Ontmoet MARCH II

MARCH II is de tweede versie van het MARCH exoskelet, ontworpen door Project MARCH.
31 enorm gemotiveerde teamleden werken samen om dit exoskelet in slechts één jaar te bouwen

(klik hier voor het vorige model de MARCH l)


Screen Shot 2017-04-28 at 11.48.29.png

Het MARCH II exoskelet

MARCH II is een ondersteunend robotisch exoskelet ontworpen door Project MARCH. Het exoskelet moet een dwarslaesiepatiënt in staat stellen om weer zelfstandig te kunnen lopen. Slim gebruik van sensoren en complexe regelsystemen worden gebruikt om de volledige bewegingsvrijheid terug te geven aan de gebruiker. Custom ontworpen elektronica, een compact gewrichtsontwerp en een intuïtief aansturingssysteem vormen de basis van dit innovatieve exoskelet.


Screen Shot 2017-04-28 at 11.46.05.png

Compact gewrichtsontwerp

De bouw van het menselijk lichaam is van nature erg sterk en compact. Om dit te kunnen nabootsen heeft het team gebruik gemaakt van een ‘strain wave gear’, dat ervoor zorgt dat we een erg hoge overbrenging kunnen toepassen in een erg kleine ruimte. Samen met onze custom behuizing met geïntegreerde sensoren zorgt dit voor een erg compact gewrichtsontwerp, dat nog steeds sterk genoeg is om de verschillende bewegingen uit te voeren.


Intuïtief Aansturingssysteem

Het is erg belangrijk dat de piloot op een veilige en betrouwbare manier in het exoskelet kan lopen. Daarom heeft het team zijn eigen aansturingssysteem ontwikkeld. Het belangrijkste focuspunt van dit ontwerp is het bieden van een meer intuïtieve aansturing voor de piloot. Er is een nieuw krukhandvat ontworpen met geïntegreerde knoppen waarmee de piloot de mogelijkheid heeft om de verschillende bewegingen van het exoskelet te controleren. Daarnaast heeft het handvat ook een ingebouwd beeldscherm waarop de piloot kan zien in welke modus hij zich nu bevindt en waar hij de volgende modus kan selecteren. Zo geeft dit nieuwe ‘input device’ de piloot de ultieme controle over het exoskelet.


Custom elektronica

Door de elektronica in het MARCH II exoskelet zelf te ontwerpen kan er geoptimaliseerd worden op zowel vorm als functionaliteit. Dit optimale ontwerp stelt het exoskelet in staat om erg energiezuinig te functioneren. Bovendien vermindert het de ruimte die het inneemt en scheelt het in de hoeveelheid bekabeling. MARCH II is voorzien van een batterij die speciaal voor het exoskelet is ontworpen, deze batterij kan zowel de motors als de elektronica voorzien van vermogen. De batterij is een lichtgewicht optie die draadloze mobiliteit mogelijk maakt.


- MARCH II Design Video -


- MARCH II Ontwerppresentatie 2017 - 

Op 24 maart 2017 presenteerden wij vol trots het ontwerp van ons nieuwe exoskelet aan de wereld! 
Hier kan je onze ontwerppresentatie terugkijken: