Nieuwsbrief December 2017

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief December
View this email in your browser

Intro

Een nieuwe maand en dus tijd voor weer een update van ons Project. Natuurlijk willen wij aan het einde van het jaar een lopend exoskelet om deel te nemen aan de Cybathlon. Het halen van deze deadline is alleen soms een race tegen de klok. Gelukkig heeft het team van Project MARCH in de afgelopen maand niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief zullen we speciaal aandacht besteden aan de technische voortgang. Daarnaast willen wij ook even terugblikken op november, de evenementen maand, wat ons op veel interessante plekken bracht. En tot slot blikken wij vooruit op wat de komende maand, naast een heleboel feestdagen, te bieden heeft. Veel leesplezier!

Robbert de Lange & Magali Ponds

Technical update

De afgelopen maand is ons Technical Department flink bezig geweest met ontwerpen. Wij zitten namelijk in de low level ontwerpfase waar de verschillende projecten in het team overwogen keuzes moeten maken voor de uiteindelijke technische features van het exoskelet. Voorafgaand aan deze fase ging de High Level Concept fase, waarin het team van MARCH in de fuzzy brainstorm gedoken is. Hieruit volgden verschillende concepten waaruit een selectie is gemaakt. Deze selectie van concepten wordt verder uitgewerkt en geselecteerd in de low level concept fase, waar wij nu in zitten. Om deze keuzes te kunnen maken wordt ook het tweede exoskelet van Project MARCH, de MARCH II, onder de loep genomen en wordt er mee getest. Een voorbeeld hiervan zijn de rekstrookjes metingen, die afgelopen maand plaatsvonden. Door rekstrookjes op specifieke plekken op het exoskelet te plaatsen, kunnen gegevens verzameld worden over het krachtenspel en de daaropvolgende materiaalvervormingen van het exoskelet. Met deze gegevens kunnen wij het ontwerp van de MARCH III, ons volgende exoskelet, optimaliseren. De MARCH II zal komende tijd dus wat extra kabels bevatten om informatie in te winnen voor het ontwerpproces.

Langzaam aan komt de kerst er aan, wat betekent dat ook deze conceptfase tot een einde komt. De definitieve ontwerpen van technische onderdelen komen dus steeds dichterbij op de planning en de productie hiervan volgt snel. Het Technical Department voert dus een race tegen de klok om de nodige deadlines te halen, waardoor het ontwerp op tijd af is voor deze volgende stap in ons proces.

Laatste maand

November is de beursmaand en onze kalender stond dan ook goed vol met evenementen, beurzen en presentaties. Om hier een impressie van te geven, hebben wij een selectie van bijzondere evenementen gemaakt en hieronder nader toegelicht.

Congres 'Verder in Beweging'

Op 10 November woonde Project MARCH het congres 'Verder in Beweging' bij. Dit Congres werd georganiseerd door onze partner De Sint-Maartens Kliniek. Binnen dit congres lag de nadruk op het toekomstbeeld voor zorg in houding en beweging. Het dagprogramma was gevuld met lezingen van inspirerende sprekers, zoals Esther Vergeer (professioneel rolstoeltennister), Chris Oomen (CEO DSW) en Jan Terlouw (schrijver). Bij onze stand hebben wij onze visie op dit onderwerp kunnen delen met de bezoekers en de toekomst van deze veelbelovende technologie kunnen bespreken. Het bijwonen van deze dag, bevestigde voor onszelf eens te meer onze motivatie voor ons missie: Het teruggeven van volledige mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie door middel van een exoskelet.

Precisiebeurs

Op 15 en 16 november 2017 vond de 17e editie van de succesvolle Precisiebeurs plaats in Veldhoven. Project MARCH was hier twee dagen aanwezig om het nieuwste prototype van het exoskelet te presenteren. Op deze dagen draaide alles om techniek, waardoor wij als technische studenten ons hier natuurlijk helemaal op onze plek voelden. Het was erg leuk met techneuten van verschillende achtergronden dieper in te gaan op de techniek in het exoskelet. Kortom: Het was een zeer geslaagde dag.

Hi-Technology dag ministerie VWS

In week 46 was de eerste editie van de e-Health week. Project MARCH was hier op bezoek bij het ministerie van VWS. Binnen deze week stond dinsdag 14 november in het teken van de hi-technology dag. Hierin werden hi-tech innovaties in de gezondheidszorg geïntroduceerd worden aan beleidsmakers en bestuurders. Een goed voorbeeld van deze technologie is natuurlijk de MARCH. Vandaar dat wij met ons team een korte presentatie gegeven hebben om te vertellen over ons project en onze visie op de bijdrage van deze veelbelovende technologie aan de maatschappij gedeeld. Op deze manier hopen wij ook gehoord te worden in Den Haag en hun ondersteuning te krijgen in het verkrijgen van meer bekendheid van deze technologie.

#WhyMARCH

Drie weken geleden is de nieuwe PR campagne van Project MARCH gestart. In deze zeven weken zullen de Social Media kanalen van Project MARCH in het teken staan van: "Why MARCH?" Hierin geven zeven betrokkenen bij ons Project, elk vanuit hun eigen perspectief, antwoord op de vraag: "Waarom geloof jij in het exoskelet?" Inmiddels is de vierde bijdrage aan deze campagne al online gekomen en is de meerwaarde van het exoskelet vanuit een viertal verschillende invalshoeken beschreven. Zo startte de campagne met Eiso Vaandrager, de oprichter van Project MARCH. Hij werd opgevolgd door Karel Luyben, die als Rector Magnificus van de TU Delft het technisch oogpunt van ons exoskelet vertegenwoordigde. Hierna was Ilse van Nes aan de beurt, revalidatie arts bij de Sint-Maartenskliniek, die het medische oogpunt onder de aandacht bracht. Afgelopen week was de beurt aan Chris Oomen, de CEO van DSW Zorgverzekeraar, die het toekomstbeeld van de exoskelet technologie in de wereld van de zorgverzekeraars toelichtte.

Aankomende maand

DSW Bruggenloop

Naast al het harde werken doet het team ook nog zijn best om fit te blijven. Zondag 10 december gaan zes teamleden van Project MARCH meelopen bij de DSW Bruggenloop. Dit is een wedstrijd waar 15 kilometer moet worden afgelegd met een parcours over zes bruggen in Rotterdam. De teamleden zijn dan ook volop aan het trainen om zo snel mogelijk het parcours af te leggen. De startnummers zijn al bijna binnen, wij hebben er al ontzettend veel zin in!

Feessie van Keessie

December is aangebroken en dat betekent natuurlijk ook dat de feestdagen weer voor de deur staan. In de D:DREAMhall, waar alle Dreamteams van de TU Delft dagelijks zwoegen op hun innovatieve projecten, wordt dit op een hele bijzondere manier gevierd. Het nieuwe jaar wordt namelijk ingeluid met het feessie van Keessie. Kees is de beheerder van de werkplaats in de Dreamhall, die alle studenten in de Dreamhall helpt bij het hanteren van de machines en het produceren van hun onderdelen. Maar Kees doet meer dan dat. Elke dag vrolijkt hij iedereen op met zijn gezang en vlotte babbel en is dus een graag geziene verschijning in de D:DREAMhall. Om het jaar samen net zo vrolijk af te sluiten organiseert Kees jaarlijks zijn eigen oliebollenfeessie, waar alle dreamteams onder het genot van een biertje en een bolletje kunnen terugblikken op het afgelopen jaar. Waarom? Dat kan het beste worden uitgedrukt met Kees' eigen woorden : "Want ik houd van mijn studentjes!"

Tot slot

Zoals hierboven beschreven is, is december weer een boeiende maand waarin wij uit kunnen kijken naar een heleboel leuke activiteiten. Deze spelen zich natuurlijk niet alleen af binnen de Dreamhall, want ook ons team heeft wel een week kerstvakantie verdient. Vandaar dat wij 25 december tot en met 1 januari niet op kantoor en dus ook niet bereikbaar zijn. Maar, niet getreurd, daarna staat er gelukkig wel weer een gloednieuwe nieuwsbrief voor jullie klaar. Voor nu wenst het hele team van Project MARCH u alvast fijne feestdagen en een gelukkig & gezond nieuw jaar en tot de volgende nieuwsbrief!
Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
RB & MAG