Nieuwsbrief April 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief april
View this email in your browser
Intro

Beste lezer,

Er is alweer een maand voorbij gevlogen. De maand maart stond in het teken van topdrukte. Technische en niet-technische deadlines volgden elkaar op. Ook stond er een bezoek aan het EPP Congres in Valencia op de planning en was het tijd voor ons eerste zelf georganiseerde evenement: De design presentatie van MARCH III. Al met al een drukke, maar vooral ontzettend leuke maand vol nieuwe ervaringen. In deze nieuwsbrief doen wij uitgebreid verslag van al deze hoogtepunten.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange & Magali Ponds

Afgelopen maand

Valencia

Afgelopen maand zijn vier teamleden van MARCH III afgereisd naar Valencia om hier de EPP Bureau Group Meeting bij te wonen. Dit congres van de Europese Volkspartij was ingericht op het opdoen van nieuwe inspiratie voor het toekomstige beleid. Een enorme kans dus voor het team van Project MARCH om hier het exoskelet te demonstreren. Een eerste opstapje naar het generen van draagvlak voor deze technologie op bestuurlijk niveau. Tijdens deze drie dagen hebben wij verschillende leden van het Europees Parlement mogen ontmoeten, zoals de Spaanse Carlos Moedas: de Europees commissaris voor Wetenschap, Onderzoek en Innovatie. Ook de Nederlandse afgevaardigden van de EVP, Wim van de Camp en Lambert van Nistelrooij, kwamen onze stand bezoeken. En als kers op de taart gingen wij ook nog eens in gesprek met Minister-President van Spanje: Mariano Rajoy. Een erg geslaagd congres dus voor Project MARCH. En daarnaast hebben we zelf natuurlijk ook een beetje van het zonnetje genoten.


Design Presentatie

29 maart was het zover: De presentatie van het ontwerp van het derde exoskelet in de MARCH serie, de MARCH III. In augustus 2017 is ons team van start gegaan met het ontwerpen van een nieuw prototype exoskelet. We begonnen ons jaar met 22 studenten en één, nieuwe, piloot. Brainstorm sessies, grove ideeën en gedetailleerde concepten volgden elkaar op. Uit deze brainstorm volgde een definitieve keuze voor het vervolg van de MARCH serie. Hierin draait alles om verbetering. Verbetering van de techniek die er al is. Daarnaast gaat het ons natuurlijk om het toepassen van nieuwe innovaties: Het zetten van een volgende stap op weg naar een rolstoelvrije toekomst. Dit alles heeft geleid tot het ontwerp van de MARCH III. Met trots hebben wij dit aan bijna 500 man mogen presenteren in de TU Delft Aula. Daarnaast werd het evenement ook nog door velen gevolgd via de Livestream, die nu nog steeds terug te kijken is op ons YouTube kanaal. Na afloop van de presentatie kregen alle bezoekers de kans om alle technische functionaliteiten grondig door te spreken met onze technical engineers op de technische expositie. Daarnaast natuurlijk om met een glaasje champagne te toasten op het nieuwe ontwerp. Het was een fantastische avond voor ons team, waar we met veel plezier op terugkijken.

Carrierebeurs samen met DSW

Op vrijdag en zaterdag 6 en 7 april stond Project MARCH op de carrièrebeurs in de Amsterdam RAI. Deze beurs is het grootste carrière evenement van Nederland waar meer dan 120 bedrijven hun bezigheden zullen presenteren. Project MARCH was hier samen met onze platinum partner, DSW zorgverzekeraars, om een stand te bemannen. Het waren twee leuke dagen met veel enthousiaste bezoekers. Bedankt DSW voor deze leuke twee dag!

Technische update

Meet MARCH III

Nu de Design Presentatie geweest, mogen wij eindelijk meer bekend maken over de nieuwe functionaliteiten van de nieuwe MARCH. In het kort worden deze toegelicht in de videopresentatie, die te vinden is via deze link.

Aan het nieuwe design liggen drie belangrijke focuspunten aan de basis: Vrijheid, Comfort en Veiligheid.
Om veiligheid te garanderen is de botstructuur op maat gemaakt en geoptimaliseert m.b.t. sterkte door middel van FEM analyses. Ook zijn er zogenaamde electronics trays bevestigd aan de botten, die ervoor zorgen dat de electornica gemakkelijker vervangen kan worden en minder snel beschadigd. Tot slot zijn er dit jaar ook extra covers over de heup- en knie gewrichten ontworpen, om alle electronica van extra bescherming te voorzien.

Om comfort de garanderen zijn er extra ondersteuningspunten aangebracht. Zo zijn er extra steunpunten aangebracht rondom het stuitje om deze dit drukpunt te ontlasten en dus de kans op decubitus te verkleinen. Daarnaast zijn de risers toegevoegd: twee omhoogstaande steunpunten aan de heupstructuur die nauw aansluiten op de rug van de piloot en extra support en stabiliteit in het rompgebied leveren. Deze risers zijn ge3Dprint en gemaakt uit flexibel materiaal, zodat deze de lichaamsvormen van de piloot ten alle tijden goed kunnen volgen. Tot slot zijn de onderbeen bevesitigingen van exoskelet los te koppelen. Dit maakt het voor de piloot vele malen gemakkelijker het exoskelet aan te trekken en draagt dus wederom bij aan het comfort van het pak.

Tot slot is er gekeken naar de vrijheid die het exoskelet aan de piloot biedt. Hierbij gaat het om de vrijheid met betrekking tot het gebruiken van de MARCH in alledaagse situaties. Dit criterium wordt onder andere ingevuld door de toevoeging van variabele stapgrootte, wat het mogelijk maakt het exoskelet in verschillende situaties te gebruiken. Om deze variable stapgrootte te kunnen controleren is het 'input device' van de MARCH drie aangepast. Dit jaar zijn de verschillende loopopties te selecteren met behulp van een joy stick en kan de variable stapgrootte worden aangepast met de rockerswitch.

Komende maand

Productie & Assemblage

Voordat de MARCH III aan het grote publiek gepresenteerd werd, was het 3D model al een tijdje klaar. Na het halen van deze deadline, zijn de werktekeningen in hoog tempo geproduceerd om vervolgens de productie in gang te zetten. Binnen nu en drie weken zullen de eerste onderdelen van de MARCH III binnnenkomen en zullen wij dus kunnen starten met het assembleren van de MARCH. Het moment van de waarheid: Nu komen namelijk alle verschillende subprojecten samen en zullen wij zien of alle onderdelen passen en natuurlijk of het hele exoskelet werkt. Dit laatste zullen wij testen in onze 'airgait'. De eerste keer dat wij het exoskelet zullen laten lopen in de lucht. We houden jullie hierover op de hoogte.

Het nieuwe team

Nu de helft van ons jaar er alweer op zit is het de hoogste tijd om vooruit te blikken naar de samenstelling van het nieuwe team: MARCH IV. Na drukbezochte interesseborrels zijn inmiddels ook de aanmeldingsdeadlines afgelopen en zijn de sollicitatie gesprekken gevoerd. Volgende maand zal dus het nieuwe team van MARCH bekend worden en zullen zij elkaar voor het eerst gaan ontmoeten. Spannend hoor!

Crowdfunding rondleidingen

Tot slot staan er deze maand ook nog rondleidingen in de D:DREAMhall gepland voor een aantal donateurs aan onze crowdfunding campagne #WhyMARCH. Op deze twee avonden zullen de donateurs kennis maken met het nieuwe design van de MARCH III en natuurlijk alle geheime plekken van de D:DREAMhall leren kennen. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.

Tot slot

Kortom, er valt weer genoeg te doen op het MARCH hoofdkantoor. April is een maand waar er voornamelijk op technisch gebied veel aangepakt zal worden om er zo voor te zorgen dat wij in Mei een succesvolle airgait kunnen uitvoeren. Tijd voor ons ook om weer aan het werk te gaan. Tot volgende maand!

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Project MARCH