*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol mijlpalen
Gedurende de maand juli hebben wij allesbehalve stilgezeten en wij kunnen je dan ook vol trots vertellen dat wij ontzettend veel mijlpalen hebben bereikt. Ondanks het feit dat we het definitieve ontwerp van de MARCH II nog even geheim houden tot aan onze onthulling op 31 augustus (hierover later meer), zullen wij jullie in deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van onze belangrijkste prestaties van afgelopen maand. 

 
Cybathlon Experience 
Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten zullen wij aan het eind van ons jaar meedoen aan een wedstrijd met Ruben als onze piloot. In deze video leggen Ericka en Marise precies uit wat deze wedstrijd inhoudt en hoe we ons hiervoor voorbereiden!
Assembly
Op donderdag 27 juli was het dan eindelijk zo ver: de assemblage van de MARCH II! Na eerst alle losse onderdelen afzonderlijk in elkaar te hebben gezet, was het tijd om met al deze onderdelen het gehele exoskelet te bouwen. De beelden houden we nog even geheim, maar wij kunnen je zeggen dat ze nog mooier is in het echt!

 
Air gait
Op maandag 31 juli bereikten we een tweede hoogtepunt, namelijk een succesvolle air gait. Dit houdt in dat het exoskelet opgehangen wordt in een daarvoor bedoelde "testing cage" (te zien op de foto) en vervolgens voor het eerst een geprogrammeerde loopbeweging uitvoert in de lucht. Met behulp van de air gait kan vervolgens gecontroleerd worden of alle software en electronica kloppen en of het gehele exoskelet naar behoren functioneert en in staat is de juiste bewegingen uit te voeren. Dit is uiteraard een vereiste voordat er daadwerkelijk iemand in het exoskelet plaats zal gaan nemen. 
Trainingen met teamleden
Om er zeker van te zijn dat het exoskelet ook naar behoren functioneert met iemand erin en dus veilig genoeg is voor Ruben, zijn we eerst begonnen met trainingen waarbij teamleden in het exoskelet gingen. Zo zijn zowel Xander als Gijs beiden succesvol opgestaan met het exoskelet vorige week. Xander en Gijs hebben als enige van het team dezelfde beenlengte als Ruben. Dankzij deze trainingen kon alle software nogmaals grondig gecheckt worden en kon er alvast geoefend worden met situaties die ook tijdens het trainen met Ruben kunnen voorkomen. Op deze manier hebben wij ons alvast goed kunnen voorbereiden.
Eerste training met Ruben
Op dinsdagavond 8 augustus was het dan zo ver: onze eerste training met Ruben! Het was erg spannend om Ruben voor het eerst in ons eigen exoskelet te zien. Hoewel in het begin niet alles meteen verliep volgens plan, zijn we er wel in geslaagd om met Ruben op te staan in de MARCH II. Dit was natuurlijk tot dusver de allergrootste mijlpaal en het betekent tegelijkertijd dat het trainingstraject met Ruben officieel begonnen is. Dit is erg motiverend voor het hele team en wij kijken dan ook ontzettend uit naar alle mijlpalen die nog zullen volgen! 
MARCH around the world
Ondanks dat we gedurende de hele zomervakantie keihard door blijven werken om een fantastisch resultaat neer te kunnen zetten tijdens de Cybathlon Experience, gaat iedereen ook af en aan een weekje op vakantie. Maar ook daar wordt Project MARCH natuurlijk niet vergeten: op dit moment zijn we bezig met een ontzettend leuke "MARCH around the world" fotoserie, welke na de vakantie op onze social media zal verschijnen. 
 
Wist je dat...
... het nieuwe team al vanaf volgende week maandag fulltime zal gaan en dat er dus vanaf dan tot aan onze wedstrijd twee MARCH teams actief zijn?
... wij tijdens de eerste training met Ruben gebruik hebben gemaakt van vier verschillende camera's? Twee om de technische details te filmen voor revisie achteraf, één om mooie foto's te schieten en één om videomateriaal mee op te nemen. 
... er nu al in 12 verschillende landen een foto is gemaakt voor MARCH around the world? Dit zullen er alleen nog maar meer worden!
Komende maand
Zoals al genoemd aan het begin van deze nieuwsbrief zal op donderdag 31 augustus de onthulling van de MARCH II plaatsvinden. Dit is hét moment waarop wij eindelijk naar buiten zullen treden met ons definitieve ontwerp. Tot die tijd zullen we veel bezig zijn met trainen met Ruben en het optimaliseren van het exoskelet. Daarnaast zullen we uiteraard de nodige voorbereidingen treffen voor de onthulling en de Cybathlon Experience, waar afgelopen maand ook al een goed begin voor is gemaakt. Houd vooral onze social media kanalen goed in de gaten!