*TECHNOLOGY TUESDAY*

Vandaag is het weer tijd voor een update vanuit het Electrical Department. Dit keer zullen zij jullie meer vertellen over de bekabeling in het exoskelet. Deze kabels zijn van groot belang om alle signalen op juiste wijze door te communiceren naar de juiste onderdelen van het exoskelet. 

Wist je dat het nieuwe exoskelet van Project MARCH meer dan 200 kabels bevat met een totale lengte van meer dan 38 meter? Dit klinkt als heel veel, maar het is niks als je het vergelijkt met de bloedvaten en zenuwen in het menselijk lichaam die deze kabels representeren in het exoskelet. Een mens heeft ongeveer 250.000 kilometer aan “bekabeling”! 

De bekabeling in het MARCH exoskelet is een wetenschap op zich. Heel veel onderdelen moeten worden vastgemaakt, maar er zijn ook veel onderdelen die bewegen rondom de gewrichten. Dit maakt de bekabeling in het exoskelet lasting. Aan de ene kant wil je niet dat de kabels breken als je je been buigt en de kabel te kort wordt. Aan de andere kant kan veel speling in de kabels kan ervoor zorgen dat ze achter de obstakels blijven hangen die wij willen overkomen!

Met behulp van speciale geautomatiseerde apparatuur zijn wij in staat de optimale lengte voor elke kabel te vinden. Precies lang genoeg om te buigen, precies kort genoeg om schade te voorkomen. The optimale kabelboom is hetgeen dat wij de afgelopen paar weken hebben gebouwd. In de foto onderaan deze post zie je het grootste gedeelte van de bekabeling van onze kabelboom.