Ruben de Sain

Geslacht:                            Man

Geboortedatum:              19 Januari 1983

Website:                             http://www.rubendesain.nl

Type dwarslaese:             T12

Achtergrond

Ruben de Sain werd 12 jaar geleden gediagnosticeerd met een dwarslaesie. Sinds die dag is zijn leven compleet veranderd. Het was een zonnige dag toen Ruben en zijn broer een ritje gingen maken met de motor. Ze reden achter een grote vrachtwagen toen deze onverwachts een lading bakstenen en zand verloor. Ruben en zijn broer moesten deze lading ontwijken. Zijn broer deed dat door in de hoop te rijden, maar Ruben deed dat door de berm in te rijden. Hier verloor Ruben controle over zijn motor, waarna hij een afgrond van 8 meter in viel. Hij kwam terecht op een stomp die zijn schouder ernstig verwondde. De motor viel vervolgens op Ruben, met als gevolg een gebroken ruggenwervel en zwaar beschadigde zenuwen. Ruben wist op dat moment dat er iets niet pluis was, omdat hij zijn benen niet meer kon bewegen. Artsen vertelden hem later dat hij als gevolg van een dwarslaesie nooit meer zou kunnen lopen.

Het weerhield hem niet om zijn leven optimaal te leven. Zelfs met zijn dwarslaesie doet Ruben nog veel avontuurlijke sporten, zoals skiën en waterscooteren.

 

 

Revalidatie

Tien jaar na zijn ongeluk begon Ruben aan een speciaal rehabilitatieprogramma aan de Sint Maartenskliniek waar ze gebruik maken van een commercieel exoskelet. Het programma duurde tien weken waarin Ruben opnieuw leerde lopen met behulp van een exoskelet. Na het programma moest Ruben het exoskelet helaas weer teruggeven.

Ruben SMK.jpg
 

Crowdfunding 

Ruben wilde echter blijven lopen en besloot om zijn eigen exoskelet aan te schaffen. Dit wilde hij doen met behulp van een crowdfunding. De aanpak bleek bijzonder succesvol, want in slechts één week had Ruben voldoende budget voor het kopen van het commerciële exoskelet. Hij is iedereen die heeft meegeholpen nog altijd eeuwig dankbaar hiervoor.

Nu Ruben zijn eigen exoskelet heeft loopt hij regelmatig om fit te blijven. Hij kan ook eindelijk door het park lopen met zijn puppy. In Nederland is Ruben op dit moment de enige persoon met een eigen exoskelet.

 

Samenwerking met Project MARCH

We hebben Ruben leren kennen tijdens een testmiddag op de Sint Maartenskliniek. Op die dag heeft Ruben ons veel geholpen met een heleboel feedback. Kort daarna hebben wij Ruben gevraagd om de nieuwe piloot te worden van 2016-2017. Hij was erg enthousiast en besloot al snel deel te nemen aan het project. Project MARCH is bijzonder blij met de deelname van Ruben als piloot aan ons project, hij zal ons enorm helpen in het halen van ons doel!