Electrical Engineer

Als Electrical Engineer zul jij je dit jaar bezig houden met alle elektrische onderdelen van het exoskelet. Waar je het ene moment de schematics van een Power Distribution Board aan het ontwerpen bent, zul je het volgende moment aan het solderen zijn voor een test opstelling. Bij het hele exoskelet wordt jij betrokken, want overal is elektronica nodig. Als extra uitdaging probeer je het ook nog zo veilig mogelijk voor de piloot te maken. Met een brede elektrische kennis en een dosis doorzettingsvermogen komt dit helemaal goed!

 

Verantwoordelijkheden

Allereerst horen bij jou verantwoordelijkheden de onderdelen die behoren tot de 'Power' van het exoskelet. Je bent verantwoordelijk voor de batterij en het systeem dat deze monitort. Hoe ga jij ervoor zorgen dat het exoskelet zo lang mogelijk kan blijven lopen? Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle elektronische safety features binnen het exoskelet. Het ontwerpen van de schematics en het lay-outen van het zogenoemde Power Distribution Board vereist veel overleg met andere teamleden, daarom is het belangrijk dat je het leuk vindt om veel samen te werken.

Daarnaast zorg jij er ook voor dat de elektriciteit naar de verschillende plekken van het exoskelet gebracht wordt. Door te puzzelen met team Frame moet jij ervoor zorgen dat alles op de goede plek vast zit en dat de PCB's van de vereiste formaten zijn. Als laatste zorg jij ook nog voor alle sensoren op het exoskelet en het uitlezen hiervan. Jij hebt hiermee veel invloed op wat er allemaal gemeten wordt om nieuwe data te vergaren voor het nieuwe exoskelet!

 

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master in Electrical Engineering (bijv. embedded systems)
  • Communicatieve vaardigheden
  • Goed in het houden van overzicht en interfaces herkennen
  • Werkt gestructureerd
  • Creatieve en analytische werkwijzen
  • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren
  • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies
  • Kennis op gebied van embedded systems en power distribution
  • Ervaring met de schema's en lay-outing van elektrische circuits.