Software Architect

Als Software Architect bouw jij het brein van het exoskelet! Hoe laat je het exoskelet reageren op de beschikbare sensordata en de gegeven input van de piloot? Hoe verspreid je intern al deze informatie zodat je uiteindelijk het juiste looppatroon uitvoert? Door de complete software architectuur te ontwerpen en te implementeren zorg jij ervoor dat wanneer de piloot er klaar voor is, het exoskelet perfect loopt.

Wij zijn op zoek naar software engineers die aankomend jaar gaan doorontwikkelen op het high-level software systeem. Door kritisch naar de (ROS) architectuur te kijken en overzicht te hebben van alle functionaliteiten van het exoskelet zorg jij ervoor dat het software systeem intuïtief en duidelijk wordt. Hierbij is het belangrijk om gestructureerd te werken en moet je het leuk vinden om veel met andere teamgenoten te overleggen wat zij softwarematig nodig hebben. Ook help jij teamgenoten met programmeren.

Naast de software die draait op het exoskelet, zijn er ook andere plekken rondom het designproces waar jij een rol kunt spelen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatiseren van testen en trainingen, of het simuleren van een input device.

Gewenste vaardigheden en ervaring

 • Pré: Eind bachelor of master in (Technische) Informatica

 • Pré: Kennis en/of ervaring op het gebied van ROS

 • Communicatieve vaardigheden

 • Goed in het houden van overzicht

 • Programmeer ervaring (met name C++, maar andere talen zeker ook een pré)

 • Ervaring met het opzetten van uitgebreide software-systemen

 • Ervaring met version control (Git, GitHub)

 • Ervaring met Linux or shell commands is een bonus

 • Creatieve, gestructureerde en analytische werkwijzen

 • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren

 • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies

RB & MAG