Sjaan Quirijns

Met trots willen wij u voorstellen aan de piloot van het vijfde team van Project MARCH: Sjaan Quirijns. Sjaan is inmiddels al 3 jaar de piloot van Project MARCH. Ze had al enige ervaring met lopen in een exoskelet. Zij nam namelijk deel aan het trainingstraject van de Sint Maartenskliniek, waar zij leerde omgaan met het commerciële prototype. In de vlog hieronder is een introductie van onze zesentwintigste, en misschien wel meest belangrijke, teamlid.

 
 
 
 

 
Sjaan in de MARCH III, die op 14 augustus 2018 is onthuld.

Sjaan in de MARCH III, die op 14 augustus 2018 is onthuld.

Topsport

Als piloot van Project MARCH is het van groot belang om lichamelijk in topconditie te zijn. Bij Sjaan zit dat gelukkig helemaal goed! Sinds zij op haar 24e na een sportongeluk met een dwarslaesie gediagnosticeerd is, zit ze niet bij de pakken neer. Ze maakte kennis met een hele nieuwe sportwereld waar ze meer dan succesvol in bleek te zijn!

Zo heeft ze op haar handbike de Alpe d’Huez beklommen. In diezelfde week heeft ze de Kautertaler Gletscherstraße beklommen. Dit is een 20 km lange Handbikebattle met de finish op 2150 meter hoogte en stevige stijgingspercentages met zich meebrengt.
Alsof dat nog niet genoeg is, stortte ze zich ook op aangepast roeien. Zo deed ze in 2014 mee aan het WK en werd ze zelfs Nederlands kampioene indoor!
Daarnaast deed ze ook aan rolstoelstennis, vroeger soms samen met maar vaker tegen Claudia Bosch- Comijs, de piloot van MARCH I. Ook heeft ze meerdere keren tegen Esther Vergeer gespeeld.
Dat Sjaan een echte sportieveling is, valt dus niet te betwisten. Maar naast sport heeft Sjaan nog een heleboel andere hobby’s. Een filmpje kijken in de bios staat misschien wel op één. Ook houdt ze van lekker, maar verantwoord koken, fotograferen en lezen.

 

 
Sjaan centraal op de teamfoto van het derde team van Project MARCH.

Sjaan centraal op de teamfoto van het derde team van Project MARCH.

Project MARCH & Sjaan

In het dagelijks leven is Sjaan fulltime werkzaam op de Hogeschool Utrecht als functioneel beheerder. Dat ze gewend is om met verschillende doelgroepen te werken komt tijdens dit project heel goed van pas! Project MARCH werkt namelijk aan de hand van het zogeheten co-creation. Hierbij staat de samenwerking tussen het team en de piloot centraal. Aan de hand van feedback van de piloot, dus van Sjaan, passen wij het ontwerp aan om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen: Een exoskelet dat gebruikersvriendelijk is in alledaagse praktijk, gezondheid verbetert en de bewegingsvrijheid vergroot.