MARCH III

 

De MARCH III volgt als derde in de MARCH serie. Dit pak is ontworpen in het jaar 2017-2018 voor piloot Sjaan. Het ontwerp van dit pak is voornamelijk gericht op dagelijkse bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Verschillende innovaties werden daarom toegevoegd aan dit pak, zoals een actieve enkel, de eerste basis voor een balansmechanisme, variable stapgrootte en extra ondersteuningspunten ter vermindering van decubitus. 

14 Augustus is ons pak onthuld! Hoe dat ging kunt u vinden via door op deze link te klikken.

 

 

 
 
Enkel.gif

Enkel

De MARCH III is het eerste MARCH exoskelet met actieve enkels. De actieve enkels zorgen voor meer graden van vrijheid, waardoor geavanceerdere loopbewegingen gemaakt kunnen worden. De actieve enkels zorgen voor meer stabiliteit tijdens bewegingen als traplopen, een schuine helling op en af lopen en bij een ongelijke ondergrond. Doordat de controle over de actieve enkels aangepast wordt naar de bewegingen van de knieën en heupen kan een natuurlijkere loopbeweging gerealiseerd worden.  


 
backpack.gif

De backpack bevat de 'hersenen' van de MARCH III. De software is gemaakt om de menselijke loopbeweging te simuleren. De software bevat de natuurlijke menselijke loopbeweging en de mogelijkheid om stappen van verschillende groottes te zetten, hierdoor wordt de MARCH III geschikter voor dagelijks gebruik. 

Backpack


 
input-device.gif

Variabele stapgrootte

De stapgrootte van de MARCH III kan worden aangepast door middel van een schuifknop aan de zijkant van het input device. Hierdoor kan de gebruiker preciezer een bepaalde locatie bereiken, waardoor meer bewegingsvrijheid wordt gecreëerd. Door de schuifknop, joystick en het schermpje op het input device te gebruiken kan de gebruiker gemakkelijk wisselen tussen verschillende bewegingen. 


 
straps.gif

Easier transfer

Meerdere afsteunpunten, vastgemaakt aan de gebruiker, zorgen voor de veiligheid en het comfort, wanneer gelopen wordt in het exoskelet. Om het verplaatsen van de rolstoel naar de MARCH III en terug gemakkelijker te maken, zijn de afsteunpunten op het onderbeen afneembaar gemaakt.  


 

 
3d printed risers.gif

3D-printed risers

Om de stabiliteit van het bovenlichaam te vergroten heeft de MARCH III risers. Deze worden vastgemaakt aan het bovenlichaam van de gebruiker. Hierdoor kunnen mensen met een hogere dwarslaesie ook gebruik maken van het exoskelet. Verder zijn support points aan de onderkant van de heupstructuur toegevoegd om meer opwaartse ondersteuning te bieden aan de gebruiker, waarmee bijgedragen wordt aan een comfortabele ervaring. 


NL | EN