*|MC:SUBJECT|*
Een maand vol vooruitgang
Afgelopen maand hebben wij absoluut niet stil gezeten en dat is te merken! Verschillende onderdelen zijn in productie gegaan en sommige daarvan zijn inmiddels ook daadwerkelijk binnen. Verder vindt er binnen alle departments steeds meer detaillering plaats en begint het exoskelet steeds meer vorm te krijgen. Ook was het afgelopen maand druk met evenementen. In deze extra lange nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van alle vorderingen!
Secrets of Superhero Science
Op woensdag 7 juni tijdens het International Festival of Technology vond het allereerste symposium over superhelden-technologie plaats in het auditorium. Tijdens dit symposium werden hedendaagse technologische ontwikkelingen vergeleken met superhelden-technologieën en werd er aan de hand hiervan gekeken hoe ver we nog van het daadwerkelijk creëren van superkrachten af zijn en hoe wenselijk dit eigenlijk is. Ook wij hebben hier een presentatie gegeven waarin wij de overeenkomsten, maar vooral ook de verschillen tussen ons exoskelet en de iron man suit hebben besproken. Het was een geslaagde en zeer interessante middag!
Alumni Lustrum Event
Op vrijdag 9 juni vond, ter ere van de 175e verjaardag van de TU Delft, het Technology for Life Symposium plaats. Dit symposium was speciaal voor alumni van de TU Delft om hen om de hoogte te brengen van alles wat er op dit moment allemaal speelt. Ook wij kregen hier de kans om ons verhaal te delen met hen, wat erg interessant was! 
 
Naturalis After Dark x TU Delft
Op donderdag 1 juni vond het Naturalis After Dark evenement voor het eerst plaats op locatie, namelijk bij de TU Delft! Dit is een live science talkshow, waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen rondom het thema 'How to save the world with technology'. Ook wij hebben hier deelgenomen aan een kort interview en hebben aan de hand van de MARCH I het publiek laten kennismaken met de technologie omtrent exoskeletten!
Introducing: team ankle
Nu de knie- en heupgewrichten van het exoskelet steeds meer vorm beginnen te krijgen, is het tijd om op het laatste gedeelte van het exoskelet te gaan focussen: de enkels. Om dit te bewerkstelligen is er wederom een nieuw department opgezet, bestaande uit teamleden van het HMI department en het joint department. Zij hebben afgelopen maand de eerste belangrijke keuzes gemaakt en zullen spoedig het ontwerp van de enkels afronden! 
 
Assemblage gewricht
De eerste iteratie van het zelfgemaakte gewrichtsontwerp is vorige week binnengekomen, waarna meteen begonnen is met het samenvoegen van alle losse onderdelen. Dit betekent dat ondertussen ook begonnen is met het testen van dit eerste gewricht. De resultaten hiervan kunnen vervolgens gebruikt worden voor de optimalisatie van de tweede iteratie, welke deze maand in productie zal gaan en de definitieve versie van de gewrichten zal vormen. 
Detaillering frame 
Ook het frame department heeft de afgelopen maand veel voortgang gemaakt. De detaillering van het ontwerp van het frame is volop aan de gang en met behulp van CATIA is het mogelijk al deze details in het ontwerp te verwerken en zo de juiste plaatsing van alle componenten te bepalen. In samenwerking met het Electrical Department worden alle electronica en alle bedrading in het ontwerp verwerkt. Ook de connecties tussen de botten en de gewrichten worden ontworpen. Op deze manier ontstaat er een ontwerp van het exoskelet als geheel. Komende week wordt het definitieve ontwerp van het gehele frame afgerond.

 
Power Distribution Board
Afgelopen week is het Power Distribution Board (PDB) in productie gegaan. De PDB is in staat om verbinding te maken met de batterij van het exoskelet en het vermogen te verdelen over zowel de vier motoren van de gewrichten als de electronica, De PDB heeft ook veiligheidsvoorzieningen zoals een noodknop, die bestuurd kan worden met een externe knop die verbonden is met de PDB. Verder is de PDB uitgerust met meerdere sensoren die het vermogenssysteem monitoren, zoals de temperatuur, het voltage van de batterij en het vermogen dat de motoren gebruiken. Dit is nodig om te checken of het exoskelet naar behoren funtioneert en het geeft ons daarnaast ook waardevolle data tijdens het uitvoeren van handelingen. 
Start programmering looppatronen
Het Software & Control department is inmiddels begonnen met het High-Level concept van de MARCH II. Hieronder vallen de verschillende looppatronen en handelingen die het exoskelet moet kunnen uitvoeren als Ruben erin gaat lopen. Zo zullen zij dus gaan zorgen dat de MARCH II de juiste signalen kan ontvangen en versturen om vervolgens de juist handelingen uit te voeren. 
Input device
Ook het ontwerp van het input device is zo goed als af. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van het Human Machine Interaction department. Het idee is dat de piloot het exoskelet aanstuurt via het handvat van de kruk. Door het input device in de kruk te verwerken, is de piloot te allen tijde in staat het exoskelet veilig te besturen. Daarnaast zie je in het model nog een "groot gat" zitten, die is bedoeld voor het schermpje. Op dit schermpje is duidelijk te zien uit welke handelingen de piloot kan kiezen om uit te voeren, zoals bijvoorbeeld opstaan, de trap oplopen of juist aflopen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de software hiervan.

 
Wist je dat...
... we inmiddels al 15.600 Post-its hebben gebruikt ter waarde van €262,48? Dit komt neer op 1.68 eurocent per sticky!
... de motoren in de MARCH II samen een uitgangsvermogen van 8 pk (paardenkracht) hebben? 
... je een motor op kan blazen als je alleen 30% van het maximaal toegestane vermogen erdoorheen laat gaan? Wij niet.