*|MC:SUBJECT|*
De maand van de onthulling
Vorige week donderdag was het dan eindelijk zo ver: de onthulling van de MARCH II! De afgelopen maand hebben we hier ontzettend veel voorbereidingen voor getroffen om alles perfect te laten verlopen op de dag zelf. Wij kijken terug op een zeer succesvolle dag met een persmoment in de ochtend en een speciale onthulling voor onze partners, familie en vrienden in de avond. Naast de onthulling zijn wij natuurlijk ook doorgegaan met het trainen voor de Cybathlon Experience, die alweer over een maand plaats zal vinden. In deze nieuwsbrief vind je alles wat je wilt weten over de vorderingen van afgelopen maand!
Persmoment
Op donderdag 31 augustus hebben wij eerst de MARCH II onthuld aan de pers tijdens het persmoment dat 's ochtends plaatsvond in de Dreamhall. Hier heeft Ruben de eerste officiële stappen gezet en dit trok veel bekijks bij verschillende media. Ons project heeft hierdoor ontzettend veel media-aandacht gekregen en we zijn zelfs op het achtuurjournaal verschenen! Wij vinden het ontzettend leuk om te zien dat er zo positief gereageerd wordt op ons project en wij zijn erg blij dat we onze visie met een steeds groter publiek kunnen delen. Het grootste gedeelte van alle publicaties rondom onze onthulling zijn te vinden op onze website.
Avond presentatie
In de avond hebben wij onze partners, vrienden en familie persoonlijk uitgenodigd om de onthulling mee te maken. De avond werd geleid door Donald die verteld heeft over ons doel en visie maar ook over de uitdagingen die wij zijn tegengekomen gedurende het jaar. Daarna werd er veel spanning opgebouwd door onderstaande video die ons jaar samenvat, met als geweldig moment dat Ruben aan het eind het podium kwam oplopen in de MARCH II. Dat was het moment dat wij zelf en het publiek kippenvel kreeg. De gehele presentatie is terug te kijken via deze link. De avond werd afgesloten met een borrel waarbij wij onze partners, vrienden en familie uitgebreid gesproken hebben. Al met al was het een geweldige avond waar we met het team ontzettend tevreden op terugkijken en ons nu kunnen klaar maken voor de wedstrijd!
The reveal of the MARCH II
Traplopen
Tijdens de onthulling hebben wij aan de buitenwereld laten zien dat wij in staat zijn om te kunnen lopen in het exoskelet. De laatste maand moeten wij de overige onderdelen trainen. Afgelopen zondag zijn wij naar Nijmegen afgereisd om met Ruben voor het eerst de trap te oefenen. Dit obstakel hebben wij precies nagemaakt aan de hand van de maten van de Cybathlon Experience. Dit was een succes, het ging in één keer goed. In de video zie je dat Ruben de eerste trede op stapt en dat dit redelijk soepel gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, vooral het naar beneden stappen is iets wat nog te snel ging. Dit betekent dat Software&Control weer een verbeterpunt heeft voor de volgende training. De training werd geëvalueerd onder het genot van een hamburger in de McDonald’s. De volgende training zullen wij ook de helling proberen op en af te lopen.
Training - Traplopen
Start nieuw team
Terwijl wij hard bezig zijn met alle voorbereidingen en trainingen voor de Cybathlon Experience, is er sinds 14 augustus een nieuw team gestart, bestaande uit maar liefst 18 enthousiaste full-timers! De afgelopen weken hebben zij Project MARCH beter leren kennen, hun eigen teamstructuur bepaald en een opzet voor hun jaarplanning gemaakt! De komende weken werken zij aan hun High Level Concept. Wij wensen ze dan ook heel veel succes en plezier met de ontwikkelingen van het exoskelet!

Wist je dat...
... de meeste teamleden sinds maandag begonnen zijn aan hun master en dus deze laatste maand naast MARCH ook weer moeten studeren?
... onze onthullingsvideo inmiddels al 15.000 keer bekeken is?

... ongeveer 2 miljoen mensen afgelopen donderdag het item over Project MARCH hebben gezien tijdens het achtuurjournaal van de NOS? Drie dagen lang waren we ook te zien op de voorpagina van de NOS app!
Komende maand
De komende maand zullen we intensief blijven trainen en alle obstakels van de wedstrijd oefenen en deze blijven herhalen tot aan de wedstrijd! Daarnaast zullen we steeds meer taken overdragen aan het nieuwe team, zodat zij na onze wedstrijd definitief het stokje kunnen overnemen.