Joint Engineer

Als joint engineer ontwerp jij de gewrichten om het exoskelet zo goed mogelijk te laten lopen! Een gewricht is ontzettend ingewikkeld en bestaat uit ontzettend veel kleine onderdelen. Dit is voor jou natuurlijk geen probleem. Met jouw overzichtelijke manier van werken en extreme enthousiasme voor (motorische) aandrijvingen en transmissies zorg jij ervoor dat de gewrichten zo klein en efficient mogelijk worden!

 

Verantwoordelijkheden

Dit jaar zul jij je bezig houden met de heup, knie en enkel gewrichten. Hoe maak je deze zo efficient en klein mogelijk? Ook wil je graag dat de uiteindelijke beweging samen komt met de natuurlijke beweging van de mens. Een goede analyse van de loopbeweging en dit om te zetten naar motorische aandrijving en transmissies zal jouw grootste uitdaging zijn. Je vindt het dan ook ontzettend leuk om je te verdiepen in al deze verschillende onderdelen. Op die manier ga jij de meest geschikte motor en nieuwe technieken voor transmissies vinden!

Ook zitten er in de gewrichten ontzettend veel kleine onderdelen. Het is dus van groot belang om goed gestructureerd te werk te gaan en snel faalmechanismen te kunnen herkennen. Dit zul je gaan doen door veel testen op te stellen en door alles ook in CAD programma's te zetten. Hierbij zul je veel contact hebben met de producenten en andere partners om de gewrichten helemaal te kunnen optimaliseren!

 

Vereiste vaardigheden en ervaringen

  • Pré: Eind bachelor of master in Werktuigbouwkunde of Lucht & Ruimtevaarttechniek
  • Bekend met 2D of 3D ontwerp en productie CAD programmas (bijv. Solid Works, Catia)
  • Vaardig met reken- en analyse programma's (Matlab, Excel, LabView etc)
  • Goede basis begrip van dynamica, mechatronica, transmissies, faalmechanismen en regeltechnieken.
  • Geïnteresseerd in de bewegingsleer van de mens.
  • Gestructureerde en analytische manier van werken
  • Op een duidelijke en begrijpelijke manier technische kennis kunnen communiceren
  • Ervaren met het werken in groepen, projecten en/of commissies