Claudiawithexoskeleton

 

 

 

 

Het doel van Project MARCH is het ontwikkelen en bouwen van exoskelet voor mensen met een dwarslaesie dat de zes onderdelen van de Cybathlon kan volbrengen binnen tien minuten. De Cybathlon is een wedstrijd voor bionische para-atleten waar commerciële en academische teams strijden met een exoskelet om zo snel mogelijk de zes onderdelen van de wedstrijd, die ontworpen zijn als imitaties van alledaagse situaties, te trotseren. Er zijn plannen om in oktober 2017 een Cybathlon plaats te laten vinden in Nederland. Wij willen deelnemen aan deze wedstrijd omdat het ons een kans geeft onszelf te toetsen, in contact te komen met en te leren van andere exoskeletten-teams en om publiciteit te genereren.

Op dit moment bestaat er nog geen exoskelet dat de zes onderdelen van de wedstrijd kan volbrengen binnen tien minuten. Door deze obstakels te overwinnen, kunnen teams bewijzen dat hun exoskelet zowel goed werkt als inzetbaar is om het dagelijks leven van dwarslaesie patiënten te verbeteren. Project MARCH 2016-2017 wil deze wedstrijd winnen zodat wij ons exoskelet met recht het beste exoskelet ter wereld mogen noemen. Op deze manier willen wij een stap zetten in de richting van de visie van Project MARCH en ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van baanbrekende biomedische technologie.

 

Visie en Doel

Op dit moment is de biomedische technologie omtrent exoskeletten dusdanig onderontwikkeld dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel. Project MARCH wil hier verandering in brengen!

De visie van Project MARCH is het teruggeven van volledige mobiliteit aan lichamelijk beperkten die wegens ziekte of ongeluk verlamde benen hebben waardoor zij de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel en de ongemakken van dien. Simpele dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen, worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden. Door het teruggeven van volledige bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil, maar is hij of zij ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt. Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en -verzekeraars neemt af.

Hoewel het project nu vooral gefocust is op mensen met een dwarslaesie, kan ons project in de toekomst doorgetrokken worden naar patiënten met bijvoorbeeld MS of ALS, of naar mensen die een werkongeluk hebben gehad

 

 

 
CYBATHLON_Obstacles-01.png