*|MC:SUBJECT|*
Documentaire 'Sta Op en Loop'
Gisteravond werd de documentaire 'Sta Op en Loop' uitgezonden op NPO2. In deze documentaire wordt het verhaal verteld van Claudia die met behulp van een exoskelet opnieuw leert lopen en de samenwerking aangaat met het eerste team van Project MARCH om haar droom verder te verwezenlijken. Samen trainen zij voor de Cybathlon, de eerste bionische wereldspelen. Maar ondanks de ambities en de inzet van iedereen blijkt de realiteit weerbarstiger. Desondanks vormt deze enigszins moeizame start de basis voor een veelbelovende toekomst. Mocht je de documentaire gemist hebben, kijk hem dan hier terug! 
 
Pauw
Naar aanleiding van de documentaire was Claudia samen met Nick, de Chief Engineer van het team van vorig jaar, op vrijdag 28 april te gast bij Pauw. Hier spraken zij over de documentaire, exoskeletten in het algemeen en de samenwerking tussen Project MARCH en Claudia. Mocht je het gemist hebben, kijk het fragment dan hier terug. 

 
RoboBusiness Europe
Van 19 tot en met 21 april vond RoboBusiness Europe plaats in het World Forum Den Haag. Dit is één van de grootste internationale robotische beurzen ter wereld. Ook Project MARCH had hier drie dagen lang een stand dankzij RoboValley en hier hebben wij wederom veel mensen kennis kunnen laten maken met ons exoskelet. Zelfs prins Constantijn heeft tijdens dit evenement onze stand bezocht!

 
Start trainingen Ruben
Iets anders waar wij de afgelopen maand mee begonnen zijn is het bouwen van alle zes obstakels die wij aan het eind van het jaar willen overbruggen met behulp van de MARCH II en Ruben als piloot. Inmiddels is de helling helemaal afgemaakt en is dit onderdeel alvast naar Nijmegen gebracht, zodat Ruben ermee kan trainen in zijn ReWalk. Tijdens zijn standaard looproutines kan hij nu dus ook beginnen met het meenemen van de verschillende obstakels om zo alvast gewend te raken aan het parcours. Aangezien Ruben verwacht dat de helling het moeilijkste onderdeel zal zijn, hebben we deze als eerste in Nijmegen geplaatst. De andere onderdelen zullen deze maand worden afgemaakt en vervolgens ook Rubens kant opgaan. 
 
Dwarlaesie Organisatie Nederland
Op 8 april waren we aanwezig tijdens de DON-dag. Dit was een dag vol met workshops en presentaties georganiseerd door de Dwarslaesie Organisatie Nederland in samenwerking met revalidatiecentrum Adelante. Hier hebben we ons exoskelet gepresenteerd aan vele mensen die zelf een dwarslaesie hebben en zij hebben ons geleerd hoe je je voort moet bewegen in een rolstoel, wat niet zo gemakkelijk was als we dachten... Het was heel interessant om zoveel mensen te ontmoeten op wiens leven een exoskelet een grote invloed kan hebben.

PCB Layout Workshop
Onze zelf-ontworpen elektronica is inmiddels een erg complex ontwerp geworden, implementatie is daardoor soms erg moeilijk. Het vergt veel handigheid en ervaring om een PCB fatsoenlijk in te richten met de benodigde componenten. Henk is PCB Layout Lead Engineer bij Sintecs, één van onze partners, die zich specialiseert in layouts en het schakelen van geavanceerde PCBs. Vorige week was hij bij ons op de werkplaats om gedurende een hele dag alle ins en outs te leren van PCB layouting. De vier Electrical Engineers van Project MARCH hebben met veel interesse de wijze woorden opgenomen, deze gaan ons enorm helpen met het inrichten van onze zelf-ontworpen elektronica. 
Wist je dat...
... wij op zondag 7 mei samen met Ruben deel zullen nemen aan de Wings for Life Run in Breda, waarbij al het inschrijfgeld naar dwarslaesie onderzoek zal gaan?
... wij bezig zijn met het uitbreiden van onze nieuwe website? Neem alvast een kijkje!
... wij inmiddels hard bezig zijn met de sollicitaties voor het kernteam van volgend jaar?
Komende maand
Komende maand zullen er veel grote stappen gezet worden in het bouwproces. Zo zijn de gewrichten ondertussen in productie gegaan, is het nu mogelijk de motoren aan te sturen met behulp van één centrale computer en worden de afsteunpunten van het frame met feedback van Ruben geoptimaliseerd. Ook zullen we op teamweekend gaan om de teamspirit hoog te houden.