Nieuwsbrief Juni 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief juni
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Afgelopen maand was weer een drukke, maar ook zeker een erg leuke maand. De maand zat vol met evenementen, we zijn verder in de assemblage en er wordt heel veel getest. Iedereen is ontzettend hard aan het werk om het exoskelet een zogenaamde airgait (lopen in de lucht) uit te laten voeren. Hiervoor moeten nog wel enkele 'bugs' in de software worden verholpen en onvoorziene problemen worden opgelost. Maar dit is precies waar wij getraind op zijn als dreamteam: erg flexibel zijn en het oplossen van problemen! Wij zullen jullie in vogelvlucht vertellen wat wij deze maand hebben meegemaakt en wat er de komende maand te wachten staat.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Afgelopen maand

Damen Raceroei Regatta
In het weekend van 5 en 6 mei 2018 organiseerde de Delftsche Studenten Roeivereniging “Laga” voor de zesde maal de Damen Raceroei Regatta. Bij deze roeiwedstrijd reist heel roeiend Nederland af naar de Willem-Alexanderbaan om te proberen met de eerste prijs naar huis te gaan. Als zesde editie van dit evenement was het wederom een uniek evenement waar wij met ons exoskelet stonden om studenten te vertellen over de technologie. Hopelijk hebben wij ook roeiend Nederland enthousiast gemaakt over de exoskelet technologie!

Neurocontrol Symposium
Project MARCH was op maandag 14 mei aanwezig op het Neurocontrol Symposium te Soesterberg. Tijdens dit symposium werden resultaten van onderzoek van de partners van het NeuroControl-consortium gepresenteerd. Na de presentaties had Project MARCH de gelegenheid om het exoskelet te presenteren aan de aanwezigen om ook hen te vertellen over het exoskelet. Het was een heerlijk zonnige dag en we hebben erg genoten!

Bringing Back Motion
Elk academisch jaar wordt er door de faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven een ééndaags symposium georganiseerd en dit jaar viel die op 15 mei. Deze editie stond in het teken van 'Bringing Back Motion': biomedische en technologische ontwikkelingen op het gebied van revalidatie. Wij vonden het enorm leuk dat wij door mede technische studenten uitgenodigd werden om daar te spreken! Evelien en Lennart reisde naar de TU Eindhoven om met de enthousiaste studenten te sparren over de techniek.

Onthulling MARCH I Gemeentehuis
Zoals in de vorige nieuwsbrief ook is vermeldt, is deze maand de MARCH I, het eerste exoskelet van Project MARCH, in het gemeentehuis geplaatst. Het was een ontzettend leuke opening met beide leuke praatjes van Project MARCH en Ferrie Förster: wethouder economie, cultuur en ruimtelijke ordening bij Gemeente Delft. Als u benieuwd bent naar het exoskelet, of toevallig de trein pakt, kunt u hem bezichtigen op het Gemeentehuis in Delft!

Open dag TU Delft 26 mei

Project MARCH was ook deze keer weer aanwezig bij de open dagen van de TU Delft. Dit keer waren we samen met MST (Molecular Science & Technology) in de aula aanwezig om potentiële studenten van de TU Delft enthousiast te maken met behulp van ons exoskelet.

Technische Update

Afgelopen maand stond vooral in het teken van het voorbereiden van de 'airgait': Het maken van een loopbeweging in de lucht uitgevoerd door het exoskelet. Als voorbereiding erop is ons Software department ontzettend druk bezig geweest om bugs en problemen in de software op te lossen zodat na de assemblage alles zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen. Ze zijn al een heel eind gekomen en het ziet er veelbelovend uit voor de software! Na een hectische maand is het dan toch tijd geworden voor de assembly: Deze week wordt het exoskelet in elkaar gezet! We hebben hier erg naar uitgekeken en wij vinden het erg spannend. Bij een project als de onze, een 'Research and Development' project, weet je namelijk nooit of het helemaal goed gaat. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

Komende maand

Night of the Nerds 5 juni

Campusrun

Woensdag zullen wij met Sjaan de Campusrun openen! Daarnaast gaan we ook met vele teamleden meerennen om zo geld op te halen voor de Dwarslaesie Organisatie Nederland. Het inschrijfgeld wordt namelijk gedoneerd aan de Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON). Kom vooral kijken of ren zelf ook mee om zo ook geld te doneren aan de DON.

Dutch Technology Week 9 juni

Future Flux Festival 15 juni

EWI Medewerkersfeest 16 juni

SUMMA The exquisit Body symposium 19 juni

MARCH II naar Global Electronics 21 juni

Tot slot

Veel voor de boeg weer de komende maand! Wij hopen de komende maand het exoskelet goed te testen om zo al snel te beginnen met trainen met Sjaan in het exoskelet! Houd vooral onze Social Media goed in de gaten voor onze PR Campagne IV #MakingofMARCH. In de volgende nieuwsbrief krijgt u weer informatie over de spannende periode waar we nu in zitten.

Tot dan!

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Project MARCH