Aesthetics Designer

Ga jij er volgend jaar voor zorgen dat het exoskelet eruit ziet als HÉT nieuwe Project MARCH exoskelet? Dan ben jij onze nieuwe Aesthetic Engineer! Je zult je bezig houden met het uiterlijk: Hoe zorg je dat de piloot zich veilig voelt en iedereen het exoskelet herkent? Wellicht wil je de sponsors er ook nog ergens op? Door veel verschillende ideeën te creëren en te schetsen zorg jij dat de hele wereld Project MARCH zal herkennen!

 

Verantwoordelijkheden

Jouw verantwoordelijkheden liggen dit jaar rond het uiterlijk van het exoskelet. Hoe komt het uiterlijk van het exoskelet over op de piloot en het publiek naar buiten? Wanneer geeft het exoskelet een goed gevoel? Ook zorg jij ervoor dat wanneer je het exoskelet ziet, het gelijk duidelijk is dat we HET Project MARCH exoskelet zien. Het optimaliseren van het uiterlijk van het exoskelet kan ook functioneel bijdragen, bijvoorbeeld door het wegwerken van de bekabeling. Het is daarom belangrijk veel te overleggen met de andere teamleden.

Daarnaast zul jij ook het gehele MARCH IV team ondersteunen bij het bedenken van creatieve oplossingen voor designproblemen. Met jouw achtergrond in Industrieel Ontwerpen weet jij als de beste hoe je een goede brainstorm meeting opzet en hoe je van ontzettend veel ideeën uiteindelijk naar de allerbeste oplossing komt. Bijvoorbeeld door schetsen te maken. Dit allemaal zonder het einddoel, de piloot laten lopen, uit het oog te verliezen. De rest van het team kan jouw hulp daar goed bij gebruiken!

 

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master student in Industrieel ontwerpen (bijv. Design for Interaction of Integrated Product Design)
  • Kunnen werken met CAD programma's zoals Solidworks of CATIA
  • 3D printers en relevante software voor het produceren van 3D onderdelen. 
  • Communicatief
  • Visueel sterk
  • Veel ervaring met schetsen
  • Kennis op gebied van mechanics en brand management
  • Goed zijn in het bedenken van nieuwe design oplossingen, out-of-the-box denken
  • Ervaring met brainstorming meetings te houden en faciliteren.
  • Ervaring met werken in groepen, projecten en/of commissies