Sjaan Quirijns

Met trots willen wij aan u de piloot van het derde en vierde team van Project MARCH voorstellen: Sjaan Quirijns. Sjaan heeft al enige ervaring met lopen in een exoskelet. Zij nam namelijk deel aan het trainingstraject van de Sint Maartenskliniek, waar zij leerde omgaan met het commerciële prototype. In de vlog hieronder is een introductie van onze drieëntwintigste, en misschien wel meest belangrijke, teamlid.

 
 
 
 

 
Sjaan in de MARCH III, die op 14 augustus 2018 is onthuld.

Sjaan in de MARCH III, die op 14 augustus 2018 is onthuld.

Topsport

Als piloot van Project MARCH is het van groot belang om lichamelijk in topconditie te zijn. Bij Sjaan zit dat gelukkig helemaal goed! Sinds Sjaan op haar 24e na een sportongeluk met een dwarslaesie gediagnosticeerd is, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze maakte kennis met een hele nieuwe sportwereld waar ze meer dan succesvol in bleek te zijn! Zo heeft ze op haar handbike de Alp d’Huez beklommen en in dezelfde week de Kautertaler Gletscherstraße: een speciaal voor handbikers georganiseerde Handbikebattle waar het eindpunt 20 km verderop en op 2150 meter hoogte (met stevige stijgingspercentages) lag. Alsof dat nog niet genoeg is, stortte ze zich ook op aangepast roeien. Zo deed ze in 2014 mee aan het WK en werd ze zelfs Nederlands kampioene indoor! Daarnaast deed ze ook aan rolstoelstennis, vroeger ook soms tegen Claudia Bosch-Comijs, de piloot van MARCH I. Tegenwoordig staan haar sportmomenten in het teken van runs en wandeltochten. Als het weer het toelaat een dagelijkse training van minstens 10 km inclusief een steile brug. Dat Sjaan een echte sportieveling is, valt dus niet te betwisten. Maar naast sport heeft Sjaan nog een heleboel andere hobby’s. Een filmpje kijken in de bios staat misschien wel op één. Ook houdt ze van lekker, maar verantwoord & gezond koken, fotograferen en lezen.

 

 
Teamfoto bij de Design Presentatie 2018.

Teamfoto bij de Design Presentatie 2018.

Project MARCH & Sjaan

In het dagelijks leven is Sjaan fulltime werkzaam op de Hogeschool Utrecht als functioneel beheerder. Dat ze gewend is om met verschillende doelgroepen te werken komt tijdens dit project heel goed van pas! Project MARCH werkt namelijk aan de hand van het zogeheten co-creatie. Hierbij staat de samenwerking tussen het team en de piloot centraal. Aan de hand van feedback van de piloot, dus van Sjaan, passen wij het ontwerp aan om zo tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat te komen: Een exoskelet dat gebruiksvriendelijk is in alledaagse praktijk en hopelijk op de lange termijn de rolstoel kan vervangen!