Nieuwsbrief Maart 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief maart
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Ons project loopt alweer 7 maanden en dat betekent dat het jaar van MARCH III al op de helft is! Natuurlijk hebben wij in het afgelopen half jaar al ontzettend veel meegemaakt en kunnen wij in deze nieuwsbrief weer terug blikken op een aantal hoogtepunten. Maar ook voor de komende tijd staat er nog genoeg interessants op het programma. Inmiddels is de maand maart aangebroken: Eén van de meest cruciale maanden binnen ons project. De productie van de MARCH III gaat nu namelijk echt van start! Daarover leest u natuurlijk meer in deze nieuwsbrief. Maar ook op niet-technisch gebied staat er deze maand weer voldoende op de planning: De MARCH III design presentatie, een bezoek aan de EPP Bureau Group Meeting in Valencia en de werving van het nieuwe team. Genoeg om deze nieuwsbrief mee te vullen. Veel leesplezier!

Afgelopen Maand

Zoals gewoonlijk beginnen we deze nieuwsbrief met een terugblik op de hoogtepunten van afgelopen maand. Februari stond natuurlijk volledig in het teken van de crowdfunding. Toch waren er daarnaast nog voldoende andere dingen te doen op het MARCH kantoor. Zo hielden wij onze eerste interesseborrels voor nieuwe teamleden, bezochten wij een evenement op de Hoven Passage en gingen een aantal van ons op vakantie.

Crowdfunding

Met als doel om ook dit jaar de productie van de joints te kunnen starten, begonnen wij de campagne #MakeUsMARCH. Onder het motto #JoinOurJoints deden wij een oproep aan alle betrokkenen bij ons project om ons te steunen. Dit heeft een fantastisch resultaat opgeleverd: Eén eindbedrag van €7665,- werd opgehaald!
Van dit geld konden wij twee onderdelen voor ons exoskelet aanschaffen: De Motion Controllers en de Harmonic Drives.

De Motion Controllers worden gebruikt om de beweging van de joint aan te sturen. Het elektrische signaal vanuit dit onderdeel zorgt ervoor dat de motor gaat draaien. Deze motor moet meer dan 3000 rondjes per minuut draaien. Je kunt je wel voorstellen dat ons gewricht niet zo snel beweegt. Daarom is de Harmonic Drive van groot belang. Het tweede onderdeel waar wij het geld aan zullen besteden. De Harmonic Drive is een speciaal type overbrengingsmechanisme wat ervoor zorgt dat de snelheid van de draaiende motor vertaald wordt in de juiste loopsnelheid. Zo resulteren 100 rondjes van de motor slechts in 1 rondgaande beweging van de joint.
Beide onderdelen zijn onmisbaar voor het realiseren van een werkende joint en dus een zo natuurlijk mogelijk looppatroon.

Belangrijk bezoek

Deze maand mochten wij twee bekende nederlanders ontvangen in de D:DREAMhall. Allereerst ontvingen wij Secretaris-Generaal van het ministerie VWS, Erik Gerritsen. In het kader van de e-Health week reisde hij heel Nederland af op zoek naar nieuwe medisch-technische innovaties. Project MARCH valt natuurlijk goed in deze categorie en daarom werden wij dan ook gevraagd om een korte rondleiding en presentatie te geven over ons project. We hielden er zelfs een mooie selfie aan over!
Ook ontvingen wij deze maand Taeke Taekema in de D:DREAMhall. Als ex-tophockeyer interesseert hij zich natuurlijk als geen ander voor de menselijke beweging. Samen met zijn team ging hij opzoek naar nieuwe technologiën die het verschil gaan maken in de toekomst. Samen met Taeke namen wij een korte film op om ons project te presenteren aan de buitenwereld. Hopelijk binnenkort ook te bewonderen op onze Social Media kanalen en website. Robbert heeft er in ieder geval een nieuwe vriend bij!

Interesseborrels & interesselunch

Afgelopen maand startte de wervingsperiode voor het team van MARCH IV. Aangezien het team van MARCH III na deelname aan de Cybathlon het stokje zal overdragen aan een nieuw team, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar onze opvolgers. Op 19 februari vond de algemene interesseborrel van de D:DREAMhall plaats, waar alle dreamteams de kans kregen hun project te presenteren. Vervolgens organiseerden wij onze eigen MARCH interesseborrel. Gelukkig merkten wij dat er veel oprechte interesse was in de exoskelet technologie onder de studenten. Dat belooft veel voor het team van volgend jaar. Om zeker te zijn alle vragen te kunnen beantwoorden zullen wij 6 maart tussen 12.30-13.30 nog een interesselunch organiseren in de D:DREAMhall. Heb je interesse in deelname aan het team van MARCH IV in collegejaar 2018-2019? Neem een kijkje op onze website: https://www.projectmarch.nl/join-marchiv/ en meld je aan!

Project MARCH op de Hoven Passage

Vanwege het 50-jarige jubileum van het winkelcentrum De Hoven Passage Delft organiseerde het de expositie 'Future in the Hoven'. Aangezien Project MARCH natuurlijk een sterke link heeft met de toekomstige maatschappij, vonden wij het erg leuk een bijdrage te leveren aan dit evenement. En daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om met onze mede Delftenaren in gesprek te gaan over de actuele ontwikkelingen in Delft!

Vakantie

Een deel van Project MARCH is in de week van 5 Februari een weekje gaan skiën om bij te komen van het eerste half jaar hard werken aan het exoskelet. Terwijl het ene deel van het team in het buitenland zat, was het andere deel nog hard aan het werk om alle deadlines te halen.

Technische update

Productiefase

Afgelopen week, op 23 februari, stond de deadline voor het ontwerp in CATIA. Nu deze deadline achter ons is, betekent het ook dat het tijd is vooruit te blikken op de productiefase. De productie van zowel de gewrichten als de botten van het exoskelet zullen in de maand maart van start gaan. Voor ons team is dit natuurlijk een ontzettend bijzonder moment. Het gehele nieuwe ontwerp begint nu echt een fysieke vorm aan te nemen. Hopelijk komen alle parts in de loop van april binnen zodat wij een start kunnen maken met de assemblatie.

Komende maand

Valencia

Aankomende woensdag zullen vier teamleden van Project MARCH afreizen naar Valencia om hier mee te draaien in de EPP Bureau Group Meeting. In een twee minuten durende pitch zal het project gepresenteerd worden met een focus op de toekomstige maatschappelijke verbetering die het exoskelet kan brengen. Voor ons team is het natuurlijk een enorme kans om te mogen presenteren voor zo'n bekend en invloedhebbend orgaan. Er zullen dan ook meerdere grote namen aanwezig zijn: Denk aan de president van Spanje: Mariono Rajoy Brey. Wij kijken uit naar deze dagen en hopen natuurlijk met ons project een onvergetelijke indruk achter te laten.

Carrièredag

In de maand maart zal ook de carrièredag van de studie Klinische Technologie plaatsvinden. In deze studie ligt de nadruk op het technische aspect van de geneeskunde, wat natuurlijk mooi aansluit bij Project MARCH. Ons team zal hier meerdere presentaties geven en natuurlijk een stand bezetten op de beursvloer.

Design Presentatie

Eindelijk is het dan zover: Het is tijd om het design van de MARCH III bekend te maken. Dit doen we op 29 maart op onze design presentatie. U, als trouwe volger, bent natuurlijk van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen. Ontdek welke toevoegingen en verbeteringen ons team gedaan heeft ten op zichte van de huidige technologie. Vanaf 19.30 bent u welkom voor een drankje in de foyer van de TU Delft aula. Om vervolgens om 20u van start te gaan met de presentatie. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan even aan via onderstaande link.
https://goo.gl/forms/wkhd6e6ZsdBAKvNH3.

Om u alvast een beetje warm te laten lopen voor dit evenement is er weer een nieuwe PR Campagne in het leven geroepen: #MeetMARCH. Elke week zal er een ander technisch project aan bod komen. Zo gaat u volledig voorbereid de design presentatie tegemoet.

Slot

Kortom: Er staat weer een hele volgeplande, maar leuke maand voor de boeg. Houd daarom onze social media en website goed in de gaten voor alle ontwikkelingen. En natuurlijk hopen wij u te mogen ontvangen op de officiele design presentatie.

Tot dan!


Robbert de Lange en Magali Ponds

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
RB & MAG