Nieuwsbrief Mei 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief mei
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Na een maand vol met productie, rondleidingen en een kennismaking van het nieuwe team is het weer tijd voor een nieuwsbrief. Afgelopen weken kwamen er namelijk al vele onderdelen binnen én werden er bepaalde onderdelen geassembleerd zodat een volledige MARCH III al snel in zicht zal komen. Voor ons team is dit natuurlijk het moment waar we allemaal op gewacht hebben. Al het harde werk zal eindelijk worden beloond en de verschillende departementen komen nu eindelijk samen. Aan het einde van deze maand weten wij of de MARCH III kan lopen en kan er misschien al gestart worden met trainen met Sjaan! In andere woorden, een ontzettend spannende maand in het verschiet. Maar voor wij daar meer over vertellen, wordt er teruggeblikt op de activiteiten van afgelopen maand. Het is namelijk zeker niet stil geweest op het kantoor van Project MARCH.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Afgelopen maand

MARCH I naar gemeentehuis Delft

Afgelopen maand hebben wij het eerste prototype van Project MARCH, de MARCH I, weer uit haar flightcase gehaald. Dit prototype zal namelijk een nieuw thuis krijgen! In het kader van Delft City of Technology zal het exoskelet voor onbepaalde tijd tentoongesteld worden op het Gemeentehuis van Delft. In de week van 7 mei zal het exoskelet vervoerd worden vanaf de D:DREAMhall naar haar nieuwe locatie op het Station in Delft. Benieuwd naar dit prototype? Kom dan naar de officiele onthulling in de week van 14 mei. Houdt voor meer informatie m.b.t. locatie en tijd onze social media en website in de gaten!

MARCH IV

Zoals u misschien wel weet is het volgende team van Project MARCH, MARCH IV, inmiddels compleet. Voordat zij in augustus fulltime van start zullen gaan aan het ontwerp en bouw van hun exoskelet, staat hen natuurlijk ook een inwerk periode te wachten. In de eerste week van mei is deze van start gegaan en hebben de nieuwe marchies elkaar voor het eerst ontmoet. Voor ons, als team MARCH III, was dit natuurlijk ook even spannend... Gelukkig sloeg de vonk snel over en werd het een ontzettend gezellige avond, waarbij de eerste stappen naar een goede band tussen de teams zijn gezet!

Interview Omroep Wetering

Naar aanleiding van de bekendmaking van het nieuwe Design, waren wij als Project MARCH te gast bij Omroep Wetering. Hier konden wij hun trouwe luisteraars vertellen over de ontwikkelingen en innovaties van eigen bodem: Het vernieuwde en verbeterde prototype MARCH. Team Manager, Lennart Schut, en PR Manager, Magali Ponds, lichtten in een interview alle ontwikkelingen toe. Benieuwd naar dit interview? Bekijk het op ons YouTube kanaal of Facebook pagina.

Rondleidingen

Deze maand hadden wij een aantal gave rondleidingen. Hieronder lichtten wij er een paar toe.


Crowdfunding

Deze maand vonden ook de rondleidingen plaats als tegenprestatie voor donateurs van onze crowdfundingactie #MakeUsMARCH. Op donderdagavond 12 en woensdagavond 18 april ontvingen wij enkele donateurs in de D:DREAMhall en onthulden wij alle geheimen van ons project.

BEST
Op donderdag 3 mei kwam het International Student Association BEST Delft langs met 27 internationale studenten om een rondleiding te krijgen van Project MARCH. Deze internationale studenten zijn naar de TU Delft gekomen om over Swarm Robotics te leren in een tien daagse cursus. Project MARCH pastte hier perfect tussen om de huidige technieken in robotica en exoskeletten toe te lichten. Het was een erg leuke sessie waarbij interessante vragen werden gesteld door de studenten.

Europese parlement

Daarnaast mochten wij ook een pitch geven voor een groep van Europese Parlementariërs! Op donderdag 12 april kwamen zij langs in de D:DREAMhall om te leren over ons project. Hieronder zie je een afbeelding van Lennart die zijn pitch hield.

Technische update

Na een maand vol met productie en de levering van onderdelen was het ook al tijd voor de assemblage. De eerste onderdelen zijn inmiddels samengevoegd en een geheel geassembleerd exoskelet begint al in zicht te komen. Om te beginnen worden momenteel alle losse onderdelen in elkaar gezet. Bijvoorbeeld de gewrichten, zodat straks het hele exoskelet snel in elkaar kan worden gezet. Daarnaast worden de 'straps' en 'paddings' gemaakt zodat onze piloot Sjaan veilig en comfortabel in het pak kan bewegen. De jongens van onze elektrotechnische departement werken hard om de laatste elektrische componenten af te maken. Daaraast wanen zij zich door een wirwar van kabels om een zo net en compact mogelijke architectuur te kunnen garanderen. Verder zijn de Software-jongens weer een stap dichterbij een natuurlijk looppatroon, waarbij error na error gevonden en opgelost wordt.
Kortom, er wordt veel voortgang geboekt. Ondanks dat het soms een race tegen de klok is, mag het resultaat er nu al zeker wezen.

Komende maand

Ook in de komende maand staat er weer voldoende op het programma. Zo zal er een nieuwe PR campagne van start gaan, verplaatst de MARCH I naar het gemeentehuis Delft, staat de airgait op het programma en zal Project MARCH weer participeren in verschillende evenementen.

PR Campagne IV

Deze week zullen wij eindelijk de #MeetMARCH campagne op onze social media afsluiten. Nu alle subprojecten aan de beurt geweest zijn is het aan onszelf, departement Operationeel, om deze PR campagne af te sluiten. Hierna zal het echter niet stil blijven op onze social media kanalen. In het kader van de assemblage fase geven wij jullie graag een sneak preview van de ontwikkelingen rondom de bouw van het nieuwe exoskelet. Dit zal gebeuren in de vorm van onze nieuwe campagne de #MakingOfMARCH! Elke week zullen er wel één of twee nieuwe posts geplaatst worden! Benieuwd hoe onze assemblage verloopt? Volg deze campagne dan op de voet!

MARCH I naar het gemeentehuis

Zoals eerder genoemd in deze nieuwsbrief zal de MARCH I aanstaande woensdag 9 mei verplaatst worden naar het gemeentehuis. De officiële onthulling vindt echter de week hierop pas plaats. Samen met de wethouder van Delft en een groot deel van de MARCH familie zullen wij in de week van 14 mei het nieuwe thuis van dit prototype openen voor het publiek. Houd onze social media en website goed in de gaten voor meer details.

Aankomende evenementen

Ook deze maand zal ons team weer veel evenementen bezoeken. De agenda is behoorlijk gevuld met evenementen variërend van symposia tot informatiemarkten en technische beurzen. Hieronder volgt een overzicht van de evenementen die er de komende tijd op het programma staan. Bekijk ook onze evenement kalender op de website voor meer informatie over het evenement en natuurlijk onze bijdrage.

14 mei - Neurocontrol Symposium te Soesterberg

15 mei - Bringing Back Motion Symposium TU Eindhoven

16/17 mei - Onthulling MARCH I op het gemeentehuis Delft

17 mei - ORAS informatiemarkt TU Delft

23 -25 mei - MARCH II op het 25 jarig Jubilieum van Global Electronics

26 mei - Open dagen TU Delft faculteit TNW en IO

2 juni - Techniek middag Stichting Leven In Delft

5 juni - Night of the Nerds (Dutch Technology Week) te Eindhoven

9 juni - Dutch Week of Technology te Eindhoven

Tot slot

Er staat dus weer een heleboel op het programma. Voor onszelf is dit misschien wel een van de spannendste maanden van het jaar, aangezien we eind deze maand voor het eerst ons eigen exoskelet kunnen testen! Wij kunnen nu al niet wachten om jullie de voortgang te presenteren. Houd voor nu de social media in ieder geval goed in de gaten. Meer nieuws volgt in de volgende nieuwsbrief.

Tot dan!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Project MARCH