*TECHNOLOGY TUESDAY*

De afgelopen tijd zijn er al vele Technology Tuesdays de revue gepasseerd, waarbij in detail is ingegaan op verschillende technische aspecten van ons nieuwe exoskelet per department. Inmiddels zijn alle losse onderdelen succesvol bij elkaar gekomen en één geheel geworden, iets waar we ontzettend trots op zijn! Omdat we nu eindelijk een tastbaar exoskelet tot onze beschikking hebben, zijn we sinds kort begonnen met het intensieve trainingstraject voor onze deelname aan de Cybathlon Experience. Maar hoe gaan deze trainingen nou eigenlijk in zijn werk?

Op dit moment trainen wij elke dinsdagavond en zondagmiddag samen met Ruben en enkele fysiotherapeuten van de Sint Maartenskliniek, die de veiligheid waarborgen. Per training zijn er, afgezien van Ruben en één fysiotherapeut, altijd zeven teamleden aanwezig. Iedereen heeft hierin een eigen functie. Zo hebben we een test lead; dit is degene die de hele training leidt en voordat de training begint een korte briefing geeft over wat er allemaal op het programma staat voor die dag. Dit programma is van tevoren bepaalt en grijpt terug op de training die daarvoor geweest is. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of alle puntjes die uit de vorige training zijn gekomen inmiddels verwerkt zijn. Om de veiligheid van Ruben te garanderen zijn er twee safety catches aanwezig die te allen tijde paraat staan om Ruben op te vangen, mocht dit nodig zijn. Daarnaast is er ook altijd iemand die de emergency button bedient, zodat het exoskelet onmiddellijk kan worden uitgeschakeld in geval van nood. Verder zijn er altijd twee camera operators, die ervoor zorgen dat alle handelingen die met het exoskelet worden uitgevoerd op camera worden vastgelegd, zodat de training later kan worden terug gekeken en de dingen die niet goed gingen vervolgens kunnen worden geoptimaliseerd. Als laatste is er ook een nolutist aanwezig. Deze schrijft alle belangrijke opmerkingen en verbeterpunten die opkomen tijdens de training op, zodat deze later weer gebruikt kunnen worden voor verdere optimalisatie van het exoskelet en de handelingen die het exoskelet uitvoert. 

Aan het einde van elke training wordt er dan ook altijd kort teruggeblikt en kan iedereen, waaronder Ruben, zijn of haar feedback geven. Op deze manier zijn wij in staat om na elke training weer een verbeterslag te maken in de functionaliteit van ons exoskelet en deze aan te passen naar de wensen van Ruben. Ook zullen we langzaamaan beginnen met het daadwerkelijk trainen van de obstakels van de Cybathlon Experience. Mede dankzij de goede communicatie gedurende elke training en de feedback die daaruit volgt hebben wij er het volste vetrouwen in dat we met een goed functionerend exoskelet én een getrainde piloot aan de start zullen verschijnen in Düsseldorf!