Frame Engineer

Als Frame Engineer ben jij de grootste puzzelaar van ons team! Je ontwerpt en produceert de verbindende onderdelen van het exoskelet: de botten en de heup. Daarbij zorg jij ervoor dat alles wat de andere engineers ontwerpen een plekje krijgt. Ben jij niet bang voor CAD en FEM programma's? Werk jij graag samen met alle teamgenoten? En bezit je over een grote dosis creativiteit en doorzettingsvermogen? Dan is dit de perfecte functie voor jou!

 

Verantwoordelijkheden

Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerp van de botten en de heupstructuur. Dit zijn de verbindende elementen van het exoskelet. Alles komt hier samen: de elektronica moet een plek krijgen, de gewrichten moeten er aan vast komen, de verbindingsstukken van de piloot komen er aan vast en wellicht wil jij het exoskelet ook nog verstelbaar maken. Een hele puzzel om dit voor elkaar te krijgen! Met een grote dosis analytisch vermogen, creativiteit en samenwerking kun jij dit voor elkaar krijgen.

Daarnaast is een exoskelet een gebruikersvoorwerp. Daarom is het heel belangrijk dat het gehele exoskelet ook veilig en sterk genoeg is! Tijdens het jaar zul jij veel testen op gebied van sterkte en veiligheid uitvoeren, waarna je het nieuwe model in CAD programma's zult zetten en FEM-analyses zult uitvoeren. Ook zul je hierbij veel samenwerken met de piloot. Op die manier zorg jij ervoor dat de piloot jullie exoskelet compleet vertrouwt!

Tenslotte ben je als Frame Engineer ook erg betrokken bij de productieproces van de verschillende onderdelen. Vanaf het begin van het jaar zul jij je verdiepen in productietechnieken. Deze kennis vergaar je door te oefenen op productiemachines in de D-Dreamhall waarna je deze kennis meeneemt in je ontwerp. Ook kun jij het hele team hier advies bij over de produceerbaarheid van de onderdelen. Wanneer de verschillende designs klaar zijn dan is het tijd om daadwerkelijk te gaan produceren. CNC'en, draaien en frezen worden jouw dagelijkse bezigheden. 

 

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master in Werktuigbouwkunde, Lucht & Ruimtevaarttechniek, Industrieel ontwerpen of Civiele Techniek
  • Pré: Ervaring met CNC-, draai- en/of freesmachines
  • Ervaren met eindige elementen methodes (FEM)
  • Bekend met 2D of 3D ontwerp en productie CAD programmas (bijv. Solid Works, Catia)
  • Vaardig met reken- en analyse programma's (Matlab, Excel, LabView etc)
  • Goede basis begrip van statica, mechanica, thermodynamica, materiaalkunde en integraal product ontwerpen.
  • Creatieve en analytische vaardigheden
  • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren
  • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies