Nieuwsbrief Juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief juni
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Afgelopen maand was weer een drukke, maar ook zeker een erg leuke maand. De maand zat vol met evenementen, we zijn verder in de assemblage en er wordt heel veel getest. Iedereen is ontzettend hard aan het werk om het exoskelet een zogenaamde airgait (lopen in de lucht) uit te laten voeren. Hiervoor moeten nog wel enkele 'bugs' in de software worden verholpen en onvoorziene problemen worden opgelost. Maar dit is precies waar wij getraind op zijn als dreamteam: erg flexibel zijn en het oplossen van problemen! Wij zullen jullie in vogelvlucht vertellen wat wij deze maand hebben meegemaakt en wat er de komende maand te wachten staat.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Afgelopen maand

Damen Raceroei Regatta
In het weekend van 5 en 6 mei 2018 organiseerde de Delftsche Studenten Roeivereniging “Laga” voor de zesde maal de Damen Raceroei Regatta. Bij deze roeiwedstrijd reist heel roeiend Nederland af naar de Willem-Alexanderbaan om te proberen met de eerste prijs naar huis te gaan. Als zesde editie van dit evenement was het wederom een uniek evenement waar wij met ons exoskelet stonden om studenten te vertellen over de technologie. Hopelijk hebben wij ook roeiend Nederland enthousiast gemaakt over de exoskelet technologie!

Neurocontrol Symposium
Project MARCH was op maandag 14 mei aanwezig op het Neurocontrol Symposium te Soesterberg. Tijdens dit symposium werden resultaten van onderzoek van de partners van het NeuroControl-consortium gepresenteerd. Na de presentaties had Project MARCH de gelegenheid om het exoskelet te presenteren aan de aanwezigen om ook hen te vertellen over het exoskelet. Het was een heerlijk zonnige dag en we hebben erg genoten!

Bringing Back Motion
Elk academisch jaar wordt er door de faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven een ééndaags symposium georganiseerd en dit jaar viel die op 15 mei. Deze editie stond in het teken van 'Bringing Back Motion': biomedische en technologische ontwikkelingen op het gebied van revalidatie. Wij vonden het enorm leuk dat wij door mede technische studenten uitgenodigd werden om daar te spreken! Evelien en Lennart reisde naar de TU Eindhoven om met de enthousiaste studenten te sparren over de techniek.

Onthulling MARCH I Gemeentehuis
Zoals in de vorige nieuwsbrief ook is vermeldt, is deze maand de MARCH I, het eerste exoskelet van Project MARCH, in het gemeentehuis geplaatst. Het was een ontzettend leuke opening met beide leuke praatjes van Project MARCH en Ferrie Förster: wethouder economie, cultuur en ruimtelijke ordening bij Gemeente Delft. Als u benieuwd bent naar het exoskelet, of toevallig de trein pakt, kunt u hem bezichtigen op het Gemeentehuis in Delft!

Open dag TU Delft 26 mei

Project MARCH was ook deze keer weer aanwezig bij de open dagen van de TU Delft. Dit keer waren we samen met MST (Molecular Science & Technology) in de aula aanwezig om potentiële studenten van de TU Delft enthousiast te maken met behulp van ons exoskelet.

Technische Update

Afgelopen maand stond vooral in het teken van het voorbereiden van de 'airgait': Het maken van een loopbeweging in de lucht uitgevoerd door het exoskelet. Als voorbereiding erop is ons Software department ontzettend druk bezig geweest om bugs en problemen in de software op te lossen zodat na de assemblage alles zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen. Ze zijn al een heel eind gekomen en het ziet er veelbelovend uit voor de software! Na een hectische maand is het dan toch tijd geworden voor de assembly: Deze week wordt het exoskelet in elkaar gezet! We hebben hier erg naar uitgekeken en wij vinden het erg spannend. Bij een project als de onze, een 'Research and Development' project, weet je namelijk nooit of het helemaal goed gaat. Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!

Komende maand

Night of the Nerds 5 juni

Campusrun

Woensdag zullen wij met Sjaan de Campusrun openen! Daarnaast gaan we ook met vele teamleden meerennen om zo geld op te halen voor de Dwarslaesie Organisatie Nederland. Het inschrijfgeld wordt namelijk gedoneerd aan de Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON). Kom vooral kijken of ren zelf ook mee om zo ook geld te doneren aan de DON.

Dutch Technology Week 9 juni

Future Flux Festival 15 juni

EWI Medewerkersfeest 16 juni

SUMMA The exquisit Body symposium 19 juni

MARCH II naar Global Electronics 21 juni

Tot slot

Veel voor de boeg weer de komende maand! Wij hopen de komende maand het exoskelet goed te testen om zo al snel te beginnen met trainen met Sjaan in het exoskelet! Houd vooral onze Social Media goed in de gaten voor onze PR Campagne IV #MakingofMARCH. In de volgende nieuwsbrief krijgt u weer informatie over de spannende periode waar we nu in zitten.

Tot dan!

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief Mei 2018

Nieuwsbrief Mei 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief mei
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Na een maand vol met productie, rondleidingen en een kennismaking van het nieuwe team is het weer tijd voor een nieuwsbrief. Afgelopen weken kwamen er namelijk al vele onderdelen binnen én werden er bepaalde onderdelen geassembleerd zodat een volledige MARCH III al snel in zicht zal komen. Voor ons team is dit natuurlijk het moment waar we allemaal op gewacht hebben. Al het harde werk zal eindelijk worden beloond en de verschillende departementen komen nu eindelijk samen. Aan het einde van deze maand weten wij of de MARCH III kan lopen en kan er misschien al gestart worden met trainen met Sjaan! In andere woorden, een ontzettend spannende maand in het verschiet. Maar voor wij daar meer over vertellen, wordt er teruggeblikt op de activiteiten van afgelopen maand. Het is namelijk zeker niet stil geweest op het kantoor van Project MARCH.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Afgelopen maand

MARCH I naar gemeentehuis Delft

Afgelopen maand hebben wij het eerste prototype van Project MARCH, de MARCH I, weer uit haar flightcase gehaald. Dit prototype zal namelijk een nieuw thuis krijgen! In het kader van Delft City of Technology zal het exoskelet voor onbepaalde tijd tentoongesteld worden op het Gemeentehuis van Delft. In de week van 7 mei zal het exoskelet vervoerd worden vanaf de D:DREAMhall naar haar nieuwe locatie op het Station in Delft. Benieuwd naar dit prototype? Kom dan naar de officiele onthulling in de week van 14 mei. Houdt voor meer informatie m.b.t. locatie en tijd onze social media en website in de gaten!

MARCH IV

Zoals u misschien wel weet is het volgende team van Project MARCH, MARCH IV, inmiddels compleet. Voordat zij in augustus fulltime van start zullen gaan aan het ontwerp en bouw van hun exoskelet, staat hen natuurlijk ook een inwerk periode te wachten. In de eerste week van mei is deze van start gegaan en hebben de nieuwe marchies elkaar voor het eerst ontmoet. Voor ons, als team MARCH III, was dit natuurlijk ook even spannend... Gelukkig sloeg de vonk snel over en werd het een ontzettend gezellige avond, waarbij de eerste stappen naar een goede band tussen de teams zijn gezet!

Interview Omroep Wetering

Naar aanleiding van de bekendmaking van het nieuwe Design, waren wij als Project MARCH te gast bij Omroep Wetering. Hier konden wij hun trouwe luisteraars vertellen over de ontwikkelingen en innovaties van eigen bodem: Het vernieuwde en verbeterde prototype MARCH. Team Manager, Lennart Schut, en PR Manager, Magali Ponds, lichtten in een interview alle ontwikkelingen toe. Benieuwd naar dit interview? Bekijk het op ons YouTube kanaal of Facebook pagina.

Rondleidingen

Deze maand hadden wij een aantal gave rondleidingen. Hieronder lichtten wij er een paar toe.


Crowdfunding

Deze maand vonden ook de rondleidingen plaats als tegenprestatie voor donateurs van onze crowdfundingactie #MakeUsMARCH. Op donderdagavond 12 en woensdagavond 18 april ontvingen wij enkele donateurs in de D:DREAMhall en onthulden wij alle geheimen van ons project.

BEST
Op donderdag 3 mei kwam het International Student Association BEST Delft langs met 27 internationale studenten om een rondleiding te krijgen van Project MARCH. Deze internationale studenten zijn naar de TU Delft gekomen om over Swarm Robotics te leren in een tien daagse cursus. Project MARCH pastte hier perfect tussen om de huidige technieken in robotica en exoskeletten toe te lichten. Het was een erg leuke sessie waarbij interessante vragen werden gesteld door de studenten.

Europese parlement

Daarnaast mochten wij ook een pitch geven voor een groep van Europese Parlementariërs! Op donderdag 12 april kwamen zij langs in de D:DREAMhall om te leren over ons project. Hieronder zie je een afbeelding van Lennart die zijn pitch hield.

Technische update

Na een maand vol met productie en de levering van onderdelen was het ook al tijd voor de assemblage. De eerste onderdelen zijn inmiddels samengevoegd en een geheel geassembleerd exoskelet begint al in zicht te komen. Om te beginnen worden momenteel alle losse onderdelen in elkaar gezet. Bijvoorbeeld de gewrichten, zodat straks het hele exoskelet snel in elkaar kan worden gezet. Daarnaast worden de 'straps' en 'paddings' gemaakt zodat onze piloot Sjaan veilig en comfortabel in het pak kan bewegen. De jongens van onze elektrotechnische departement werken hard om de laatste elektrische componenten af te maken. Daaraast wanen zij zich door een wirwar van kabels om een zo net en compact mogelijke architectuur te kunnen garanderen. Verder zijn de Software-jongens weer een stap dichterbij een natuurlijk looppatroon, waarbij error na error gevonden en opgelost wordt.
Kortom, er wordt veel voortgang geboekt. Ondanks dat het soms een race tegen de klok is, mag het resultaat er nu al zeker wezen.

Komende maand

Ook in de komende maand staat er weer voldoende op het programma. Zo zal er een nieuwe PR campagne van start gaan, verplaatst de MARCH I naar het gemeentehuis Delft, staat de airgait op het programma en zal Project MARCH weer participeren in verschillende evenementen.

PR Campagne IV

Deze week zullen wij eindelijk de #MeetMARCH campagne op onze social media afsluiten. Nu alle subprojecten aan de beurt geweest zijn is het aan onszelf, departement Operationeel, om deze PR campagne af te sluiten. Hierna zal het echter niet stil blijven op onze social media kanalen. In het kader van de assemblage fase geven wij jullie graag een sneak preview van de ontwikkelingen rondom de bouw van het nieuwe exoskelet. Dit zal gebeuren in de vorm van onze nieuwe campagne de #MakingOfMARCH! Elke week zullen er wel één of twee nieuwe posts geplaatst worden! Benieuwd hoe onze assemblage verloopt? Volg deze campagne dan op de voet!

MARCH I naar het gemeentehuis

Zoals eerder genoemd in deze nieuwsbrief zal de MARCH I aanstaande woensdag 9 mei verplaatst worden naar het gemeentehuis. De officiële onthulling vindt echter de week hierop pas plaats. Samen met de wethouder van Delft en een groot deel van de MARCH familie zullen wij in de week van 14 mei het nieuwe thuis van dit prototype openen voor het publiek. Houd onze social media en website goed in de gaten voor meer details.

Aankomende evenementen

Ook deze maand zal ons team weer veel evenementen bezoeken. De agenda is behoorlijk gevuld met evenementen variërend van symposia tot informatiemarkten en technische beurzen. Hieronder volgt een overzicht van de evenementen die er de komende tijd op het programma staan. Bekijk ook onze evenement kalender op de website voor meer informatie over het evenement en natuurlijk onze bijdrage.

14 mei - Neurocontrol Symposium te Soesterberg

15 mei - Bringing Back Motion Symposium TU Eindhoven

16/17 mei - Onthulling MARCH I op het gemeentehuis Delft

17 mei - ORAS informatiemarkt TU Delft

23 -25 mei - MARCH II op het 25 jarig Jubilieum van Global Electronics

26 mei - Open dagen TU Delft faculteit TNW en IO

2 juni - Techniek middag Stichting Leven In Delft

5 juni - Night of the Nerds (Dutch Technology Week) te Eindhoven

9 juni - Dutch Week of Technology te Eindhoven

Tot slot

Er staat dus weer een heleboel op het programma. Voor onszelf is dit misschien wel een van de spannendste maanden van het jaar, aangezien we eind deze maand voor het eerst ons eigen exoskelet kunnen testen! Wij kunnen nu al niet wachten om jullie de voortgang te presenteren. Houd voor nu de social media in ieder geval goed in de gaten. Meer nieuws volgt in de volgende nieuwsbrief.

Tot dan!

Robbert de Lange en Magali Ponds

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp
Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief april
View this email in your browser
Intro

Beste lezer,

Er is alweer een maand voorbij gevlogen. De maand maart stond in het teken van topdrukte. Technische en niet-technische deadlines volgden elkaar op. Ook stond er een bezoek aan het EPP Congres in Valencia op de planning en was het tijd voor ons eerste zelf georganiseerde evenement: De design presentatie van MARCH III. Al met al een drukke, maar vooral ontzettend leuke maand vol nieuwe ervaringen. In deze nieuwsbrief doen wij uitgebreid verslag van al deze hoogtepunten.

Veel leesplezier!

Robbert de Lange & Magali Ponds

Afgelopen maand

Valencia

Afgelopen maand zijn vier teamleden van MARCH III afgereisd naar Valencia om hier de EPP Bureau Group Meeting bij te wonen. Dit congres van de Europese Volkspartij was ingericht op het opdoen van nieuwe inspiratie voor het toekomstige beleid. Een enorme kans dus voor het team van Project MARCH om hier het exoskelet te demonstreren. Een eerste opstapje naar het generen van draagvlak voor deze technologie op bestuurlijk niveau. Tijdens deze drie dagen hebben wij verschillende leden van het Europees Parlement mogen ontmoeten, zoals de Spaanse Carlos Moedas: de Europees commissaris voor Wetenschap, Onderzoek en Innovatie. Ook de Nederlandse afgevaardigden van de EVP, Wim van de Camp en Lambert van Nistelrooij, kwamen onze stand bezoeken. En als kers op de taart gingen wij ook nog eens in gesprek met Minister-President van Spanje: Mariano Rajoy. Een erg geslaagd congres dus voor Project MARCH. En daarnaast hebben we zelf natuurlijk ook een beetje van het zonnetje genoten.


Design Presentatie

29 maart was het zover: De presentatie van het ontwerp van het derde exoskelet in de MARCH serie, de MARCH III. In augustus 2017 is ons team van start gegaan met het ontwerpen van een nieuw prototype exoskelet. We begonnen ons jaar met 22 studenten en één, nieuwe, piloot. Brainstorm sessies, grove ideeën en gedetailleerde concepten volgden elkaar op. Uit deze brainstorm volgde een definitieve keuze voor het vervolg van de MARCH serie. Hierin draait alles om verbetering. Verbetering van de techniek die er al is. Daarnaast gaat het ons natuurlijk om het toepassen van nieuwe innovaties: Het zetten van een volgende stap op weg naar een rolstoelvrije toekomst. Dit alles heeft geleid tot het ontwerp van de MARCH III. Met trots hebben wij dit aan bijna 500 man mogen presenteren in de TU Delft Aula. Daarnaast werd het evenement ook nog door velen gevolgd via de Livestream, die nu nog steeds terug te kijken is op ons YouTube kanaal. Na afloop van de presentatie kregen alle bezoekers de kans om alle technische functionaliteiten grondig door te spreken met onze technical engineers op de technische expositie. Daarnaast natuurlijk om met een glaasje champagne te toasten op het nieuwe ontwerp. Het was een fantastische avond voor ons team, waar we met veel plezier op terugkijken.

Carrierebeurs samen met DSW

Op vrijdag en zaterdag 6 en 7 april stond Project MARCH op de carrièrebeurs in de Amsterdam RAI. Deze beurs is het grootste carrière evenement van Nederland waar meer dan 120 bedrijven hun bezigheden zullen presenteren. Project MARCH was hier samen met onze platinum partner, DSW zorgverzekeraars, om een stand te bemannen. Het waren twee leuke dagen met veel enthousiaste bezoekers. Bedankt DSW voor deze leuke twee dag!

Technische update

Meet MARCH III

Nu de Design Presentatie geweest, mogen wij eindelijk meer bekend maken over de nieuwe functionaliteiten van de nieuwe MARCH. In het kort worden deze toegelicht in de videopresentatie, die te vinden is via deze link.

Aan het nieuwe design liggen drie belangrijke focuspunten aan de basis: Vrijheid, Comfort en Veiligheid.
Om veiligheid te garanderen is de botstructuur op maat gemaakt en geoptimaliseert m.b.t. sterkte door middel van FEM analyses. Ook zijn er zogenaamde electronics trays bevestigd aan de botten, die ervoor zorgen dat de electornica gemakkelijker vervangen kan worden en minder snel beschadigd. Tot slot zijn er dit jaar ook extra covers over de heup- en knie gewrichten ontworpen, om alle electronica van extra bescherming te voorzien.

Om comfort de garanderen zijn er extra ondersteuningspunten aangebracht. Zo zijn er extra steunpunten aangebracht rondom het stuitje om deze dit drukpunt te ontlasten en dus de kans op decubitus te verkleinen. Daarnaast zijn de risers toegevoegd: twee omhoogstaande steunpunten aan de heupstructuur die nauw aansluiten op de rug van de piloot en extra support en stabiliteit in het rompgebied leveren. Deze risers zijn ge3Dprint en gemaakt uit flexibel materiaal, zodat deze de lichaamsvormen van de piloot ten alle tijden goed kunnen volgen. Tot slot zijn de onderbeen bevesitigingen van exoskelet los te koppelen. Dit maakt het voor de piloot vele malen gemakkelijker het exoskelet aan te trekken en draagt dus wederom bij aan het comfort van het pak.

Tot slot is er gekeken naar de vrijheid die het exoskelet aan de piloot biedt. Hierbij gaat het om de vrijheid met betrekking tot het gebruiken van de MARCH in alledaagse situaties. Dit criterium wordt onder andere ingevuld door de toevoeging van variabele stapgrootte, wat het mogelijk maakt het exoskelet in verschillende situaties te gebruiken. Om deze variable stapgrootte te kunnen controleren is het 'input device' van de MARCH drie aangepast. Dit jaar zijn de verschillende loopopties te selecteren met behulp van een joy stick en kan de variable stapgrootte worden aangepast met de rockerswitch.

Komende maand

Productie & Assemblage

Voordat de MARCH III aan het grote publiek gepresenteerd werd, was het 3D model al een tijdje klaar. Na het halen van deze deadline, zijn de werktekeningen in hoog tempo geproduceerd om vervolgens de productie in gang te zetten. Binnen nu en drie weken zullen de eerste onderdelen van de MARCH III binnnenkomen en zullen wij dus kunnen starten met het assembleren van de MARCH. Het moment van de waarheid: Nu komen namelijk alle verschillende subprojecten samen en zullen wij zien of alle onderdelen passen en natuurlijk of het hele exoskelet werkt. Dit laatste zullen wij testen in onze 'airgait'. De eerste keer dat wij het exoskelet zullen laten lopen in de lucht. We houden jullie hierover op de hoogte.

Het nieuwe team

Nu de helft van ons jaar er alweer op zit is het de hoogste tijd om vooruit te blikken naar de samenstelling van het nieuwe team: MARCH IV. Na drukbezochte interesseborrels zijn inmiddels ook de aanmeldingsdeadlines afgelopen en zijn de sollicitatie gesprekken gevoerd. Volgende maand zal dus het nieuwe team van MARCH bekend worden en zullen zij elkaar voor het eerst gaan ontmoeten. Spannend hoor!

Crowdfunding rondleidingen

Tot slot staan er deze maand ook nog rondleidingen in de D:DREAMhall gepland voor een aantal donateurs aan onze crowdfunding campagne #WhyMARCH. Op deze twee avonden zullen de donateurs kennis maken met het nieuwe design van de MARCH III en natuurlijk alle geheime plekken van de D:DREAMhall leren kennen. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.

Tot slot

Kortom, er valt weer genoeg te doen op het MARCH hoofdkantoor. April is een maand waar er voornamelijk op technisch gebied veel aangepakt zal worden om er zo voor te zorgen dat wij in Mei een succesvolle airgait kunnen uitvoeren. Tijd voor ons ook om weer aan het werk te gaan. Tot volgende maand!

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief maart
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Ons project loopt alweer 7 maanden en dat betekent dat het jaar van MARCH III al op de helft is! Natuurlijk hebben wij in het afgelopen half jaar al ontzettend veel meegemaakt en kunnen wij in deze nieuwsbrief weer terug blikken op een aantal hoogtepunten. Maar ook voor de komende tijd staat er nog genoeg interessants op het programma. Inmiddels is de maand maart aangebroken: Eén van de meest cruciale maanden binnen ons project. De productie van de MARCH III gaat nu namelijk echt van start! Daarover leest u natuurlijk meer in deze nieuwsbrief. Maar ook op niet-technisch gebied staat er deze maand weer voldoende op de planning: De MARCH III design presentatie, een bezoek aan de EPP Bureau Group Meeting in Valencia en de werving van het nieuwe team. Genoeg om deze nieuwsbrief mee te vullen. Veel leesplezier!

Afgelopen Maand

Zoals gewoonlijk beginnen we deze nieuwsbrief met een terugblik op de hoogtepunten van afgelopen maand. Februari stond natuurlijk volledig in het teken van de crowdfunding. Toch waren er daarnaast nog voldoende andere dingen te doen op het MARCH kantoor. Zo hielden wij onze eerste interesseborrels voor nieuwe teamleden, bezochten wij een evenement op de Hoven Passage en gingen een aantal van ons op vakantie.

Crowdfunding

Met als doel om ook dit jaar de productie van de joints te kunnen starten, begonnen wij de campagne #MakeUsMARCH. Onder het motto #JoinOurJoints deden wij een oproep aan alle betrokkenen bij ons project om ons te steunen. Dit heeft een fantastisch resultaat opgeleverd: Eén eindbedrag van €7665,- werd opgehaald!
Van dit geld konden wij twee onderdelen voor ons exoskelet aanschaffen: De Motion Controllers en de Harmonic Drives.

De Motion Controllers worden gebruikt om de beweging van de joint aan te sturen. Het elektrische signaal vanuit dit onderdeel zorgt ervoor dat de motor gaat draaien. Deze motor moet meer dan 3000 rondjes per minuut draaien. Je kunt je wel voorstellen dat ons gewricht niet zo snel beweegt. Daarom is de Harmonic Drive van groot belang. Het tweede onderdeel waar wij het geld aan zullen besteden. De Harmonic Drive is een speciaal type overbrengingsmechanisme wat ervoor zorgt dat de snelheid van de draaiende motor vertaald wordt in de juiste loopsnelheid. Zo resulteren 100 rondjes van de motor slechts in 1 rondgaande beweging van de joint.
Beide onderdelen zijn onmisbaar voor het realiseren van een werkende joint en dus een zo natuurlijk mogelijk looppatroon.

Belangrijk bezoek

Deze maand mochten wij twee bekende nederlanders ontvangen in de D:DREAMhall. Allereerst ontvingen wij Secretaris-Generaal van het ministerie VWS, Erik Gerritsen. In het kader van de e-Health week reisde hij heel Nederland af op zoek naar nieuwe medisch-technische innovaties. Project MARCH valt natuurlijk goed in deze categorie en daarom werden wij dan ook gevraagd om een korte rondleiding en presentatie te geven over ons project. We hielden er zelfs een mooie selfie aan over!
Ook ontvingen wij deze maand Taeke Taekema in de D:DREAMhall. Als ex-tophockeyer interesseert hij zich natuurlijk als geen ander voor de menselijke beweging. Samen met zijn team ging hij opzoek naar nieuwe technologiën die het verschil gaan maken in de toekomst. Samen met Taeke namen wij een korte film op om ons project te presenteren aan de buitenwereld. Hopelijk binnenkort ook te bewonderen op onze Social Media kanalen en website. Robbert heeft er in ieder geval een nieuwe vriend bij!

Interesseborrels & interesselunch

Afgelopen maand startte de wervingsperiode voor het team van MARCH IV. Aangezien het team van MARCH III na deelname aan de Cybathlon het stokje zal overdragen aan een nieuw team, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar onze opvolgers. Op 19 februari vond de algemene interesseborrel van de D:DREAMhall plaats, waar alle dreamteams de kans kregen hun project te presenteren. Vervolgens organiseerden wij onze eigen MARCH interesseborrel. Gelukkig merkten wij dat er veel oprechte interesse was in de exoskelet technologie onder de studenten. Dat belooft veel voor het team van volgend jaar. Om zeker te zijn alle vragen te kunnen beantwoorden zullen wij 6 maart tussen 12.30-13.30 nog een interesselunch organiseren in de D:DREAMhall. Heb je interesse in deelname aan het team van MARCH IV in collegejaar 2018-2019? Neem een kijkje op onze website: https://www.projectmarch.nl/join-marchiv/ en meld je aan!

Project MARCH op de Hoven Passage

Vanwege het 50-jarige jubileum van het winkelcentrum De Hoven Passage Delft organiseerde het de expositie 'Future in the Hoven'. Aangezien Project MARCH natuurlijk een sterke link heeft met de toekomstige maatschappij, vonden wij het erg leuk een bijdrage te leveren aan dit evenement. En daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om met onze mede Delftenaren in gesprek te gaan over de actuele ontwikkelingen in Delft!

Vakantie

Een deel van Project MARCH is in de week van 5 Februari een weekje gaan skiën om bij te komen van het eerste half jaar hard werken aan het exoskelet. Terwijl het ene deel van het team in het buitenland zat, was het andere deel nog hard aan het werk om alle deadlines te halen.

Technische update

Productiefase

Afgelopen week, op 23 februari, stond de deadline voor het ontwerp in CATIA. Nu deze deadline achter ons is, betekent het ook dat het tijd is vooruit te blikken op de productiefase. De productie van zowel de gewrichten als de botten van het exoskelet zullen in de maand maart van start gaan. Voor ons team is dit natuurlijk een ontzettend bijzonder moment. Het gehele nieuwe ontwerp begint nu echt een fysieke vorm aan te nemen. Hopelijk komen alle parts in de loop van april binnen zodat wij een start kunnen maken met de assemblatie.

Komende maand

Valencia

Aankomende woensdag zullen vier teamleden van Project MARCH afreizen naar Valencia om hier mee te draaien in de EPP Bureau Group Meeting. In een twee minuten durende pitch zal het project gepresenteerd worden met een focus op de toekomstige maatschappelijke verbetering die het exoskelet kan brengen. Voor ons team is het natuurlijk een enorme kans om te mogen presenteren voor zo'n bekend en invloedhebbend orgaan. Er zullen dan ook meerdere grote namen aanwezig zijn: Denk aan de president van Spanje: Mariono Rajoy Brey. Wij kijken uit naar deze dagen en hopen natuurlijk met ons project een onvergetelijke indruk achter te laten.

Carrièredag

In de maand maart zal ook de carrièredag van de studie Klinische Technologie plaatsvinden. In deze studie ligt de nadruk op het technische aspect van de geneeskunde, wat natuurlijk mooi aansluit bij Project MARCH. Ons team zal hier meerdere presentaties geven en natuurlijk een stand bezetten op de beursvloer.

Design Presentatie

Eindelijk is het dan zover: Het is tijd om het design van de MARCH III bekend te maken. Dit doen we op 29 maart op onze design presentatie. U, als trouwe volger, bent natuurlijk van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen. Ontdek welke toevoegingen en verbeteringen ons team gedaan heeft ten op zichte van de huidige technologie. Vanaf 19.30 bent u welkom voor een drankje in de foyer van de TU Delft aula. Om vervolgens om 20u van start te gaan met de presentatie. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan even aan via onderstaande link.
https://goo.gl/forms/wkhd6e6ZsdBAKvNH3.

Om u alvast een beetje warm te laten lopen voor dit evenement is er weer een nieuwe PR Campagne in het leven geroepen: #MeetMARCH. Elke week zal er een ander technisch project aan bod komen. Zo gaat u volledig voorbereid de design presentatie tegemoet.

Slot

Kortom: Er staat weer een hele volgeplande, maar leuke maand voor de boeg. Houd daarom onze social media en website goed in de gaten voor alle ontwikkelingen. En natuurlijk hopen wij u te mogen ontvangen op de officiele design presentatie.

Tot dan!


Robbert de Lange en Magali Ponds

Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018

*|MC:SUBJECT|*
Nieuwsbrief januari
View this email in your browser

Introductie

Beste lezer,

Leuk dat je je weer wilt verdiepen in een aantal updates rondom ons project. Allereerst namens het hele team van MARCH een ontzettend gelukkig en gezond 2018. Ons team heeft inmiddels een vliegende start gemaakt in het nieuwe jaar: Het einde van de designfase komt zelfs al in zicht! Vandaar dat wij deze maand wat extra aandacht zullen besteden aan de technische ontwikkelingen binnen ons project. Maar natuurlijk zullen de gebruikelijke nieuwtjes ook aan het licht komen. Veel leesplezier!

Namens het hele team van Project MARCH,

Robbert de Lange en Magali Ponds

Afgelopen maand

PR Campagne
De afgelopen maand stond alle social media van Project MARCH in het thema van de PR Campagne #WhyMARCH. Hierin vertelde verschillende betrokkenen bij ons project waarom zij geloven in de exoskelet technologie. Gedurende deze zeven weken durende reeks, probeerden wij de exoskelet technologie vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en interesses te belichten. In de afgelopen nieuwsbrief is er natuurlijk al een korte tussentijdse update gegeven van de bijdrages, maar nu de reeks voltooid is willen wij nog een keer een overzicht geven van deze reeks. Wij blikken met trots terug op een aantal zeer waardevolle, unieke en bijzondere items. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ZKH Prins Constantijn, Startup envoy, en Chris Oomen, de CEO van Zorgverzekeraar DSW. Onderstaand vind je een collage van alle bijdragen.
Bijdragen op volgorde v.l.n.r.:
Eiso Vaandrager Oprichter Project MARCH
Karel Luyben Rector Magnificus TU Delft
Ilse van Nes Revalidatiearts Maartenskliniek
Chris Oomen CEO DSW
Ruben de Sain Piloot team MARCH II
Jos Dekkers Voorzitter DON
Prins Constantijn van Oranje
Kenniscafé
Op maandag 18 december, net voor de vakantie, nam Project MARCH deel aan het Kenniscafé in de Balie een initiatief van de De Volkskrant, KNAW, NEMO Sciencelink en De Balie. Deze spreekavond stond in het teken van 'Superhero Science': In hoeverre is de wetenschap in staat de ficitieve superhelden in realiteit na te bootsen? Superhelden zijn een geweldige illustratie van onze technologische vooruitgang. Ons project past natuurlijk goed binnen dit thema en om deze reden was onze PR Manager, Magali Ponds, een van de gastsprekers op deze avond. Benieuwd naar hoe dit ging? De uitzending is terug te kijken via de website van de Balie of via de deze link. (rond 52 min)

Technische Update

Sjaan in de Dreamhall
Op woensdag 6 december kwam Sjaan, onze piloot, langs op de D:DREAMhall om ons feedback te geven en te brainstormen over de keuzes die wij hebben gemaakt voor het ontwerp van het exoskelet. Zo heeft Sjaan samen met Maxine, een Machine Interface Engineer, gekeken naar de optimale positionering van de knopjes op het 'Input Device'. Ook de andere projecten, Joint, Frame en Communication, hebben met Sjaan gezeten om hun ontwerpkeuzes te evalueren en nieuwe ideeën te bedenken. Door middel van deze, minstens maandelijkse sessies, proberen wij co-creatie leidend te laten zijn in ons ontwerpproces. Sjaan is erg enthousiast over hoe het project zich tot nu toe vordert. En ook wij als team zijn ontzettend blij dat wij co-creatie op deze manier het voortouw kunnen laten nemen binnen ons project. Dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder het enthousiasme en de input van Sjaan.

Ook op woensdag 3 januari is Sjaan langsgekomen om opnieuw feedback te geven op de keuzes verder in het proces. Zo werden hier ook kwesties, die de vorige sessie geopperd zijn, geëvalueerd en verder geoptimaliseerd. Om een impressie te geven van deze dag, hieronder een aantal foto's.

Komende maand

Crowdfunding
Project MARCH gaat de aankomende maand een crowdfunding campagne beginnen als vervolg op #WhyMARCH. Op woensdag 10 januari gaat de campagne live en vragen wij om een donatie om de gewrichten van het exoskelet (MARCH III) aan te schaffen. Onze Social Media zal dan volledig in het teken staan van deze campagne. Maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Wij hebben jullie hulp nodig! Door onze berichten te delen, bereiken wij een groter publiek en maak je daarnaast ook zelf kans op leuke prijzen. Ons doel is €10.000 en om dat te halen zijn alle donaties natuurlijk meer dan welkom. Natuurlijk krijgt iedere donateur een bedankje voor zijn of haar steun! Houd hiervoor onze social media in de gaten! Je kunt de crowdfunding vanaf aanstaande woensdag vinden op de website www.supporttudelft.nl of volg ons op Facebook.
Slot

Kortom, wij kijken weer uit naar een maand vol leuke en belangrijke activiteiten, met als hoogtepunt natuurlijk de crowdfunding. Stapje voor stapje komen we steeds dichter bij het definitieve ontwerp van het exoskelet. Genoeg spannends dus om in de volgende nieuwsbrief op terug te komen. Tot dan!
Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017

*|MC:SUBJECT|*
FOR ENGLISH VERSION SEE BELOW
Nieuwsbrief December
View this email in your browser

Intro

Een nieuwe maand en dus tijd voor weer een update van ons Project. Natuurlijk willen wij aan het einde van het jaar een lopend exoskelet om deel te nemen aan de Cybathlon. Het halen van deze deadline is alleen soms een race tegen de klok. Gelukkig heeft het team van Project MARCH in de afgelopen maand niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief zullen we speciaal aandacht besteden aan de technische voortgang. Daarnaast willen wij ook even terugblikken op november, de evenementen maand, wat ons op veel interessante plekken bracht. En tot slot blikken wij vooruit op wat de komende maand, naast een heleboel feestdagen, te bieden heeft. Veel leesplezier!

Robbert de Lange & Magali Ponds

Technical update

De afgelopen maand is ons Technical Department flink bezig geweest met ontwerpen. Wij zitten namelijk in de low level ontwerpfase waar de verschillende projecten in het team overwogen keuzes moeten maken voor de uiteindelijke technische features van het exoskelet. Voorafgaand aan deze fase ging de High Level Concept fase, waarin het team van MARCH in de fuzzy brainstorm gedoken is. Hieruit volgden verschillende concepten waaruit een selectie is gemaakt. Deze selectie van concepten wordt verder uitgewerkt en geselecteerd in de low level concept fase, waar wij nu in zitten. Om deze keuzes te kunnen maken wordt ook het tweede exoskelet van Project MARCH, de MARCH II, onder de loep genomen en wordt er mee getest. Een voorbeeld hiervan zijn de rekstrookjes metingen, die afgelopen maand plaatsvonden. Door rekstrookjes op specifieke plekken op het exoskelet te plaatsen, kunnen gegevens verzameld worden over het krachtenspel en de daaropvolgende materiaalvervormingen van het exoskelet. Met deze gegevens kunnen wij het ontwerp van de MARCH III, ons volgende exoskelet, optimaliseren. De MARCH II zal komende tijd dus wat extra kabels bevatten om informatie in te winnen voor het ontwerpproces.

Langzaam aan komt de kerst er aan, wat betekent dat ook deze conceptfase tot een einde komt. De definitieve ontwerpen van technische onderdelen komen dus steeds dichterbij op de planning en de productie hiervan volgt snel. Het Technical Department voert dus een race tegen de klok om de nodige deadlines te halen, waardoor het ontwerp op tijd af is voor deze volgende stap in ons proces.

Laatste maand

November is de beursmaand en onze kalender stond dan ook goed vol met evenementen, beurzen en presentaties. Om hier een impressie van te geven, hebben wij een selectie van bijzondere evenementen gemaakt en hieronder nader toegelicht.

Congres 'Verder in Beweging'

Op 10 November woonde Project MARCH het congres 'Verder in Beweging' bij. Dit Congres werd georganiseerd door onze partner De Sint-Maartens Kliniek. Binnen dit congres lag de nadruk op het toekomstbeeld voor zorg in houding en beweging. Het dagprogramma was gevuld met lezingen van inspirerende sprekers, zoals Esther Vergeer (professioneel rolstoeltennister), Chris Oomen (CEO DSW) en Jan Terlouw (schrijver). Bij onze stand hebben wij onze visie op dit onderwerp kunnen delen met de bezoekers en de toekomst van deze veelbelovende technologie kunnen bespreken. Het bijwonen van deze dag, bevestigde voor onszelf eens te meer onze motivatie voor ons missie: Het teruggeven van volledige mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie door middel van een exoskelet.

Precisiebeurs

Op 15 en 16 november 2017 vond de 17e editie van de succesvolle Precisiebeurs plaats in Veldhoven. Project MARCH was hier twee dagen aanwezig om het nieuwste prototype van het exoskelet te presenteren. Op deze dagen draaide alles om techniek, waardoor wij als technische studenten ons hier natuurlijk helemaal op onze plek voelden. Het was erg leuk met techneuten van verschillende achtergronden dieper in te gaan op de techniek in het exoskelet. Kortom: Het was een zeer geslaagde dag.

Hi-Technology dag ministerie VWS

In week 46 was de eerste editie van de e-Health week. Project MARCH was hier op bezoek bij het ministerie van VWS. Binnen deze week stond dinsdag 14 november in het teken van de hi-technology dag. Hierin werden hi-tech innovaties in de gezondheidszorg geïntroduceerd worden aan beleidsmakers en bestuurders. Een goed voorbeeld van deze technologie is natuurlijk de MARCH. Vandaar dat wij met ons team een korte presentatie gegeven hebben om te vertellen over ons project en onze visie op de bijdrage van deze veelbelovende technologie aan de maatschappij gedeeld. Op deze manier hopen wij ook gehoord te worden in Den Haag en hun ondersteuning te krijgen in het verkrijgen van meer bekendheid van deze technologie.

#WhyMARCH

Drie weken geleden is de nieuwe PR campagne van Project MARCH gestart. In deze zeven weken zullen de Social Media kanalen van Project MARCH in het teken staan van: "Why MARCH?" Hierin geven zeven betrokkenen bij ons Project, elk vanuit hun eigen perspectief, antwoord op de vraag: "Waarom geloof jij in het exoskelet?" Inmiddels is de vierde bijdrage aan deze campagne al online gekomen en is de meerwaarde van het exoskelet vanuit een viertal verschillende invalshoeken beschreven. Zo startte de campagne met Eiso Vaandrager, de oprichter van Project MARCH. Hij werd opgevolgd door Karel Luyben, die als Rector Magnificus van de TU Delft het technisch oogpunt van ons exoskelet vertegenwoordigde. Hierna was Ilse van Nes aan de beurt, revalidatie arts bij de Sint-Maartenskliniek, die het medische oogpunt onder de aandacht bracht. Afgelopen week was de beurt aan Chris Oomen, de CEO van DSW Zorgverzekeraar, die het toekomstbeeld van de exoskelet technologie in de wereld van de zorgverzekeraars toelichtte.

Aankomende maand

DSW Bruggenloop

Naast al het harde werken doet het team ook nog zijn best om fit te blijven. Zondag 10 december gaan zes teamleden van Project MARCH meelopen bij de DSW Bruggenloop. Dit is een wedstrijd waar 15 kilometer moet worden afgelegd met een parcours over zes bruggen in Rotterdam. De teamleden zijn dan ook volop aan het trainen om zo snel mogelijk het parcours af te leggen. De startnummers zijn al bijna binnen, wij hebben er al ontzettend veel zin in!

Feessie van Keessie

December is aangebroken en dat betekent natuurlijk ook dat de feestdagen weer voor de deur staan. In de D:DREAMhall, waar alle Dreamteams van de TU Delft dagelijks zwoegen op hun innovatieve projecten, wordt dit op een hele bijzondere manier gevierd. Het nieuwe jaar wordt namelijk ingeluid met het feessie van Keessie. Kees is de beheerder van de werkplaats in de Dreamhall, die alle studenten in de Dreamhall helpt bij het hanteren van de machines en het produceren van hun onderdelen. Maar Kees doet meer dan dat. Elke dag vrolijkt hij iedereen op met zijn gezang en vlotte babbel en is dus een graag geziene verschijning in de D:DREAMhall. Om het jaar samen net zo vrolijk af te sluiten organiseert Kees jaarlijks zijn eigen oliebollenfeessie, waar alle dreamteams onder het genot van een biertje en een bolletje kunnen terugblikken op het afgelopen jaar. Waarom? Dat kan het beste worden uitgedrukt met Kees' eigen woorden : "Want ik houd van mijn studentjes!"

Tot slot

Zoals hierboven beschreven is, is december weer een boeiende maand waarin wij uit kunnen kijken naar een heleboel leuke activiteiten. Deze spelen zich natuurlijk niet alleen af binnen de Dreamhall, want ook ons team heeft wel een week kerstvakantie verdient. Vandaar dat wij 25 december tot en met 1 januari niet op kantoor en dus ook niet bereikbaar zijn. Maar, niet getreurd, daarna staat er gelukkig wel weer een gloednieuwe nieuwsbrief voor jullie klaar. Voor nu wenst het hele team van Project MARCH u alvast fijne feestdagen en een gelukkig & gezond nieuw jaar en tot de volgende nieuwsbrief!
Copyright © 2017 Project MARCH, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft opgegeven voor de nieuwsbrief, of Project MARCH heeft gevraagd u er een te sturen.

Our mailing address is:
Project MARCH
Stevinweg 1
Delft, Zuid Holland 2628CN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Nieuwsbrief November 2017

Nieuwsbrief November 2017

*|MC:SUBJECT|*

Introductie

Een nieuwe maand betekent ook weer een nieuwe nieuwsbrief. En dit keer zelfs geschreven door een gloednieuw team. Vorige maand hebben wij onszelf al even kort aan u voorgesteld, maar per november is het stokje definitief aan ons overgedragen. Inmiddels is het derde team van Project MARCH al sinds september aan de slag en de tijd vliegt. Het team heeft gelukkig ook niet stil gezeten. Vandaar dat er weer een goed gevulde nieuwsbrief voor u ligt om u op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen binnen ons project.
Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze afgelopen maand. Veel leesplezier,

Robbert de Lange & Magali Ponds.

Maandverslag

Ontmoet onze Piloot

In week 42 heeft Project MARCH haar derde team gepresenteerd aan familie en vrienden. Hier werd ook onze nieuwe piloot voorgesteld: Sjaan Quirijns. Zij zal de opvolgster zijn van Ruben de Sain, de piloot van MARCH II. Als piloot van Project MARCH is het van groot belang om lichamelijk in topconditie te zijn. Bij Sjaan zit dat gelukkig helemaal goed! Sinds Sjaan op haar 24e gediognosticeerd is met een dwarslaesie na een sportongeluk, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze maakte kennis met een hele nieuwe sportwereld, waar ze meer dan succesvol in bleek te zijn! Zo deed ze mee aan het WK aangepast roeien, werd ze NK kampioene indoor en beklom ze in een week de Alp d’Huez én de Kautertaler Gletscherstraße in één week. Maar naast sport heeft Sjaan nog een heleboel andere hobby’s. Een filmpje kijken in de bios staat misschien wel op één.
In het dagelijks leven is Sjaan fulltime werkzaam op de Hogeschool Utrecht als functioneel beheerder. Dat ze gewend is om met verschillende doelgroepen te werken komt tijdens dit project heel goed van pas! Project MARCH werkt namelijk aan de hand van het zogeheten co-creation. Hierbij staat de samenwerking tussen het team en de piloot centraal. Aan de hand van feedback van de piloot, dus van Sjaan, passen wij het ontwerp aan om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen: Een exoskelet dat gebruiksvriendelijk is in alledaagse praktijk en hopelijk op de lange termijn de rolstoel kan vervangen!
Science for Humanity
Op zondag 15 oktober was Project MARCH aanwezig bij ‘Science for Humanity’. Dit evenement was een bedoeld voor aanstaande bedrijven, organisaties en instellingen om hun technologieën aan zowel professionals als het grote publiek te presenteren. Met behulp van twee ‘Tech-Talks’ en onze stand liet Project MARCH de bezoekers zien wat ons project nou allemaal inhoudt en wat wij hebben weten te bereiken in de afgelopen jaren.
Open dagen Faculteiten IO en EWI
Op vrijdag 20 en maandag 23 oktober vonden de open dagen van de Technische Universiteit Delft plaats. Deze dagen stonden voor de TU Delft natuurlijk in het teken van de werving van toekomstig technisch studenten. Om een mogelijke toepassing van technische studies te illustreren, was Project MARCH vertegenwoordigd op de faculteiten van Industrieel Ontwerpen en Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.
D:DREAM Innovation Awards
Vrijdag 27 oktober heeft Project MARCH de eerste prijs in de D:DREAM Innovation Awards in ontvangst genomen. Deze prijs is in het leven geroepen om, naast het winnen van de wedstrijd, ook innovatie onder Dreamteams te belonen en te stimuleren in de toekomst. Door deze prijs te bemachtigen mag Project MARCH zichzelf nu de meest innovatieve onder de Dreamteams in de TU Delft D:DREAMhall noemen. Specifiek met betrekking tot de maatschappelijke impact en bijdrage aan de pionierende exoskelet techniek, heeft Project MARCH het verschil gemaakt. Wij voelen ons vereerd en zijn trots op deze prachtige titel.

Komende maand

Evenementen
In november zal Project MARCH op vele evenementen staan. Onze agenda staat vol met een groot aantal evenementen. Onderstaand is een overzicht te vinden met het programma voor komende maand.

8 november Carrieredag VU Bewegingswetenschappen
9 november Dutch Congress of Rehabilition Medicine (DCRM)
10 november Congres 'Verder in Beweging'
14 november Hi-tech dag ministerie van VWS
15 november Precisiebeurs
16 november Precisiebeurs
18 november Personeelsdag faculteit 3ME TU Delft
23 november Haegsche Lobby
24 november Talentevent
25 november Talentevent

Wij nodigen u uit om ons te bezoeken bij deze evenementen, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden. Voor meer informatie over de evenemten kunt u een kijkje nemen op de website.
Social Media
Per 10 november start onze social media campagne: ‚Why MARCH’ Hierin geven wij elke week het woord aan een nieuwe ambassadeur van het exoskelet in het algemeen en meer specifiek: Project MARCH. Volg ons op Facebook, Instagram, Linked-In en Twitter en houdt onze kanalen in de gaten!

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017

*|MC:SUBJECT|*
De laatste loodjes
Afgelopen maand was niet alleen onze laatste maand, maar vooral ook onze belangrijkste maand. We hebben ontzettend veel getraind met Ruben en aan de hand hiervan de MARCH II tot het einde toe geoptimaliseerd om zo helemaal klaar te zijn voor het laatste evenement van ons jaar: de Cybathlon Experience. Hier konden wij onszelf toetsen en daarnaast aan de rest van de wereld laten zien wat wij in één jaar tijd bereikt hebben. En wat zijn wij trots op het eindresultaat! Niet alleen hebben wij ons doel ruimschoots behaald, ook hebben we onze eigen verwachtingen overtroffen. Misschien heeft u onze vlogs gevolgd gedurende de week, misschien ook niet. Hieronder vindt u in ieder geval een compleet overzicht van hoe de week verlopen is, zodat u nog eenmaal, samen met ons, kan nagenieten van een succesvolle en onvergetelijke afsluiting van een fantastisch jaar!
Zondag 1 oktober
Op zondag was het tijd voor de allerlaatste voorbereidingen voor vertrek. Bijna de hele werkplaats werd ingepakt in kratten en dozen en in het busje geladen, zodat we ook in Düsseldorf gewoon door zouden kunnen werken, mocht dit nodig zijn. Nadat ook de MARCH II veilig achterin het busje stond, waren we helemaal klaar om de volgende ochtend te vertrekken!
Vlog 1 - Packing

Maandag 2 oktober
Op maandag was het eindelijk zo ver: het vertrek naar Düsseldorf! Na een voorspoedige autorit, kwamen we in de namiddag aan in ons hostel. Nadat alle spullen waren uitgeladen, was het tijd om de stad te verkennen. Na een geslaagde middag is iedereen op tijd zijn of haar bed ingedoken, omdat we de dag erna vroeg naar de Messe zouden gaan voor onze Tech-check.
Vlog 2 - Departure

Dinsdag 3 oktober
Op dinsdag gingen we voor het allereerst naar de Messe en konden we samen met Ruben alvast het parcours verkennen. Daarnaast hadden we op deze dag onze Tech-check, waarbij we alle onderdelen moesten afleggen om zo te kijken of de MARCH II aan alle veiligheidseisen voldeed. Na wat kleine aanpassingen aan de noodknop en de plaatsing van de kruk op Rubens lichaam tijdens het op- en aflopen van de trap en de helling kwamen wij succesvol door deze check en sloten we de dag af met een veelbelovende training op het parcours.
Vlog 3 - Tech-check

Woensdag 4 oktober
Op woensdag was het dan eindelijk zo ver: onze eerste race dag van de Cybathlon Experience! Bij alle drie de races van deze dag besloten we de helling nog even over te slaan, om zo in ieder geval een goede tijd en een goed puntentotaal neer te kunnen zetten en hier slaagden we zeker in. Aan het eind van de dag hebben we nog even in alle rust de helling en de deur kunnen trainen met Ruben, zodat we goed voorbereid waren op de tweede race dag.
Vlog 4 - First racing day

Donderdag 5 oktober 
Op donderdag hadden we onze tweede race dag en ook deze verliep goed. Om er zeker van te zijn de helling en de deur deze dag wel succesvol te voltooien, besloten we weer om voor drie van de vier obstakels te gaan en hierbij de trap en het ruwe terrein beide een keer over te slaan. Het bleek een goede keuze te zijn om de focus op de helling te leggen, want dit obstakel ging gedurende de dag steeds sneller en dit was veelbelovend voor de derde race dag.
Vlog 5 - Second racing day

Vrijdag 6 oktober
Op vrijdag bleek dat we er goed aan hadden gedaan om onze werkplaats mee naar Düsseldorf te nemen. Om ervoor te zorgen dat we er toch in zouden slagen alle vier de obstakels binnen de tijd af te leggen, besloten we op deze dag een aanpassing te doen aan de MARCH II. Er werd een compleet nieuw input device gemaakt en een nieuw handvat geprint met de 3D printer. We besloten namelijk om het input device van de rechterkruk naar de linkerkruk te verplaatsen, zodat Ruben niet meer onhandig zijn kruk hoefde te verwisselen tijdens de race en hiermee hoopten wij tijd te winnen. Om dit nieuwe input device ook daadwerkelijk op onze laatste race dag te mogen gebruiken, moesten we nog een extra Tech-check doorlopen, welke succesvol werd afgerond.
Vlog 6 - Third racing day

Zaterdag 7 oktober
Zaterdag was onze allerlaatste dag en op deze dag moest het gebeuren: alle obstakels afleggen en dat binnen de 8 minuten van de wedstrijd. Deze dag hadden we niet drie maar vier races op de planning staan. Het nieuwe input device bleek een succes te zijn, want bij de derde race behaalden we ons doel: Ruben legde alle obstakels af met een tijd van 7 minuten en 30 seconden. Net toen wij dachten dat het niet nóg beter kon, bewees Ruben het tegendeel en bij de allerlaatste race overtrof hij al onze verwachtingen: hij legde nogmaals alle vier de obstakels succesvol af én deed dat dit keer zelfs onder de 7 minuten! Hiermee behaalden we ook nog eens de tweede plaats. Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en met een afsluitend diner in Düsseldorf om ons succes te vieren hebben wij een zeer succesvolle week ook zeer succesvol afgesloten! 
Vlog 7 - Last racing day
Meer beeldmateriaal
Gedurende de hele week hebben wij, naast vlogs, uiteraard nog veel meer beeldmateriaal verzameld. Deze kun je vinden op ons Flickr account en uiteraard ook op onze website. Neem vooral een kijkje!

Bedankt!
Na dit succesvolle eindresultaat, waar wij nog lang van zullen nagenieten, is het moment dan toch echt aangebroken waarop wij het stokje definitief doorgeven aan het nieuwe team. Wij kijken terug op een fantastisch jaar, waarin wij ons doel hebben behaald, ontzettend veel hebben geleerd en vooral ook heel veel plezier hebben gehad met elkaar. Graag willen wij jullie bedanken voor al jullie steun en enthousiasme het afgelopen jaar. Daarnaast willen wij jullie vragen Project MARCH vooral te blijven volgen, want dit was natuurlijk pas het begin! Het nieuwe team zal vanaf nu de stijgende lijn voortzetten en wij hebben er alle vertrouwen in dat wij als Project MARCH stap voor stap steeds dichterbij onze overkoepelende visie zullen komen: het teruggeven van volledige mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie.
Team 2016-2017
Even kennismaken
Met de Cybathlon achter de rug komt het jaar van team Project MARCH 2016-2017 tot een einde. Dit betekent dat er met het oog op het komende jaar ook weer een nieuw team met achttien enthousiaste studenten is samengesteld.  Deze studenten zullen allemaal een jaar lang hun studie stil zetten en zich fulltime inzetten aan het realiseren van ons doel: Het ontwikkelen en bouwen van een nóg innovatiever en veelzijdiger exoskelet dan de MARCH II. In augustus zijn wij, als nieuwe team, van start gegaan en de tijd vliegt: De eerste negen weken zitten er al op!  Gelukkig is de basis voor een nieuw exoskelet inmiddels gelegd en kijken wij uit naar de rest van dit jaar, waarin wij hopelijk een net zo’n succesvol resultaat neer zullen zetten als onze voorgangers. 
Team 2017-2018

Nieuwsbrief September 2017

Nieuwsbrief September 2017

*|MC:SUBJECT|*
De maand van de onthulling
Vorige week donderdag was het dan eindelijk zo ver: de onthulling van de MARCH II! De afgelopen maand hebben we hier ontzettend veel voorbereidingen voor getroffen om alles perfect te laten verlopen op de dag zelf. Wij kijken terug op een zeer succesvolle dag met een persmoment in de ochtend en een speciale onthulling voor onze partners, familie en vrienden in de avond. Naast de onthulling zijn wij natuurlijk ook doorgegaan met het trainen voor de Cybathlon Experience, die alweer over een maand plaats zal vinden. In deze nieuwsbrief vind je alles wat je wilt weten over de vorderingen van afgelopen maand!
Persmoment
Op donderdag 31 augustus hebben wij eerst de MARCH II onthuld aan de pers tijdens het persmoment dat 's ochtends plaatsvond in de Dreamhall. Hier heeft Ruben de eerste officiële stappen gezet en dit trok veel bekijks bij verschillende media. Ons project heeft hierdoor ontzettend veel media-aandacht gekregen en we zijn zelfs op het achtuurjournaal verschenen! Wij vinden het ontzettend leuk om te zien dat er zo positief gereageerd wordt op ons project en wij zijn erg blij dat we onze visie met een steeds groter publiek kunnen delen. Het grootste gedeelte van alle publicaties rondom onze onthulling zijn te vinden op onze website.
Avond presentatie
In de avond hebben wij onze partners, vrienden en familie persoonlijk uitgenodigd om de onthulling mee te maken. De avond werd geleid door Donald die verteld heeft over ons doel en visie maar ook over de uitdagingen die wij zijn tegengekomen gedurende het jaar. Daarna werd er veel spanning opgebouwd door onderstaande video die ons jaar samenvat, met als geweldig moment dat Ruben aan het eind het podium kwam oplopen in de MARCH II. Dat was het moment dat wij zelf en het publiek kippenvel kreeg. De gehele presentatie is terug te kijken via deze link. De avond werd afgesloten met een borrel waarbij wij onze partners, vrienden en familie uitgebreid gesproken hebben. Al met al was het een geweldige avond waar we met het team ontzettend tevreden op terugkijken en ons nu kunnen klaar maken voor de wedstrijd!
The reveal of the MARCH II
Traplopen
Tijdens de onthulling hebben wij aan de buitenwereld laten zien dat wij in staat zijn om te kunnen lopen in het exoskelet. De laatste maand moeten wij de overige onderdelen trainen. Afgelopen zondag zijn wij naar Nijmegen afgereisd om met Ruben voor het eerst de trap te oefenen. Dit obstakel hebben wij precies nagemaakt aan de hand van de maten van de Cybathlon Experience. Dit was een succes, het ging in één keer goed. In de video zie je dat Ruben de eerste trede op stapt en dat dit redelijk soepel gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, vooral het naar beneden stappen is iets wat nog te snel ging. Dit betekent dat Software&Control weer een verbeterpunt heeft voor de volgende training. De training werd geëvalueerd onder het genot van een hamburger in de McDonald’s. De volgende training zullen wij ook de helling proberen op en af te lopen.
Training - Traplopen
Start nieuw team
Terwijl wij hard bezig zijn met alle voorbereidingen en trainingen voor de Cybathlon Experience, is er sinds 14 augustus een nieuw team gestart, bestaande uit maar liefst 18 enthousiaste full-timers! De afgelopen weken hebben zij Project MARCH beter leren kennen, hun eigen teamstructuur bepaald en een opzet voor hun jaarplanning gemaakt! De komende weken werken zij aan hun High Level Concept. Wij wensen ze dan ook heel veel succes en plezier met de ontwikkelingen van het exoskelet!

Wist je dat...
... de meeste teamleden sinds maandag begonnen zijn aan hun master en dus deze laatste maand naast MARCH ook weer moeten studeren?
... onze onthullingsvideo inmiddels al 15.000 keer bekeken is?

... ongeveer 2 miljoen mensen afgelopen donderdag het item over Project MARCH hebben gezien tijdens het achtuurjournaal van de NOS? Drie dagen lang waren we ook te zien op de voorpagina van de NOS app!
Komende maand
De komende maand zullen we intensief blijven trainen en alle obstakels van de wedstrijd oefenen en deze blijven herhalen tot aan de wedstrijd! Daarnaast zullen we steeds meer taken overdragen aan het nieuwe team, zodat zij na onze wedstrijd definitief het stokje kunnen overnemen.

Nieuwsbrief Augustus 2017

Nieuwsbrief Augustus 2017

*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol mijlpalen
Gedurende de maand juli hebben wij allesbehalve stilgezeten en wij kunnen je dan ook vol trots vertellen dat wij ontzettend veel mijlpalen hebben bereikt. Ondanks het feit dat we het definitieve ontwerp van de MARCH II nog even geheim houden tot aan onze onthulling op 31 augustus (hierover later meer), zullen wij jullie in deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van onze belangrijkste prestaties van afgelopen maand. 

 
Cybathlon Experience 
Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten zullen wij aan het eind van ons jaar meedoen aan een wedstrijd met Ruben als onze piloot. In deze video leggen Ericka en Marise precies uit wat deze wedstrijd inhoudt en hoe we ons hiervoor voorbereiden!
Assembly
Op donderdag 27 juli was het dan eindelijk zo ver: de assemblage van de MARCH II! Na eerst alle losse onderdelen afzonderlijk in elkaar te hebben gezet, was het tijd om met al deze onderdelen het gehele exoskelet te bouwen. De beelden houden we nog even geheim, maar wij kunnen je zeggen dat ze nog mooier is in het echt!

 
Air gait
Op maandag 31 juli bereikten we een tweede hoogtepunt, namelijk een succesvolle air gait. Dit houdt in dat het exoskelet opgehangen wordt in een daarvoor bedoelde "testing cage" (te zien op de foto) en vervolgens voor het eerst een geprogrammeerde loopbeweging uitvoert in de lucht. Met behulp van de air gait kan vervolgens gecontroleerd worden of alle software en electronica kloppen en of het gehele exoskelet naar behoren functioneert en in staat is de juiste bewegingen uit te voeren. Dit is uiteraard een vereiste voordat er daadwerkelijk iemand in het exoskelet plaats zal gaan nemen. 
Trainingen met teamleden
Om er zeker van te zijn dat het exoskelet ook naar behoren functioneert met iemand erin en dus veilig genoeg is voor Ruben, zijn we eerst begonnen met trainingen waarbij teamleden in het exoskelet gingen. Zo zijn zowel Xander als Gijs beiden succesvol opgestaan met het exoskelet vorige week. Xander en Gijs hebben als enige van het team dezelfde beenlengte als Ruben. Dankzij deze trainingen kon alle software nogmaals grondig gecheckt worden en kon er alvast geoefend worden met situaties die ook tijdens het trainen met Ruben kunnen voorkomen. Op deze manier hebben wij ons alvast goed kunnen voorbereiden.
Eerste training met Ruben
Op dinsdagavond 8 augustus was het dan zo ver: onze eerste training met Ruben! Het was erg spannend om Ruben voor het eerst in ons eigen exoskelet te zien. Hoewel in het begin niet alles meteen verliep volgens plan, zijn we er wel in geslaagd om met Ruben op te staan in de MARCH II. Dit was natuurlijk tot dusver de allergrootste mijlpaal en het betekent tegelijkertijd dat het trainingstraject met Ruben officieel begonnen is. Dit is erg motiverend voor het hele team en wij kijken dan ook ontzettend uit naar alle mijlpalen die nog zullen volgen! 
MARCH around the world
Ondanks dat we gedurende de hele zomervakantie keihard door blijven werken om een fantastisch resultaat neer te kunnen zetten tijdens de Cybathlon Experience, gaat iedereen ook af en aan een weekje op vakantie. Maar ook daar wordt Project MARCH natuurlijk niet vergeten: op dit moment zijn we bezig met een ontzettend leuke "MARCH around the world" fotoserie, welke na de vakantie op onze social media zal verschijnen. 
 
Wist je dat...
... het nieuwe team al vanaf volgende week maandag fulltime zal gaan en dat er dus vanaf dan tot aan onze wedstrijd twee MARCH teams actief zijn?
... wij tijdens de eerste training met Ruben gebruik hebben gemaakt van vier verschillende camera's? Twee om de technische details te filmen voor revisie achteraf, één om mooie foto's te schieten en één om videomateriaal mee op te nemen. 
... er nu al in 12 verschillende landen een foto is gemaakt voor MARCH around the world? Dit zullen er alleen nog maar meer worden!
Komende maand
Zoals al genoemd aan het begin van deze nieuwsbrief zal op donderdag 31 augustus de onthulling van de MARCH II plaatsvinden. Dit is hét moment waarop wij eindelijk naar buiten zullen treden met ons definitieve ontwerp. Tot die tijd zullen we veel bezig zijn met trainen met Ruben en het optimaliseren van het exoskelet. Daarnaast zullen we uiteraard de nodige voorbereidingen treffen voor de onthulling en de Cybathlon Experience, waar afgelopen maand ook al een goed begin voor is gemaakt. Houd vooral onze social media kanalen goed in de gaten!

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017

*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol productie
Afgelopen maand is van vrijwel alle onderdelen van het exoskelet het definitieve ontwerp vastgesteld en klaargemaakt voor productie. Op dit moment worden deze onderdelen dan ook volop geproduceerd, zowel in-house als bij enkele van onze partners. Het moment waarop het exoskelet ook daadwerkelijk in zijn geheel geassembleerd kan gaan worden, komt dan ook steeds dichterbij! In deze nieuwsbrief lees je meer over onze voortgang.
Cybathlon Experience
Wat ook steeds dichterbij komt is natuurlijk onze eindwedstrijd. Middels deze nieuwsbrief willen we je graag meer vertellen over deze wedstrijd. Dit jaar zal er geen Cybathlon plaatsvinden in Zürich, aangezien deze net als de Olympische Spelen eens in de vier jaar plaatsvindt. Wel zal er een spin-off van de Cybathlon zijn, namelijk de Cybathlon Experience. Deze wedstrijd zal onderdeel zijn van Rehacare, een internationale beurs gefocust op revalidatie en zorg, die in Düsseldorf plaatsvindt van 4 tot en met 7 oktober. Het idee van de Cybathlon Experience is hetzelfde als die van de echte Cybathlon; dit keer zal het parcours echter uit vier obstakels bestaan en zal er ook een nieuw onderdeel zijn ten opzichte van de wedstrijd in Zürich. Wij zijn op het moment bezig met een video waarin wij al deze onderdelen afzonderlijk uitleggen, deze kun je dan ook op zeer korte termijn verwachten voor nog meer uitleg!
Design enkel
Zoals in de vorige nieuwsbrief is verteld, is er vorige maand een nieuw department opgericht dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de enkels van het exoskelet. In zeer korte tijd hebben zij alle stappen van het ontwerpproces doorlopen en is er een ontwerp voor de enkels ontstaan. Het uiteindelijke ontwerp is een rigide enkel met een inlegzool, die speciaal voor Ruben geproduceerd wordt. Ook is er gekozen voor een swappable connector, welke te zien is in de afbeelding. Deze connector vormt de verbinding tussen de enkel en het onderbeen. Hij is, zoals de naam al zegt, swappable (verwisselbaar), waardoor het mogelijk is om verschillende standen uit te proberen.
 
Heupstructuur 
Eén van de onderdelen die op dit moment geproduceerd wordt, is de heupstructuur. Deze maakt deel uit van het frame en is zo ontworpen dat alle steunvlakken van de mens leidend zijn voor de vormbepaling van dit onderdeel. Om deze reden is gekozen voor een driehoekige structuur.
Verder is deze heupstructuur de verbinding tussen beide benen van het exoskelet, waardoor het erg belangrijk is dat dit onderdeel stijf genoeg is. Daarnaast zal dit onderdeel ook het grootste onderdeel zijn dat gefreesd gaat worden. Op de eerste afbeelding is het model van de heupstructuur te zien en in de tweede afbeelding is het blok aluminium te zien waar de vorm uitgehaald wordt. Naast de heupstructuur is ook de rest van het frame, waaronder de boven- en onderbeen botten in productie gegaan.
 
Eerste testen gewricht
Ook hebben de eerste testen met de eerste iteratie van het gewricht plaatsgevonden met betrekking tot position en velocity control. Daarna is het tijd voor het echte werk: het testen van het moment en daarmee de kracht die het gewricht kan leveren. Hiervoor maken we gebruik van dumbells.
Op deze manier kunnen we verschillende gewichten aan de testopstelling hangen en zo precies meten hoeveel moment het gewricht kan leveren. Op het moment dat de tweede en laatste iteratie van het gewricht binnenkomt, zullen we dan in staat zijn om deze op efficiënte wijze te testen. Beeldmateriaal van de allereerste test vind je hier
 
Bekabeling exoskelet
We zijn begonnen met de productie van de kabelboom van het exoskelet, wat inhoudt dat alle verschillende elektronische draden die nodig zijn in het exoskelet worden samengevoegd. Allereerst is de hele kabelboom in CATIA gemodelleerd om te bepalen hoeveel bedrading er precies nodig is. Deze kabelboom wordt nu ook daadwerkelijk gemaakt, zodat deze alleen nog maar aan het exoskelet hoeft worden vastgemaakt zodra alle onderdelen binnen zijn.
MARCH rijsttafel 
Naast al het harde werken is het natuurlijk ook erg belangrijk om teamactiviteiten te blijven doen. Zo hadden we afgelopen vrijdag een groot diner met zowel het vorige, het huidige als het aankomende team van Project MARCH. Enkele teamleden hebben staan zwoegen in de keuken om een heerlijke rijsttafel te bereiden.
Van buikspek tot Indonesische rendang, niets ontbrak tijdens deze culinaire avond. Het was erg leuk om alle drie de MARCH teams bij elkaar te hebben en het was het ideale moment voor iedereen om elkaar te leren kennen en om de rest een uitgebreide update te geven over de voortgang van de MARCH II!
 
Wist je dat...
... de MARCH II meer dan 200 elektrische draden heeft met een totale lengte van meer dan 38 meter?
... onze teammanager speciale houders heeft ontworpen voor onze flyers en onze visitekaartjes en deze vervolgens met de 3D printer heeft geproduceerd? Zo zullen wij voortaan nog beter op evenementen verschijnen!
... er sinds kort elke dag door teamleden gekookt wordt in de Dreamhall, zodat we én gezellig samen kunnen eten én ook na het eten nog werk kunnen verrichten?
Komende maand
Komende maand zullen langzaamaan alle geproduceerde onderdelen binnenkomen en wij hopen succesvol toe te kunnen werken naar de air gait die voor eind juli gepland staat. Verder zullen de meesten van ons zo af en aan een weekje op vakantie gaan, zodat er daarna weer extra hard gewerkt kan worden aan het project!

Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief Juni 2017

*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol vooruitgang
Afgelopen maand hebben wij absoluut niet stil gezeten en dat is te merken! Verschillende onderdelen zijn in productie gegaan en sommige daarvan zijn inmiddels ook daadwerkelijk binnen. Verder vindt er binnen alle departments steeds meer detaillering plaats en begint het exoskelet steeds meer vorm te krijgen. Ook was het afgelopen maand druk met evenementen. In deze extra lange nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van alle vorderingen!
Secrets of Superhero Science
Op woensdag 7 juni tijdens het International Festival of Technology vond het allereerste symposium over superhelden-technologie plaats in het auditorium. Tijdens dit symposium werden hedendaagse technologische ontwikkelingen vergeleken met superhelden-technologieën en werd er aan de hand hiervan gekeken hoe ver we nog van het daadwerkelijk creëren van superkrachten af zijn en hoe wenselijk dit eigenlijk is. Ook wij hebben hier een presentatie gegeven waarin wij de overeenkomsten, maar vooral ook de verschillen tussen ons exoskelet en de iron man suit hebben besproken. Het was een geslaagde en zeer interessante middag!
Alumni Lustrum Event
Op vrijdag 9 juni vond, ter ere van de 175e verjaardag van de TU Delft, het Technology for Life Symposium plaats. Dit symposium was speciaal voor alumni van de TU Delft om hen om de hoogte te brengen van alles wat er op dit moment allemaal speelt. Ook wij kregen hier de kans om ons verhaal te delen met hen, wat erg interessant was! 
 
Naturalis After Dark x TU Delft
Op donderdag 1 juni vond het Naturalis After Dark evenement voor het eerst plaats op locatie, namelijk bij de TU Delft! Dit is een live science talkshow, waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen rondom het thema 'How to save the world with technology'. Ook wij hebben hier deelgenomen aan een kort interview en hebben aan de hand van de MARCH I het publiek laten kennismaken met de technologie omtrent exoskeletten!
Introducing: team ankle
Nu de knie- en heupgewrichten van het exoskelet steeds meer vorm beginnen te krijgen, is het tijd om op het laatste gedeelte van het exoskelet te gaan focussen: de enkels. Om dit te bewerkstelligen is er wederom een nieuw department opgezet, bestaande uit teamleden van het HMI department en het joint department. Zij hebben afgelopen maand de eerste belangrijke keuzes gemaakt en zullen spoedig het ontwerp van de enkels afronden! 
 
Assemblage gewricht
De eerste iteratie van het zelfgemaakte gewrichtsontwerp is vorige week binnengekomen, waarna meteen begonnen is met het samenvoegen van alle losse onderdelen. Dit betekent dat ondertussen ook begonnen is met het testen van dit eerste gewricht. De resultaten hiervan kunnen vervolgens gebruikt worden voor de optimalisatie van de tweede iteratie, welke deze maand in productie zal gaan en de definitieve versie van de gewrichten zal vormen. 
Detaillering frame 
Ook het frame department heeft de afgelopen maand veel voortgang gemaakt. De detaillering van het ontwerp van het frame is volop aan de gang en met behulp van CATIA is het mogelijk al deze details in het ontwerp te verwerken en zo de juiste plaatsing van alle componenten te bepalen. In samenwerking met het Electrical Department worden alle electronica en alle bedrading in het ontwerp verwerkt. Ook de connecties tussen de botten en de gewrichten worden ontworpen. Op deze manier ontstaat er een ontwerp van het exoskelet als geheel. Komende week wordt het definitieve ontwerp van het gehele frame afgerond.

 
Power Distribution Board
Afgelopen week is het Power Distribution Board (PDB) in productie gegaan. De PDB is in staat om verbinding te maken met de batterij van het exoskelet en het vermogen te verdelen over zowel de vier motoren van de gewrichten als de electronica, De PDB heeft ook veiligheidsvoorzieningen zoals een noodknop, die bestuurd kan worden met een externe knop die verbonden is met de PDB. Verder is de PDB uitgerust met meerdere sensoren die het vermogenssysteem monitoren, zoals de temperatuur, het voltage van de batterij en het vermogen dat de motoren gebruiken. Dit is nodig om te checken of het exoskelet naar behoren funtioneert en het geeft ons daarnaast ook waardevolle data tijdens het uitvoeren van handelingen. 
Start programmering looppatronen
Het Software & Control department is inmiddels begonnen met het High-Level concept van de MARCH II. Hieronder vallen de verschillende looppatronen en handelingen die het exoskelet moet kunnen uitvoeren als Ruben erin gaat lopen. Zo zullen zij dus gaan zorgen dat de MARCH II de juiste signalen kan ontvangen en versturen om vervolgens de juist handelingen uit te voeren. 
Input device
Ook het ontwerp van het input device is zo goed als af. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van het Human Machine Interaction department. Het idee is dat de piloot het exoskelet aanstuurt via het handvat van de kruk. Door het input device in de kruk te verwerken, is de piloot te allen tijde in staat het exoskelet veilig te besturen. Daarnaast zie je in het model nog een "groot gat" zitten, die is bedoeld voor het schermpje. Op dit schermpje is duidelijk te zien uit welke handelingen de piloot kan kiezen om uit te voeren, zoals bijvoorbeeld opstaan, de trap oplopen of juist aflopen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de software hiervan.

 
Wist je dat...
... we inmiddels al 15.600 Post-its hebben gebruikt ter waarde van €262,48? Dit komt neer op 1.68 eurocent per sticky!
... de motoren in de MARCH II samen een uitgangsvermogen van 8 pk (paardenkracht) hebben? 
... je een motor op kan blazen als je alleen 30% van het maximaal toegestane vermogen erdoorheen laat gaan? Wij niet.

Nieuwsbrief Mei 2017

Nieuwsbrief Mei 2017

*|MC:SUBJECT|*
Documentaire 'Sta Op en Loop'
Gisteravond werd de documentaire 'Sta Op en Loop' uitgezonden op NPO2. In deze documentaire wordt het verhaal verteld van Claudia die met behulp van een exoskelet opnieuw leert lopen en de samenwerking aangaat met het eerste team van Project MARCH om haar droom verder te verwezenlijken. Samen trainen zij voor de Cybathlon, de eerste bionische wereldspelen. Maar ondanks de ambities en de inzet van iedereen blijkt de realiteit weerbarstiger. Desondanks vormt deze enigszins moeizame start de basis voor een veelbelovende toekomst. Mocht je de documentaire gemist hebben, kijk hem dan hier terug! 
 
Pauw
Naar aanleiding van de documentaire was Claudia samen met Nick, de Chief Engineer van het team van vorig jaar, op vrijdag 28 april te gast bij Pauw. Hier spraken zij over de documentaire, exoskeletten in het algemeen en de samenwerking tussen Project MARCH en Claudia. Mocht je het gemist hebben, kijk het fragment dan hier terug. 

 
RoboBusiness Europe
Van 19 tot en met 21 april vond RoboBusiness Europe plaats in het World Forum Den Haag. Dit is één van de grootste internationale robotische beurzen ter wereld. Ook Project MARCH had hier drie dagen lang een stand dankzij RoboValley en hier hebben wij wederom veel mensen kennis kunnen laten maken met ons exoskelet. Zelfs prins Constantijn heeft tijdens dit evenement onze stand bezocht!

 
Start trainingen Ruben
Iets anders waar wij de afgelopen maand mee begonnen zijn is het bouwen van alle zes obstakels die wij aan het eind van het jaar willen overbruggen met behulp van de MARCH II en Ruben als piloot. Inmiddels is de helling helemaal afgemaakt en is dit onderdeel alvast naar Nijmegen gebracht, zodat Ruben ermee kan trainen in zijn ReWalk. Tijdens zijn standaard looproutines kan hij nu dus ook beginnen met het meenemen van de verschillende obstakels om zo alvast gewend te raken aan het parcours. Aangezien Ruben verwacht dat de helling het moeilijkste onderdeel zal zijn, hebben we deze als eerste in Nijmegen geplaatst. De andere onderdelen zullen deze maand worden afgemaakt en vervolgens ook Rubens kant opgaan. 
 
Dwarlaesie Organisatie Nederland
Op 8 april waren we aanwezig tijdens de DON-dag. Dit was een dag vol met workshops en presentaties georganiseerd door de Dwarslaesie Organisatie Nederland in samenwerking met revalidatiecentrum Adelante. Hier hebben we ons exoskelet gepresenteerd aan vele mensen die zelf een dwarslaesie hebben en zij hebben ons geleerd hoe je je voort moet bewegen in een rolstoel, wat niet zo gemakkelijk was als we dachten... Het was heel interessant om zoveel mensen te ontmoeten op wiens leven een exoskelet een grote invloed kan hebben.

PCB Layout Workshop
Onze zelf-ontworpen elektronica is inmiddels een erg complex ontwerp geworden, implementatie is daardoor soms erg moeilijk. Het vergt veel handigheid en ervaring om een PCB fatsoenlijk in te richten met de benodigde componenten. Henk is PCB Layout Lead Engineer bij Sintecs, één van onze partners, die zich specialiseert in layouts en het schakelen van geavanceerde PCBs. Vorige week was hij bij ons op de werkplaats om gedurende een hele dag alle ins en outs te leren van PCB layouting. De vier Electrical Engineers van Project MARCH hebben met veel interesse de wijze woorden opgenomen, deze gaan ons enorm helpen met het inrichten van onze zelf-ontworpen elektronica. 
Wist je dat...
... wij op zondag 7 mei samen met Ruben deel zullen nemen aan de Wings for Life Run in Breda, waarbij al het inschrijfgeld naar dwarslaesie onderzoek zal gaan?
... wij bezig zijn met het uitbreiden van onze nieuwe website? Neem alvast een kijkje!
... wij inmiddels hard bezig zijn met de sollicitaties voor het kernteam van volgend jaar?
Komende maand
Komende maand zullen er veel grote stappen gezet worden in het bouwproces. Zo zijn de gewrichten ondertussen in productie gegaan, is het nu mogelijk de motoren aan te sturen met behulp van één centrale computer en worden de afsteunpunten van het frame met feedback van Ruben geoptimaliseerd. Ook zullen we op teamweekend gaan om de teamspirit hoog te houden.

Nieuwsbrief April 2017

Nieuwsbrief April 2017

*|MC:SUBJECT|*
Design presentatie
Op vrijdag 24 maart was het eindelijk zover: tijdens onze drukbezochte design presentatie hebben wij het nieuwe ontwerp voor het eerst gepresenteerd. Daarnaast was ook de demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn, aanwezig. Hij ging in gesprek met Ruben, onze piloot dit jaar, en dit leidde tot een interessante conversatie over onder andere verzekeringen en het toekomstperspectief van exoskeletten in de zorg. Het was een zeer geslaagde avond en wij willen iedereen bedanken die hierbij aanwezig was. Mocht je het gemist hebben, dan kun je de hele design presentatie hier terugkijken! 

Professoren in de Theater Arena
Op 28 maart waren we met enkele teamleden aanwezig tijdens 'Professoren in de Theater Arena' in Theater de Veste. Tijdens dit evenement gaan drie hoogleraren met elkaar in discussie over een actueel thema in de wetenschap. Ditmaal was het thema 'De bionische mens, van protheses naar upgrades'. Omdat wij als Project MARCH erg goed bij dit thema aansluiten, werden wij uitgenodigd om met de MARCH I hierbij aanwezig te zijn en zelf ook een korte presentatie te geven aan het publiek. Dit was een erg interessante avond, waarbij wij ook zelf nieuwe kennis hebben opgedaan.
 
Feedback systeem
Deze maand is er veel vooruitgang geboekt omtrent het feedback systeem. Het feedback systeem zorgt ervoor dat de dwarslaesiepatiënt in het exoskelet weet waar zijn benen zich bevinden. Hij heeft deze feedback nodig omdat hij niet kan voelen en weten waar zijn benen zijn. Er is gekozen voor feedback door middel van vibraties op het lichaam. Hiertoe worden er kleine druksensoren onder de voetzolen geplaatst. Als de piloot zijn voet op de grond plaatst en hiermee druk uitoefent op de sensoren zal hij een vibratie voelen via speciale componenten die op het lichaam geplaatst zijn waar natuurlijk wel gevoel is.
 

Joint ontwerp
Een ander focuspunt voor deze maand was het ontwerpen van de joint van het exoskelet, oftewel het gewricht. Er is vooral veel aandacht besteed aan het zo compact mogelijk maken van het ontwerp. Verder is er een hoge krachtoverbrenging nodig om het exoskelet samen met de piloot te kunnen voortbewegen en te laten opstaan. Om dit te bewerkstelligen is er gekozen voor een Harmonic Drive. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om de werktekeningen van het gewricht af te krijgen, zodat de productie van dit onderdeel van start kan gaan!

 
Testen botstructuur
Om er zeker van te zijn dat de botten van het exoskelet sterk genoeg zijn en dus genoeg gewicht kunnen dragen als er daadwerkelijk een persoon in het exoskelet loopt en er veel kracht op de botstructuur wordt uitgeoefend, worden er eerst testen uitgevoerd met behulp van een extern gewicht en twee soorten aluminium botten. Deze twee typen botten omvatten een commercieel geproduceerd bot en een zelf geproduceerd bot. Door hier verschillende gewichten aan te hangen, kan vervolgens worden bepaald hoe solide de botstructuur is en wat het effect van de structuur is op het gewicht dat de botten kunnen dragen.
 
Motor
De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de motor. De motor kan nu aan de hand van rotatie commando’s naar een bepaalde hoek toe draaien. Door meerdere van deze motoren aan elkaar te koppelen zal het exoskelet uiteindelijk een loopbeweging kunnen maken. Daarnaast is er ook gewerkt aan een iets minder zinvolle functie: de motor kan nu ook liedjes zingen door hem op de juiste frequentie van bepaalde noten te laten draaien. De volgende stap zal zijn om de rotatie commando’s via de communicatielijnen, die zich in het exoskelet zullen bevinden, te kunnen versturen zodat alle motoren vanuit één centrale computer kunnen worden aangestuurd.

Input device
Het input device is het systeem dat de piloot in staat stelt het exoskelet daadwerkelijk te besturen. Hiermee kan de piloot aangeven welke handeling hij met het exoskelet wil uitvoeren. Voor extra gebruiksgemak wordt het input device in het handvat van één van de krukken verwerkt en deze zal worden bediend door middel van twee verschillende knoppen. Om de ideale vorm van dit handvat en de ideale plaatsing van de knoppen op het handvat te bepalen, wordt er gebruik gemaakt van verschillende modellen om dit te testen, zowel digitaal als fysiek. Zo is er inmiddels een prototype van het handvat geproduceerd uit plasticine en is er een prototype geprint met behulp van een 3D printer. 

Wist je dat...
... de muren van onze werkplaats afgelopen weekend MARCH blauw geverfd zijn?
... de teamleden van het Software & Control department soms zelf nog denken dat het het Systems & Control department heet?
... je bij ons een digitale taco kan verdienen wanneer je iets goeds gedaan hebt voor het team? Deze delen wij aan elkaar uit als beloning en de tussenstand wordt voortdurend in de gaten gehouden!
Komende maand
Komende maand zullen we officieel de bouwfase van ons exoskelet ingaan. Buiten dat zullen er veel testen uitgevoerd worden om het ontwerp te optimaliseren. Verder zullen we aanwezig zijn bij veel evenementen, waaronder RoboBusiness Europe, de Internationale Robotics Week.