Nieuwsbrief Oktober 2017

*|MC:SUBJECT|*
De laatste loodjes
Afgelopen maand was niet alleen onze laatste maand, maar vooral ook onze belangrijkste maand. We hebben ontzettend veel getraind met Ruben en aan de hand hiervan de MARCH II tot het einde toe geoptimaliseerd om zo helemaal klaar te zijn voor het laatste evenement van ons jaar: de Cybathlon Experience. Hier konden wij onszelf toetsen en daarnaast aan de rest van de wereld laten zien wat wij in één jaar tijd bereikt hebben. En wat zijn wij trots op het eindresultaat! Niet alleen hebben wij ons doel ruimschoots behaald, ook hebben we onze eigen verwachtingen overtroffen. Misschien heeft u onze vlogs gevolgd gedurende de week, misschien ook niet. Hieronder vindt u in ieder geval een compleet overzicht van hoe de week verlopen is, zodat u nog eenmaal, samen met ons, kan nagenieten van een succesvolle en onvergetelijke afsluiting van een fantastisch jaar!
Zondag 1 oktober
Op zondag was het tijd voor de allerlaatste voorbereidingen voor vertrek. Bijna de hele werkplaats werd ingepakt in kratten en dozen en in het busje geladen, zodat we ook in Düsseldorf gewoon door zouden kunnen werken, mocht dit nodig zijn. Nadat ook de MARCH II veilig achterin het busje stond, waren we helemaal klaar om de volgende ochtend te vertrekken!
Vlog 1 - Packing

Maandag 2 oktober
Op maandag was het eindelijk zo ver: het vertrek naar Düsseldorf! Na een voorspoedige autorit, kwamen we in de namiddag aan in ons hostel. Nadat alle spullen waren uitgeladen, was het tijd om de stad te verkennen. Na een geslaagde middag is iedereen op tijd zijn of haar bed ingedoken, omdat we de dag erna vroeg naar de Messe zouden gaan voor onze Tech-check.
Vlog 2 - Departure

Dinsdag 3 oktober
Op dinsdag gingen we voor het allereerst naar de Messe en konden we samen met Ruben alvast het parcours verkennen. Daarnaast hadden we op deze dag onze Tech-check, waarbij we alle onderdelen moesten afleggen om zo te kijken of de MARCH II aan alle veiligheidseisen voldeed. Na wat kleine aanpassingen aan de noodknop en de plaatsing van de kruk op Rubens lichaam tijdens het op- en aflopen van de trap en de helling kwamen wij succesvol door deze check en sloten we de dag af met een veelbelovende training op het parcours.
Vlog 3 - Tech-check

Woensdag 4 oktober
Op woensdag was het dan eindelijk zo ver: onze eerste race dag van de Cybathlon Experience! Bij alle drie de races van deze dag besloten we de helling nog even over te slaan, om zo in ieder geval een goede tijd en een goed puntentotaal neer te kunnen zetten en hier slaagden we zeker in. Aan het eind van de dag hebben we nog even in alle rust de helling en de deur kunnen trainen met Ruben, zodat we goed voorbereid waren op de tweede race dag.
Vlog 4 - First racing day

Donderdag 5 oktober 
Op donderdag hadden we onze tweede race dag en ook deze verliep goed. Om er zeker van te zijn de helling en de deur deze dag wel succesvol te voltooien, besloten we weer om voor drie van de vier obstakels te gaan en hierbij de trap en het ruwe terrein beide een keer over te slaan. Het bleek een goede keuze te zijn om de focus op de helling te leggen, want dit obstakel ging gedurende de dag steeds sneller en dit was veelbelovend voor de derde race dag.
Vlog 5 - Second racing day

Vrijdag 6 oktober
Op vrijdag bleek dat we er goed aan hadden gedaan om onze werkplaats mee naar Düsseldorf te nemen. Om ervoor te zorgen dat we er toch in zouden slagen alle vier de obstakels binnen de tijd af te leggen, besloten we op deze dag een aanpassing te doen aan de MARCH II. Er werd een compleet nieuw input device gemaakt en een nieuw handvat geprint met de 3D printer. We besloten namelijk om het input device van de rechterkruk naar de linkerkruk te verplaatsen, zodat Ruben niet meer onhandig zijn kruk hoefde te verwisselen tijdens de race en hiermee hoopten wij tijd te winnen. Om dit nieuwe input device ook daadwerkelijk op onze laatste race dag te mogen gebruiken, moesten we nog een extra Tech-check doorlopen, welke succesvol werd afgerond.
Vlog 6 - Third racing day

Zaterdag 7 oktober
Zaterdag was onze allerlaatste dag en op deze dag moest het gebeuren: alle obstakels afleggen en dat binnen de 8 minuten van de wedstrijd. Deze dag hadden we niet drie maar vier races op de planning staan. Het nieuwe input device bleek een succes te zijn, want bij de derde race behaalden we ons doel: Ruben legde alle obstakels af met een tijd van 7 minuten en 30 seconden. Net toen wij dachten dat het niet nóg beter kon, bewees Ruben het tegendeel en bij de allerlaatste race overtrof hij al onze verwachtingen: hij legde nogmaals alle vier de obstakels succesvol af én deed dat dit keer zelfs onder de 7 minuten! Hiermee behaalden we ook nog eens de tweede plaats. Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en met een afsluitend diner in Düsseldorf om ons succes te vieren hebben wij een zeer succesvolle week ook zeer succesvol afgesloten! 
Vlog 7 - Last racing day
Meer beeldmateriaal
Gedurende de hele week hebben wij, naast vlogs, uiteraard nog veel meer beeldmateriaal verzameld. Deze kun je vinden op ons Flickr account en uiteraard ook op onze website. Neem vooral een kijkje!

Bedankt!
Na dit succesvolle eindresultaat, waar wij nog lang van zullen nagenieten, is het moment dan toch echt aangebroken waarop wij het stokje definitief doorgeven aan het nieuwe team. Wij kijken terug op een fantastisch jaar, waarin wij ons doel hebben behaald, ontzettend veel hebben geleerd en vooral ook heel veel plezier hebben gehad met elkaar. Graag willen wij jullie bedanken voor al jullie steun en enthousiasme het afgelopen jaar. Daarnaast willen wij jullie vragen Project MARCH vooral te blijven volgen, want dit was natuurlijk pas het begin! Het nieuwe team zal vanaf nu de stijgende lijn voortzetten en wij hebben er alle vertrouwen in dat wij als Project MARCH stap voor stap steeds dichterbij onze overkoepelende visie zullen komen: het teruggeven van volledige mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie.
Team 2016-2017
Even kennismaken
Met de Cybathlon achter de rug komt het jaar van team Project MARCH 2016-2017 tot een einde. Dit betekent dat er met het oog op het komende jaar ook weer een nieuw team met achttien enthousiaste studenten is samengesteld.  Deze studenten zullen allemaal een jaar lang hun studie stil zetten en zich fulltime inzetten aan het realiseren van ons doel: Het ontwikkelen en bouwen van een nóg innovatiever en veelzijdiger exoskelet dan de MARCH II. In augustus zijn wij, als nieuwe team, van start gegaan en de tijd vliegt: De eerste negen weken zitten er al op!  Gelukkig is de basis voor een nieuw exoskelet inmiddels gelegd en kijken wij uit naar de rest van dit jaar, waarin wij hopelijk een net zo’n succesvol resultaat neer zullen zetten als onze voorgangers. 
Team 2017-2018
Project MARCH