MARCH II

 
 
overzicht foto MARCH II.jpg

Na de MARCH I volgde de MARCH II als tweede in de serie van de MARCH prototypes. In het jaar 2016-2017 werd dit pak ontworpen voor piloot Ruben. Dit jaar focuste voornamelijk op betrouwbare functionaliteit en technische optimalisatie. Zo werd er gewerkt aan een compact gewrichtsontwerp, lichgewicht botstructuur en op maat gemaakte electronica. Ook het besturingssysteem werd op maat gemaakt en in de krukken verwerkt. Benieuwd naar alle specificaties? Neem een kijkje in de onderstaande lijst! 


 

 

 
Joint.3 jpg.jpg

Compact Gewrichtsontwerp

De bouw van het menselijk lichaam is van nature erg sterk en compact. Om dit te kunnen nabootsen heeft het team gebruik gemaakt van een ‘strain wave gear’, dat ervoor zorgt dat we een erg hoge overbrenging kunnen toepassen in een erg kleine ruimte. Samen met onze custom behuizing met geïntegreerde sensoren zorgt dit voor een erg compact gewrichtsontwerp, dat nog steeds sterk genoeg is om de verschillende bewegingen uit te voeren.


 

 

 
Inputdevicecrutch combi 2 jpg.jpg

Intuïtief Aansturingssysteem

Het is erg belangrijk dat de piloot op een veilige en betrouwbare manier in het exoskelet kan lopen. Daarom heeft het team zijn eigen aansturingssysteem ontwikkeld. Het belangrijkste focuspunt van dit ontwerp is het bieden van een meer intuïtieve aansturing voor de piloot. Er is een nieuw krukhandvat ontworpen met geïntegreerde knoppen waarmee de piloot de mogelijkheid heeft om de verschillende bewegingen van het exoskelet te controleren. Daarnaast heeft het handvat ook een ingebouwd beeldscherm waarop de piloot kan zien in welke modus hij zich nu bevindt en waar hij de volgende modus kan selecteren. Zo geeft dit nieuwe ‘input device’ de piloot de ultieme controle over het exoskelet.


NL | EN