Nieuwsbrief Mei 2019

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief mei
View this email in your browser


Introductie

Beste lezers,

Afgelopen maand vond een van de hoogtepunten van ons jaar plaats: de Design Presentatie, de eerste keer waarop we ons nieuwe ontwerp aan het grote publiek mochten onthullen. We zullen jullie daar in deze nieuwsbrief uiteraard meer over vertellen, maar dat is lang niet alles. Zo zijn we weer aanwezig geweest bij verschillende evenementen en begint de assemblage (het samenstellen) van het exoskelet nu echt op te schieten. Deze maand zullen wij ook een nieuw department in het zonnetje zetten, namelijk het Management department. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!


Teamfoto MARCH IV op de dag van onze Design Presentatie


MARCH IV soepeler in de heupjes!

Een aula vol, wat een feest! Bijna 800 mensen kwamen woensdagavond 24 april bijeen om het nieuwe MARCH design te bewonderen. In het auditorium van de TU Delft vertelden Jorick, Rens en Sjaan vol trots meer over het nieuwe ontwerp. De MARCH IV volgt als vierde prototype in de serie van MARCH exoskeletten. Er zijn verschillende innovaties doorgevoerd in het vierde prototype, zoals een heupgewricht dat zijstappen mogelijk maakt, kleinere elektronica en drukzolen die onderzoek naar balans verder mogelijk maken. Naar verwachting zal het complete exoskelet in de zomer van 2019 onthuld worden. Hierna zullen we met dit nieuwe prototype meedoen aan de Cybathlon Experience op 20 september in Rapperswil, Zwitserland en zal het vijfde team van Project MARCH het vierde exoskelet verbeteren in aanloop naar de Cybathlon in mei 2020.


Het nieuwe design, MARCH IV

Voorafgaand aan deze fantastische avond vond een walking dinner plaats voor alle partners van Project MARCH. Het was leuk om iedereen weer te zien en te spreken. Maar ook na de presentatie hebben we nog een tijdje kunnen nagenieten. De avond werd namelijk afgesloten met een borrel in de Dreamhall, waar veel van onze familie en vrienden nog even langs kwamen.

We willen iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor hun komst en alle lieve en positieve reacties. Mocht het niet gelukt zijn om bij deze avond aanwezig te zijn, dan kunt u de presentatie nog eens terugkijken, door op deze video te klikken. https://www.youtube.com/watch?v=UC1nYerdwLY

Gelukkig is ons nieuwe design ook bij de pers in de smaak gevallen. We zijn in maar liefst 9 artikelen verschenen en wij mochten aan zowel BNR radio als radio Delft centraal een bezoekje brengen. Gaaf dus!

Een extra bedankje voor onze nieuwe PR partner En Serio. Samen met dit PR bureau voor tech innovators hebben wij nagedacht over de presentatie, het te bereiken publiek en hoe we de pers bij ons evenement konden betrekken. Zonder hen was deze mooie avond niet zo geslaagd geweest. Het gehele jaar zullen wij samen met En Serio over onze PR nadenken.


Afgelopen maand
Tech update

Benieuwd naar alle nieuwe features die wij dit jaar gaan toevoegen? Of gewoon zin om het filmpje van ons design nog een keer te bekijken? Bekijk hem hier! 
https://www.youtube.com/watch?v=_3VQe3OOimE

Momenteel is het een gezellige boel in onze werkplaats. Nu het 3D model af is, is het tijd voor de assemblage (samenstellen) van het exoskelet. Veel onderdelen zijn al binnen, een aantal zullen de komende weken nog komen. Het joint departement is druk in de weer om de eerste gewrichten in elkaar te zetten om mee te gaan testen. Team software heeft ondertussen een werkende state machine. De state machine is een wiskundig model voor het gedrag van een systeem waarbij het model bestaat uit een eindig aantal toestanden, overgangen tussen die toestanden en acties. 


Onze engineers zijn bezig met het onderhouden van het testgewricht 

Naast het testen van de eerste in elkaar gezette onderdelen, testen wij ook weer volop met Sjaan. Samen met onze partner ProReva, specialist in orthopedische hulpmiddelen, heeft het Frame department gekeken naar hoe we Sjaan haar heupen zo goed mogelijk kunnen fixeren. Dit zorgt voor een betere en veiligere ondersteuning in het exoskelet. 


Afgelopen vrijdag is de heupfixture op maat gesneden voor Sjaan

Ook heeft het Human Machine Interaction department verschillende testjes met Sjaan uitgevoerd. Zij hebben samen gekeken naar de structuur van het selectiemenu in de kruk. Hiermee kan Sjaan aangeven welke beweging zij wil selecteren. Door samen naar dit menu te kijken, kan het optimale menu voor Sjaan worden gemaakt. 

Non-tech update

Met de design presentatie als hoogtepunt, is deze maand voor ieder van ons om niet meer te vergeten. Een hele maand keihard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en daarnaast ook met evenementen niet stil gezeten. 
Zo zijn wij afgelopen maand naar de carrieredagen met DSW geweest, het Medical Delta jaarevent en hebben wij de dag na de design presentatie een presentatie mogen geven in Kasteel Wijenburg om medisch adviseurs en letsel advocaten meer over Project MARCH te vertellen. De belangstelling was groot en de gesprekken zeer interessant. Het was een eer! 


De wel heel speciale presentatie locatie Kasteel Wijenburg

Ondertussen zijn wij alweer 9 maanden full-time bezig en zijn er nog maar 4 te gaan. De tijd gaat snel! Dit betekent dat MARCH V langzamerhand meer bekend wordt met Project MARCH. Deze maand heeft MARCH V elkaar voor het eerst ontmoet. Volgende maand vertellen we jullie meer over wie er deel uitmaken van het nieuwe team. 

 
Wings for Life Run

Zondag 5 mei was onze piloot Sjaan te gast bij de Sint Maartenskliniek tijdens de Wings for Life World Run, georganiseerd door de Sint Maartenskliniek en RedBull. De Wings for Life Run is een wereldwijd hardloopfenomeen waar tienduizenden rennen op 5 mei 2019 - allemaal tegelijkertijd - met als doel het vinden van een genezing van dwarslaesie. Sjaan was hier ook van de partij en heeft zich daar flink uit de naad gerold in heuvelig Nijmegen! En met succes! Sjaan heeft onder de rollers de meeste rondjes gerold. Wij zijn trots op zo'n super piloot!
Het was een goed georganiseerde en leuke run. Ruben, piloot van MARCH II, heeft zelfs nog een stuk gelopen met zijn Rewalk exoskelet. Een geslaagde dag dus.


Rollende Sjaan tijdens de Wings for Life Run

 

Aankomende maand

Het wordt een spannende maand, een maand waarin het hele exoskelet in elkaar gezet gaat worden. Na 9 maanden hard aan het ontwerpen te zijn geweest, komt het tastbare resultaat dan echt in zicht. Verschillende onderdelen van producenten druppen langzaam binnen en aan andere onderdelen wordt er hard zelf geklust. Ondanks dat het design helemaal klaar is, is het ontwerp van de kunststoffen kappen nog niet definitief. De eerste keer dat ons exoskelet in elkaar zit, zijn de kunststoffen kappen die de elektronica in het exoskelet beschermen nog niet definitief. Wij zullen de kappen blijven doorontwerpen tot onze Design engineer er helemaal blij mee is. Dit doorontwerpen kunnen wij blijven doen omdat wij zelf beschikken over maar liefst drie 3D printers. Hiermee proberen wij verschillende vormen, kleuren en ontwerpen uit.


Een willekeurige presentatie slide van een mogelijke stijl voor het exoskelet


Ook staan er weer verschillende evenementen voor mei gepland. Zo zullen wij aanwezig zijn bij de Dutch technology week en zullen wij meedoen aan de grappige, uitdagende en misschien wel een beetje nerdy Quiz Night XL. Op 21 mei staat de MATLAB EXPO 2019 BENELUX op de agenda. MATLAB is een software omgeving gebruikt voor wiskundige toepassingen. Zowel ons Joint, Frame als ons Balance&Control department werken met dit programma. Het belooft dus een interessante dag te worden. 

 

 

Department van de maand: Management


Joost, Jorick en Rens voor de grote post-it planning

Deze maand stellen wij jullie graag voor aan onze 3 management heren. De Team Manager, Project Manager en Chief Engineer vormen samen het management team van Project MARCH. Alle drie hebben zij een verschillende achtergrond bij de TU Delft. Jorick heeft vorig jaar de bachelor werktuigbouwkunde afgerond en is dit jaar de Team Manager. Joost is nog bezig met zijn bachelor Technische Bestuurskunde en vervult dit jaar de functie van Project Manager. Onze Chief Engineer Rens heeft zijn bachelor Industrieel Ontwerp afgerond en heeft daarnaast verschillende onderzoeksprojecten gedaan voordat hij bij Project MARCH aan de slag ging. Het management team probeert het team dit jaar zo goed mogelijk te begeleiden in aanloop naar de Cybathlon in September 2019.

Het management team zorgt ervoor dat dat er op team niveau doelen worden gesteld en dat deze worden behaald. Dit doen zij onder andere door samen met het team vooruit te kijken om zo mogelijke problemen te voorzien en op te lossen. Wekelijkse meetings worden hiervoor ingepland waarin Joost en Rens, verantwoordelijk voor de planning en de techniek, samen met de engineers overleggen wat er de komende tijd gedaan moet worden en waar de afhankelijkheden van anderen liggen. Recent hebben zij met het team de assemblage planning, een muur van 2 bij 5 meter vol met post-its, opgezet. Hierin staat precies uitgedacht wat er moet gebeuren tot aan het eerste moment dat het exoskelet met de piloot zal gaan opstaan.

Jorick monitort hoe het gaat met alle teamleden binnen Project MARCH op professioneel en persoonlijk vlak. Daarnaast is hij veel bezig met algemene MARCH zaken en zorgt hij samen met het Partnerships & PR department voor de uitstraling van het project naar de buitenwereld. Dit doet hij door het geven van presentaties en interviews en het bezoeken van beurzen.  Joost zijn focus ligt vooral op het begeleiden van de engineers in het maken van goede keuzes op het gebied van tijd en geld. Rens is als Chief Engineer verantwoordelijk voor de technische kwaliteit van het exoskelet, waarbij zijn focus ligt op het verbinden van de verschillende technische disciplines en het uitdagen van de engineers om een zo goed mogelijk exoskelet neer te zetten.

In de wekelijkse managementvergadering worden teambrede onderwerpen besproken en wordt er gezamenlijk gepland hoe de verschillende problemen aangepakt kunnen worden.  

Genoeg te doen dus voor het management department. Van hard werken zijn zij dan ook gelukkig niet vies.

Samen zorgen deze 3 mannen voor een zo goed mogelijke prestatie van het MARCH IV team! Met hun kritische blik, doorzettingsvermogen en ook zeker niet ontbrekende enthousiasme, hopen wij samen de Cybathlon te winnen! 

Fun fact van de maand

Wisten jullie dat er dit jaar 227 kabels in het MARCH IV exoskelet te vinden zijn? Jep, dat zijn er een hele hoop!

Gelukkig weet onze Elektro engineer Martijn wel raad met wat kabels


Afsluiting

Voor zover een korte update van onze bezigheden de afgelopen maand met als hoogtepunt onze Design Presentatie. Een evenement om trots op te zijn en nooit meer te vergeten. En dat was niet gelukt zonder jullie, bedankt! 
Voor nu gaan wij verder met het design verwezenlijken. 

Tot volgende maand!

Nikki, Didi en Willemijn

Copyright © 2019 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can
 update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Newsletter May
View this email in your browser


Introduction

Dear readers,

Last month one of the highlights of our year took place: the Design Presentation, the first time we revealed our new design to the general public. Of course we will tell you more about that in this newsletter, but that's not all. For example, we have been present at various events and the assembly of the exoskeleton is now really starting to move forward. This month we will also put a new department in the spotlight, namely the Management department. Read all about it in this newsletter.

Have fun reading!


Team photo MARCH IV on the day of our Design Presentation
 


MARCH IV looser in the hips!

An auditorium full, what a party! Almost 800 people gathered on Wednesday evening April 24 to admire the new MARCH design. In the auditorium of TU Delft Jorick, Rens and Sjaan proudly told more about the new design. The MARCH IV is the fourth prototype in the series of MARCH exoskeletons. Several innovations have been implemented in the fourth prototype, such as a hip joint that makes side steps possible, smaller electronics and pressure soles that enable further research into balance. The complete exoskeleton is expected to be unveiled in the summer of 2019. After this, we will participate with this new prototype in the Cybathlon Experience on September 20 in Rapperswil, Switzerland and the fifth team of Project MARCH will improve the fourth exoskeleton ahead of the Cybathlon in May 2020.


The new design, MARCH IV

Prior to this fantastic evening a walking dinner was held for all partners of Project MARCH. It was nice to see and speak to everyone again. But even after the presentation the fun did not stop. The evening ended with a drink in the Dreamhall, where many of our family and friends stopped by for a while.

We would like to thank everyone once again for coming and all the sweet and positive reactions. If you didn't succeed in attending this evening, you can look back at the presentation by clicking on this video. https://www.youtube.com/watch?v=UC1nYerdwLY

Fortunately, our new design has also been appreciated by the press. We appeared in no less than 9 articles and we had the opportunity to visit both the BNR radio and the Delft radio station. Really cool!

An extra shout out to our new PR partner En Serio. Together with this PR agency for tech innovators, we thought about the presentation, our audience and how to involve the press in our event. Without them, this beautiful evening would not have been so great. Throughout the year we will think about our PR together with En Serio.


Last month
Tech update

Curious about all the new features we are going to add this year? Or do you just want to watch the video of our design again? Watch it here! https://www.youtube.com/watch?v=_3VQe3OOimE

At the moment, it is a busy place in our workshop. Now that the 3D model is finished, it's time for the assembly of the exoskeleton. Many parts are already in stock, some will follow in the coming weeks. The joint department is busy assembling the first joints for testing. Team software now has a working state machine. The state machine is a mathematical model for the behavior of a system in which the model consists of a finite number of states, transitions between those states and actions. 


Our engineers are busy with the maintenance of the test joint

In addition to testing the first assembled parts, we are also doing a lot of testing with Sjaan. Together with our partner ProReva, a specialist in orthopedic aids, the Frame department has looked at how we can fix Sjaan her hips so that she can be supported better and safer in the exoskeleton.


Last friday the hipfixture was cut to size for Sjaan

The Human Machine Interaction department has also carried out several tests with Sjaan. Together they looked at the structure of the selection menu in the crutch. With this, Sjaan can indicate which movement she wants to select. By looking at this menu together, the optimal menu for Sjaan can be created.

Non-tech update

With the design presentation as a highlight, this month is for each of us to remember. A whole month of hard work to get everything done and also with events not sitting still. 
Last month we went to the career days with DSW, the Medical Delta year event and the day after the design presentation we gave a presentation in Castle Wijenburg to medical advisers and injury lawyers to tell more about Project MARCH. There was a lot of interest and the discussions were very interesting. It was an honor! 


The very special presentation location Castle Wijenburg

In the meantime we have been working full-time for 9 months now and there are only 4 to go. Time goes fast! This means that MARCH V is gradually becoming more familiar with Project MARCH. This month MARCH V met for the first time. Next month we will tell you more about who is part of the new team. 

Wings for Life Run

Sunday May 5 our pilot Sjaan was a guest at the Sint Maartenskliniek during the Wings for Life World Run, organized by the Sint Maartenskliniek and RedBull. The Wings for Life Run is a worldwide running phenomenon where tens of thousands run on May 5, 2019 - all at the same time - with the aim of finding a cure for spinal cord injury. Sjaan was also present here and rolled in hilly Nijmegen! And with success! Sjaan has rolled most of the rounds under the rollers. We are proud of such a super pilot! It was a well organized and fun run. Ruben, pilot of MARCH II, even walked a bit with his Rewalk exoskeleton. So it was a successful day. 


Rolling Sjaan during the Wings for Life Run
 

Coming month

It will be an exciting month, a month in which the whole exoskeleton will be put together. After 9 months of hard design work, the tangible result really becomes visible. Different parts of the producers are slowly dripping in and other parts are being worked on themselves. Despite the fact that the design is completely finished, the design of the plastic caps is not yet final. The first time our exoskeleton is assembled, the plastic caps that protect the electronics in the exoskeleton are not yet definitive. We will continue to design the caps until our Design Engineer is completely happy with them. We can continue to do this because we have no less than three 3D printers at our disposal. With these we try out different shapes, colors and designs.


A random presentation slide of a possible style for the exoskeleton


There are also several events planned for May. We will be present at the Dutch technology week and we will participate in the funny, challenging and maybe even a bit nerdy Quiz Night XL. On May 21 the MATLAB EXPO 2019 BENELUX is on the agenda. MATLAB is a software environment used for mathematical applications. Our Joint, Frame and Balance&Control department all work with this program. So it promises to be an interesting day.

 

Department of the month: Management


Joost, Jorick and Rens in front of the big post-it planning

This month we would like to introduce you to our 3 management gentlemen. The Team Manager, Project Manager and Chief Engineer together form the management team of Project MARCH. All three of them have different backgrounds at the TU Delft. Jorick completed his bachelor's degree in Mechanical Engineering last year and is this year's Team Manager. Joost is still working on his Bachelor in Technology, Policy and Management and will hold the position of Project Manager this year. Our Chief Engineer Rens has completed his bachelor's degree in Industrial Design and has also done several research projects before he joined Project MARCH. The management team tries to guide the team as good as possible in the run-up to the Cybathlon in September 2019.

The management team ensures that goals are set at team level and that they are achieved. They do this by, among other things, looking ahead with the team to anticipate and solve possible problems. Weekly meetings are planned in which Joost and Rens, responsible for planning and technology, discuss with the engineers what needs to be done in the near future and where the dependencies on other lie. Recently they and the team have set up the assembly planning, a wall of 2 by 5 meters full of post-its. This plan explains exactly what needs to be done until the first moment that Sjaan walks in the exoskeleton.

Jorick monitors how it goes with all team members within Project MARCH on a professional and personal level. In addition, he is involved in general MARCH matters and together with the Partnerships & PR department he takes care of the appearance of the project to the world. He does this by giving presentations and interviews and by visiting fairs. Joost's main focus is on guiding the engineers in making good choices in terms of time and money. As Chief Engineer, Rens is responsible for the technical quality of the exoskeleton, with his focus on connecting the various technical disciplines and challenging the engineers to create the best possible exoskeleton.

In the weekly management meeting, team-wide topics are discussed and a joint plan is made on how to tackle the various problems.  

Enough to do for the management. Luckily, they are not averse to work hard.

Together, these 3 men ensure the best possible performance of the MARCH IV team! With their critical eye, perseverance and certainly not lacking enthusiasm, we hope to win the Cybathlon together! 


Fun fact of the month

Did you know there are 227 cables in the MARCH IV exoskeleton this year? Yes, there are a lot of them!


Luckily, our electrical engineer Martijn knows how to handle some cables
 

The end

This was a short update of our activities over the past month with as highlight our Design Presentation. An event to be proud of and never to forget. And that would not have been possible without you, thank you! 
For now, we will continue to realize the design. 

See you next month!

Nikki, Didi and Willemijn

Copyright © 2019 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Project MARCH