrum meetings en retrospectives. Hierbij gebruik je verschillende methodieken afkomstig uit managementscholen zoals Lean Manufacturing en Agile Methods. Je bent vooral niet bang om aan de hand van je eigen hersenen verschillende methodes te combineren tot een vorm die voor het team werkt.

Gewenste vaardigheden en ervaringen

 • Effectieve communicatie skills, zowel geschreven als verbaal

 • Hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel 

 • Stressbestendig

 • In staat zijn om lastig keuzes te maken

 • Hoge basis van zelf-motivatie

 • Enthousiast persoonlijkheid en in staat om anderen te motiveren

 • Vaardigheid voor het bewaren van overzicht

 • In staat zijn om het team te leiden

 • Hoge sociale skills

 • Ervaring met het werken in groepen, projecten en/of commissies

 • Interesse in techniek

 • Interesse in agile-methodes 

 • Pré: Effectieve tijd- & projectmanagement skills

 • Pré: Kennis van ontwerpcylci

RB & MAG