Nieuwbrief November 2017

*|MC:SUBJECT|*

Introductie

Een nieuwe maand betekent ook weer een nieuwe nieuwsbrief. En dit keer zelfs geschreven door een gloednieuw team. Vorige maand hebben wij onszelf al even kort aan u voorgesteld, maar per november is het stokje definitief aan ons overgedragen. Inmiddels is het derde team van Project MARCH al sinds september aan de slag en de tijd vliegt. Het team heeft gelukkig ook niet stil gezeten. Vandaar dat er weer een goed gevulde nieuwsbrief voor u ligt om u op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen binnen ons project.
Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze afgelopen maand. Veel leesplezier,

Robbert de Lange & Magali Ponds.

Maandverslag

Ontmoet onze Piloot

In week 42 heeft Project MARCH haar derde team gepresenteerd aan familie en vrienden. Hier werd ook onze nieuwe piloot voorgesteld: Sjaan Quirijns. Zij zal de opvolgster zijn van Ruben de Sain, de piloot van MARCH II. Als piloot van Project MARCH is het van groot belang om lichamelijk in topconditie te zijn. Bij Sjaan zit dat gelukkig helemaal goed! Sinds Sjaan op haar 24e gediognosticeerd is met een dwarslaesie na een sportongeluk, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze maakte kennis met een hele nieuwe sportwereld, waar ze meer dan succesvol in bleek te zijn! Zo deed ze mee aan het WK aangepast roeien, werd ze NK kampioene indoor en beklom ze in een week de Alp d’Huez én de Kautertaler Gletscherstraße in één week. Maar naast sport heeft Sjaan nog een heleboel andere hobby’s. Een filmpje kijken in de bios staat misschien wel op één.
In het dagelijks leven is Sjaan fulltime werkzaam op de Hogeschool Utrecht als functioneel beheerder. Dat ze gewend is om met verschillende doelgroepen te werken komt tijdens dit project heel goed van pas! Project MARCH werkt namelijk aan de hand van het zogeheten co-creation. Hierbij staat de samenwerking tussen het team en de piloot centraal. Aan de hand van feedback van de piloot, dus van Sjaan, passen wij het ontwerp aan om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen: Een exoskelet dat gebruiksvriendelijk is in alledaagse praktijk en hopelijk op de lange termijn de rolstoel kan vervangen!
Science for Humanity
Op zondag 15 oktober was Project MARCH aanwezig bij ‘Science for Humanity’. Dit evenement was een bedoeld voor aanstaande bedrijven, organisaties en instellingen om hun technologieën aan zowel professionals als het grote publiek te presenteren. Met behulp van twee ‘Tech-Talks’ en onze stand liet Project MARCH de bezoekers zien wat ons project nou allemaal inhoudt en wat wij hebben weten te bereiken in de afgelopen jaren.
Open dagen Faculteiten IO en EWI
Op vrijdag 20 en maandag 23 oktober vonden de open dagen van de Technische Universiteit Delft plaats. Deze dagen stonden voor de TU Delft natuurlijk in het teken van de werving van toekomstig technisch studenten. Om een mogelijke toepassing van technische studies te illustreren, was Project MARCH vertegenwoordigd op de faculteiten van Industrieel Ontwerpen en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.
D:DREAM Innovation Awards
Vrijdag 27 oktober heeft Project MARCH de eerste prijs in de D:DREAM Innovation Awards in ontvangst genomen. Deze prijs is in het leven geroepen om, naast het winnen van de wedstrijd, ook innovatie onder Dreamteams te belonen en te stimuleren in de toekomst. Door deze prijs te bemachtigen mag Project MARCH zichzelf nu de meest innovatieve onder de Dreamteams in de TU Delft D:DREAMhall noemen. Specifiek met betrekking tot de maatschappelijke impact en bijdrage aan de pionierende exoskelet techniek, heeft Project MARCH het verschil gemaakt. Wij voelen ons vereerd en zijn trots op deze prachtige titel.

Komende maand

Evenementen
In november zal Project MARCH op vele evenementen staan. Onze agenda staat vol met een groot aantal evenementen. Onderstaand is een overzicht te vinden met het programma voor komende maand.

8 november Carrieredag VU Bewegingswetenschappen
9 november Dutch Congress of Rehabilition Medicine (DCRM)
10 november Congres 'Verder in Beweging'
14 november Hi-tech dag ministerie van VWS
15 november Precisiebeurs
16 november Precisiebeurs
18 november Personeelsdag faculteit 3ME TU Delft
23 november Haegsche Lobby
24 november Talentevent
25 november Talentevent

Wij nodigen u uit om ons te bezoeken bij deze evenementen, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden. Voor meer informatie over de evenemten kunt u een kijkje nemen op de website.
Social Media
Per 10 november start onze social media campagne: ‚Why MARCH’ Hierin geven wij elke week het woord aan een nieuwe ambassadeur van het exoskelet in het algemeen en meer specifiek: Project MARCH. Volg ons op Facebook, Instagram, Linked-In en Twitter en houdt onze kanalen in de gaten!
RB & MAG