Human Movement Engineer

Als geen ander weet jij hoe de mens in elkaar zit. Aankomend jaar zul je binnen de functie Human Movement Engineer ervoor zorgen dat deze kennis wordt toegepast in het exoskelet. Door de piloot goed op te meten, looppatronen te analyseren en veel prototypes te maken zorg jij dat ervoor dat het exoskelet perfect aansluit op de piloot! 

 

Verantwoordelijkheden

Als Human Movement Engineer heb jij een hele eigen positie binnen het team. Als geen ander weet jij hoe de mens in elkaar zit en deze kennis weet jij te gebruiken om de techniek zo goed mogelijk aan te laten sluiten. Deels zul jij dit direct doen door de support points te ontwerpen. Hoe wordt de piloot vastgemaakt en hoe zorg je ervoor dat hierbij geen decubitus ontstaat? Hierdoor zit jij echt op de "cutting edge" van mens en techniek. Je dagen zullen afgewisseld worden door het ontwerpen van onderdelen, zoals deze in CAD programma's zetten, en het overleggen met de piloot. Ook zul je veel prototypes maken om te testen wat het beste werkt. 

Daarnaast heb jij ook nog een andere taak, namelijk het maken van de loop gaits. Deze loop gaits bepalen uiteindelijk hoe het exoskelet loopt. Door de natuurlijke looppatronen te analyseren en te kijken hoe deze veranderen op een exoskelet bepaal jij uiteindelijk hoe de piloot echt gaat lopen. Het is hierbij erg belangrijk om goed te kunnen analyseren en niet bang te zijn voor een goede (technische) uitdaging!

 

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master student in Klinische Technologie of Bewegingswetenschappen
  • Kennis hebben over dwarslaesies en de symptomen/klachten die hierbij komen kijken
  • Interesse in de anatomie van de mens, looppatronen en technieken die hierbij komen kijken
  • Communicatieve vaardigheden
  • Goed zijn in het bedenken van nieuwe design oplossingen, out-of-the-box denken
  • Ontwerpen op interactie tussen doelgroep(mens) en techniek
  • Gebruikersonderzoek en gebruikers testen opzetten en uitvoeren
  • Ervaring met werken in groepen, projecten en/of commissies
  • Pré: ervaring met 3D printen en CAD programma's