*TECHNOLOGY TUESDAY*

Vandaag is het joint department aan de beurt. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van de gewrichten van het exoskelet. Een compact gewrichtsontwerp is één van de belangrijkste focuspunten dit jaar. 

De basis van ons gewrichtsontwerp was een zeer compacte tandwielkast (Harmonic Drive) die ervoor zort dat er een hoge overbrenging mogelijk is in een klein volume. Ook alle andere onderdelen hebben wij zelf uitgekozen: een kleine maar krachtige (drone) motor, zeer sterke hoeklagers, oliekeerringen (oil seals) om onze onderdelen te beschermen en precieze encoders die de hoek van het gewricht kunnen meten voor onze Software & Control boys. Op de eerste foto is een schematisch overzicht van het gewrichtsontwerp met al deze onderdelen weergegeven. 

Om ervoor te zorgen dat al deze componenten in ons gewricht passen hebben we onze eigen behuizingen ontworpen om het aandrijvingsmechanisme compleet te maken. Dit zorgt voor veel moeilijkheden voor onze engineers, omdat alle verschillende onderdelen hun eigen vereisten en toleranties hebben. Om dit te bewerkstelligen worden dan ook vele werktekeningen gemaakt, die continu geoptimaliseerd worden. Op de tweede foto zijn enkele werktekeningen te zien. 

Op dit moment is het eerste gewricht in productie en wij verwachten dan ook op zeer korte termijn te kunnen beginnen met het assembleren van dit eerste gewricht, waarna we zullen starten met het testen van ons ontwerp.