*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol productie
Afgelopen maand is van vrijwel alle onderdelen van het exoskelet het definitieve ontwerp vastgesteld en klaargemaakt voor productie. Op dit moment worden deze onderdelen dan ook volop geproduceerd, zowel in-house als bij enkele van onze partners. Het moment waarop het exoskelet ook daadwerkelijk in zijn geheel geassembleerd kan gaan worden, komt dan ook steeds dichterbij! In deze nieuwsbrief lees je meer over onze voortgang.
Cybathlon Experience
Wat ook steeds dichterbij komt is natuurlijk onze eindwedstrijd. Middels deze nieuwsbrief willen we je graag meer vertellen over deze wedstrijd. Dit jaar zal er geen Cybathlon plaatsvinden in Zürich, aangezien deze net als de Olympische Spelen eens in de vier jaar plaatsvindt. Wel zal er een spin-off van de Cybathlon zijn, namelijk de Cybathlon Experience. Deze wedstrijd zal onderdeel zijn van Rehacare, een internationale beurs gefocust op revalidatie en zorg, die in Düsseldorf plaatsvindt van 4 tot en met 7 oktober. Het idee van de Cybathlon Experience is hetzelfde als die van de echte Cybathlon; dit keer zal het parcours echter uit vier obstakels bestaan en zal er ook een nieuw onderdeel zijn ten opzichte van de wedstrijd in Zürich. Wij zijn op het moment bezig met een video waarin wij al deze onderdelen afzonderlijk uitleggen, deze kun je dan ook op zeer korte termijn verwachten voor nog meer uitleg!
Design enkel
Zoals in de vorige nieuwsbrief is verteld, is er vorige maand een nieuw department opgericht dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de enkels van het exoskelet. In zeer korte tijd hebben zij alle stappen van het ontwerpproces doorlopen en is er een ontwerp voor de enkels ontstaan. Het uiteindelijke ontwerp is een rigide enkel met een inlegzool, die speciaal voor Ruben geproduceerd wordt. Ook is er gekozen voor een swappable connector, welke te zien is in de afbeelding. Deze connector vormt de verbinding tussen de enkel en het onderbeen. Hij is, zoals de naam al zegt, swappable (verwisselbaar), waardoor het mogelijk is om verschillende standen uit te proberen.
 
Heupstructuur 
Eén van de onderdelen die op dit moment geproduceerd wordt, is de heupstructuur. Deze maakt deel uit van het frame en is zo ontworpen dat alle steunvlakken van de mens leidend zijn voor de vormbepaling van dit onderdeel. Om deze reden is gekozen voor een driehoekige structuur.
Verder is deze heupstructuur de verbinding tussen beide benen van het exoskelet, waardoor het erg belangrijk is dat dit onderdeel stijf genoeg is. Daarnaast zal dit onderdeel ook het grootste onderdeel zijn dat gefreesd gaat worden. Op de eerste afbeelding is het model van de heupstructuur te zien en in de tweede afbeelding is het blok aluminium te zien waar de vorm uitgehaald wordt. Naast de heupstructuur is ook de rest van het frame, waaronder de boven- en onderbeen botten in productie gegaan.
 
Eerste testen gewricht
Ook hebben de eerste testen met de eerste iteratie van het gewricht plaatsgevonden met betrekking tot position en velocity control. Daarna is het tijd voor het echte werk: het testen van het moment en daarmee de kracht die het gewricht kan leveren. Hiervoor maken we gebruik van dumbells.
Op deze manier kunnen we verschillende gewichten aan de testopstelling hangen en zo precies meten hoeveel moment het gewricht kan leveren. Op het moment dat de tweede en laatste iteratie van het gewricht binnenkomt, zullen we dan in staat zijn om deze op efficiënte wijze te testen. Beeldmateriaal van de allereerste test vind je hier
 
Bekabeling exoskelet
We zijn begonnen met de productie van de kabelboom van het exoskelet, wat inhoudt dat alle verschillende elektronische draden die nodig zijn in het exoskelet worden samengevoegd. Allereerst is de hele kabelboom in CATIA gemodelleerd om te bepalen hoeveel bedrading er precies nodig is. Deze kabelboom wordt nu ook daadwerkelijk gemaakt, zodat deze alleen nog maar aan het exoskelet hoeft worden vastgemaakt zodra alle onderdelen binnen zijn.
MARCH rijsttafel 
Naast al het harde werken is het natuurlijk ook erg belangrijk om teamactiviteiten te blijven doen. Zo hadden we afgelopen vrijdag een groot diner met zowel het vorige, het huidige als het aankomende team van Project MARCH. Enkele teamleden hebben staan zwoegen in de keuken om een heerlijke rijsttafel te bereiden.
Van buikspek tot Indonesische rendang, niets ontbrak tijdens deze culinaire avond. Het was erg leuk om alle drie de MARCH teams bij elkaar te hebben en het was het ideale moment voor iedereen om elkaar te leren kennen en om de rest een uitgebreide update te geven over de voortgang van de MARCH II!
 
Wist je dat...
... de MARCH II meer dan 200 elektrische draden heeft met een totale lengte van meer dan 38 meter?
... onze teammanager speciale houders heeft ontworpen voor onze flyers en onze visitekaartjes en deze vervolgens met de 3D printer heeft geproduceerd? Zo zullen wij voortaan nog beter op evenementen verschijnen!
... er sinds kort elke dag door teamleden gekookt wordt in de Dreamhall, zodat we én gezellig samen kunnen eten én ook na het eten nog werk kunnen verrichten?
Komende maand
Komende maand zullen langzaamaan alle geproduceerde onderdelen binnenkomen en wij hopen succesvol toe te kunnen werken naar de air gait die voor eind juli gepland staat. Verder zullen de meesten van ons zo af en aan een weekje op vakantie gaan, zodat er daarna weer extra hard gewerkt kan worden aan het project!