MARCH I

 
 

De MARCH I is het eerste prototype in de MARCH serie. In het academisch jaar 2015-2016 werd dit pak ontwopen voor piloot Claudia. Dit pak beschikte over een groot aantal innovaties, denk aan een leightweight carbon- fiber backpack, geavanceerde geintegreerde electronica, twee vrijheidsgraden in het heupgewricht, een passief enkel gewricht met twee vrijheidsgraden en inteligent gate generation. Benieuwd naar alle specificaties? Neem een kijkje in de onderstaande lijst! 

overzicht march I.jpg

Exoskelton_MARCH.jpg

Op maat gemaakt frame

Bij het gebruik van een exoskelet is het belangrijk om het comfort van de piloot te waarborgen. Door middel van 3D-scans kunnen de benen van onze piloot gescanned worden waarna het frame daaromheen gemodelleerd wordt. Dit maakt de MARCH uniek, omdat het frame piloot gebonden is.

Bewegingsvrijheid

Het menselijk skelet is ontzettend complex en is daarom mechanisch lastig na te maken. In de MARCH zitten er per been 5 graden van vrijheid waarvan 2 in de heup. Dit maakt het mogelijk om het gewicht van de piloot te verplaatsen waarmee de stabiliteit verbeterd wordt. Tevens is hierdoor de MARCH niet meer gelimiteerd om recht vooruit te lopen.


 
 
 
Inside of backback_electronics_ and_ two_ joins.jpg

Koolstofvezel rugzak

Om de geavanceerde elektronica te beschermen gebruikt het MARCH exoskelet een lichtgewicht carbon-fiber backpack. Tevens is deze ergonomisch gevormd om de middel van de piloot om deze stabiel in het pak te houden.


 
Series Elasctic Actuator_explode view.jpg

Series Elastic Actuation

Om het exoskelet van de nodige kracht te voorzien maakt de MARCH gebruik van custom-made elektromotoren. Deze worden door middel van een spindel overbrenging verbonden aan speciale Titanium veren. Deze veren zorgen ervoor dat de schokken geabsorbeerd worden en bieden de mogelijkheid om uiterst nauwkeurig het koppel te meten.


NL | EN