*TECHNOLOGY TUESDAY*

Vandaag is het de eerste Technology Tuesday van team ankle! Na het afronden van het ontwerp van de knie- en heupgewrichten van het exoskelet, werd het tijd om op het laatste onderdeel van het exoskelet te gaan focussen: de enkels. Om dit te bewerkstelligen werd er wederom een nieuw department opgezet, bestaande uit teamleden van het HMI department en team joint. 

In zeer korte tijd hebben zij alle stappen van het ontwerpproces doorlopen en is er een ontwerp voor de enkels ontstaan. Al deze stappen zijn te zien in de eerste afbeelding. Eerst is er begonnen met brainstormen, waaruit een aantal veelbelovende concepten volgden. Een aantal hiervan zijn vervolgens in meer detail uitgewerkt. Hierna is er begonnen met prototyping, waarbij zelfs gebruik werd gemaakt van een kaartspel! Nadat hierdoor een goed beeld was verkregen van het gekozen model, werd deze vervolgens gedetailleerd uitgewerkt en gemodelleerd, wat leidde tot het CAD Design. Het uiteindelijke ontwerp is een rigide enkel met een inlegzool, die speciaal voor Ruben geproduceerd wordt. Ook is er gekozen voor een swappable connector, welke te zien is in de tweede afbeelding. Deze connector vormt de verbinding tussen de enkel en het onderbeen. Hij is, zoals de naam al zegt, swappable (verwisselbaar), waardoor het mogelijk is om verschillende standen uit te proberen. Deze connector is eerst geprogrammeerd, waarna hij geproduceerd is met behulp van de CNC machine. Het geprogrammeerde productieproces is te zien in de video. 

Op dit moment zijn de overige onderdelen van de enkel, zoals de voetzool, in productie en deze kunnen wij dan ook binnenkort verwachten. Dit stelt ons in staat al op korte termijn de eerste testen te gaan doen met onze enkel en de ReWalk van Ruben, door de enkel via de connector vast te maken aan de ReWalk.