*TECHNOLOGY TUESDAY* 

Vandaag willen we graag onze Technology Tuesday gebruiken om je meer te vertellen over bepaalde elektronische componenten die door het Electrical Department zijn ontworpen en die gemaakt zijn in samenwerking met onze partner Global Electronics. Global Electronics is een bedrijf dat zeer maatschappelijk betrokken, dit was dan ook één van de redenen om onze partner te worden. Een andere reden is hun nauwe samenwerking met de TU Delft in het algemeen. Ook zijn ze een bedrijf dat zich bezighoudt met de ondersteuning van een nieuwe generatie engineers, bijvoorbeeld door advisering over de maakbaarheid van elektronische componenten gebruikt in high-tech projecten. Daarnaast zijn al hun producten made in Holland, iets wat Global Electronics typeert. In onderstaande video zie je een mooi overzicht van hun hele productielijn.

Global Electronics is een waardevolle sponsor voor Project MARCH door hun ondersteuning van het Electrical Department bij het ontwerp en de assemblage van onze belangrijkste elektronische componenten. The eerste hiervan is de PDB (te zien op de eerste foto), oftewel het Power Distribution Board, welke de power distributie reguleert op slimme wijze om er zeker van te zijn dat de MARCH II veilig gebruikt kan worden. Het kan zeer nauwekeurig informatie monitoren zoals de acculading, energieverbruik en temperatuur. Het bevat ook een opstartsysteem dat wij Layering Booting noemen. Deze maakt het mogelijk dat alle controlerende electronica volledig operationeel is voordat de motoren kunnen starten. Dit, samen met de noodknop, zorgen ervoor dat Ruben veilig de MARCH II kan aansturen. 

Het tweede component dat Global Electronics geproduceerd heeft voor Project MARCH is de GES (te zien op de tweede foto), oftewel de General EtherCAT Slave. Dit is een veelzijdig system dat in staat is data van de sensoren te ontvangen en te verwerken voordat hij ze naar de centrale computer van het exoskelet stuurt. Het verwerkt data zoals de temperatuur van de motor, de positionering van het exoskelet (hiervoor wordt een IMU gebruikt) en de input van de piloot. De GES wordt gebruikt in meerdere plekken in de MARCH II, waaronder de benen en de rug van het exoskelet.

Wij willen Global Electronics via deze weg ontzettend bedanken voor al hun support dit jaar!