*|MC:SUBJECT|*

Save the Date
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de datum voor onze design presentatie staat inmiddels vast! Schrijf vrijdag 24 maart alvast groot in de agenda, want op deze datum zullen wij vanaf 20:00 middels een presentatie het nieuwe ontwerp onthullen in het auditorium van de TU Delft. De officiële uitnodiging volgt nog, maar via deze weg willen we jullie alvast van harte uitnodigen om bij onze design presentatie aanwezig te zijn. 
 
TEDxSittardGeleen
Afgelopen vrijdag waren wij met twee teamleden aanwezig bij TEDxSittardGeleen. Onze team manager mocht hier namelijk namens Project MARCH een TED talk geven voor een publiek van 200 man! In totaal kwamen er 22 verschillende sprekers aan het woord, allemaal met hun eigen en zeer inspirerende verhaal. Het thema van deze dag was Be Bright Together, en dat is iets wat we zeker gedaan hebben. Het was een zeer geslaagde dag waarop wij met veel verschillende mensen ideeën hebben kunnen uitwisselen en ons verhaal hebben kunnen doen. Alle talks zijn ook opgenomen, dus houd onze Social Media kanalen in de gaten, want hierop zullen wij de opname van de presentatie van onze team manager binnenkort plaatsen! Op deze manier kan iedereen deze presentatie terugkijken.

 
Testen Feedback Systeem
Inmiddels is er begonnen met het testen van de gekozen concepten voor het feedback systeem dat zich in de krukken bevindt. Met een input device is de piloot in staat het exoskelet te besturen. Vervolgens is een goed feedback systeem nodig, zodat de piloot weet welk been in beweging is en wanneer een stap of actie volledig is afgerond. Op deze manier is het niet meer nodig voor de piloot om de hele tijd naar beneden te kijken, maar is hij of zij in staat om vooruit te kijken tijdens het lopen in het exoskelet. Afgelopen maandag zijn zes teamleden afgereisd naar de Sint Maartenskliniek om de vier concepten te testen met twee verschillende piloten. De uitkomst van deze testen kan vervolgens gebruikt worden een definitieve keuze te maken omtrent het feedback systeem in de krukken.

Globale plaatsing onderdelen
Vrijdag 20 januari is onze partner Spark Design & Innovation weer langsgekomen om mee te denken over het integrale ontwerp van ons exoskelet. Dit keer is er gekeken naar de globale verdeling van de onderdelen die verwerkt moeten worden in het exoskelet en hoe ze het effectiefst geplaatst kunnen worden. Mockups van deze onderdelen werden eerst vervaardigd uit schuim en vervolgens is hiermee gespeeld om te kijken hoe het ontwerp samenkomt als je het fysiek in je handen hebt in plaats van alleen op de computer. 
 
Tentamens
Vorige week en deze week was/is het weer tentamentijd voor de studenten van de TU Delft. Dit betekent dat onze parttimers (en een enkele fulltimer) zich deze twee weken even meer dan normaal hebben moeten focussen op de studie. Wij hopen dat de tentamens bij iedereen goed gegaan zijn en zien ernaar uit om vanaf volgende week weer op volle kracht verder te werken aan Project MARCH.
 
Teamactiviteiten 
Ook deze maand hebben we weer een aantal leuke activiteiten gehad om de teamband te versterken en een goede sfeer in de groep te houden. Zo zijn we met een groot aantal teamleden naar het Oliebollenfeest van Kees gegaan. Kees, de workshop manager, organiseerde op 12 januari voor alle dreamteams een heerlijk diner (inclusief oliebollen en champagne) met afsluitend een erg gezellige borrel.
Verder hebben wij met ons eigen team een ontzettend gezellige avond gehad in het Snookercafé, na met z'n allen gedineerd te hebben in de D:Dreamhall. Hier hebben we onze precisie skills op de proef gesteld tijdens de vele potjes biljart. De één was wellicht net iets beter dan de ander, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Ook dit was weer een geslaagde avond. 
 
Wist je dat...
... wij sinds januari een nieuw fulltime teamlid hebben dat helemaal vanuit Maastricht naar Delft is verhuisd om deel te nemen aan ons project?
... wij binnen de D:Dreamhall bekend staan als het team met de beste lunches?
... wij de grappigste quotes, die gezegd zijn door teamleden, verzamelen en hier vervolgens een "Quote of the Week" uit kiezen die dan uitgeprint in de kantoren wordt opgehangen?
Komende maand
Naast het vele testen met prototypes, zal deze maand in het teken staan van de belangrijkste beslissingen met betrekking tot het ontwerp van het exoskelet. Op deze manier zal het definitieve ontwerp worden voltooid. Ook zullen de uitnodigingen voor de design presentatie de deur uit gaan en zal er hard gewerkt worden aan de invulling van de presentatie zelf.